Buyer's Agents in Adelaide (rent/new development)

GreenBrown

New Member
Ik ben een beetje aan het rondkijken naar real estate, for rent of new developments. Heeft iemand een goede tip voor een Real Estate Agent in Adelaide. Ik ga voor kwaliteit, niet voor de allerlaagste prijs.
Iedere tip is welkom!
 
Hi,

My husband and I look at these two internet sites: www.domain.com.au & www.realestate.com.au
With these two sites you can see all of the purchase properties etc that are available in SA and new land estates etc. You can find listings of real estate agents on these sites as well.

For new developments you can better visit display homes. Take a look at for example: www.avjennings.com.au  They along with many other developers have housing display areas all over Adelaide's surrounding suburbs where you can see many of the developers houses and speak to them also about other house designs they have and also land subdivisions.

I hope this helps!

Best regards,

Devanya
 
De genoemde sites zijn een goede start.
Nog beter is om naar display homes te gaan. Deze zijn over het algemeen op zaterdag- en zondagmiddag open.
Voor huren/kopen kun je vaak bij dezelfde makelaars terecht.
Enkele namen:
Elders
Ray White
Professionals
Toop&Toop
veel meer namen vind je op de genoemde sites.

Als je wilt bouwen: Kijk naar de omgeving waar je wilt wonen (compleet nieuwe omgeving, bestaande omgeving). Als je zelf wilt bouwen, dan kies je een bouwer.
persoonlijke (kwaliteit) top 5:
Scott Salisbury
Medaillion Homes
Redition Homes
Gasparin Homes
Statesman Homes

Niet te gebruiken bouwers (persoonlijke mening):
Eden Living (slechte afwerking, verborgen gebreken, slechte service)

Als je een huis wilt kopen, dan zijn dit je opties:
Koop een blok en bouw een nieuw huis met eigen bouwer (goedkoopst, alles eigen keuze (afh van bouwer), wachttijd)
Koop een huis 'off the plan' (geen keuze bouwer, wachttijd, minder zelf te beslissen)
Koop een bestaand (nieuw) huis (geen keuze bouwer, iets duurder ivm belasting, geen wachttijd)
Koop een bestaand huis (niet nieuw)
 
Een "buyers agent" is in Australie (in ieder geval in NSW) minder gebruikelijk. De makelaar is feitelijk altijd de vendors agent: komt voor de verkoper op om het huis zo duur mogelijk te verkopen en daarmee de hoogst mogelijke provisie op te strijken.

De koper moet zelf uit zijn doppen kijken: "buyer beware" en daarom is het bijna verplicht (zeker als een je een hypotheek moet nemen) om een building inpspection te laten doen in combinatie met een pest inspection. De meeste huizen hebben een houten skelet en als daar een keer de white ants inzitten dan is dat een regelrechte ramp.

Als je pas in Australie binnenkomt en de mentaliteit van de streek en de juiste mensen nog niet kent zou ik niet zelf gaan bouwen. De kans dat je met een shonky builder te maken krijgt is groot. Koop een bestaand huis en laat dat grondig inspecteren.
Kijk ook uit met developers die model woningen tonen. Tussen de geadverteerde prijs en wat je uiteindelijk neertelt voor een huis wat alles heeft wat je wilt, kan een gigantisch verschil zitten. Kwaliteit van bouwmaterialen is heel variabel en ook die "turnkey" huizen moet je tijdens de bouw heel goed in de gaten houden om te zien of er geen bochten worden afgesneden.... Beknibbel ook niet bij de bouw, want alles wat je er later nog in wilt doen kost relatief veel meer.

Zo maar wat overwegingen....  :smile:
 
Back
Top