Op TV (Netwerk - 8 mei): Buysse emigratie bureau

Lost

Administrator
Onderwerp: Recordaantal emigranten
Presentatie: Pieter Jan Hagens - AVRO
Uitzenddatum: Do. 8 mei 2003, 20.30u
Verslaggeving: Herman Zaalberg en Koen van Groesen

Een recordaantal Nederlanders verlaat dit jaar het land, als de trend van de eerste maanden van dit jaar doorzet. Netwerk sprak met directeur Buysse van een emigratie begeleidingsbureau en met het gezin Price, dat binnenkort naar Australië vertrekt.

Meer dan 100.000
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) denkt dat de emigratie in 2003 ruim boven de 100.000 mensen uit kan komen als de cijfers van de eerste drie maanden van dit jaar een betrouwbaar criterium zijn. Dat is een record in vergelijking met de jaren ervoor. In 2001 verlieten 77.000 mensen Nederland en vorig jaar waren dat er 96.000.

Economie
Volgens het CBS zijn de verslechterde economie en het aangescherpte vreemdelingenbeleid belangrijke redenen om te emigreren. ‘Nieuwe’ Nederlanders keren terug naar hun land van herkomst, omdat tijdelijke arbeidsvergunningen niet worden verlengd. Het gaat grotendeels om Angolezen, Iraniërs en bewoners uit voormalig Joegoslavië.

Aantrekkingskracht
Van de emigranten bestaat 44 procent uit in Nederland geboren personen. Een van de argumenten om weg te gaan is tegenvallende resultaten op het werk. Daarnaast heeft de aangepaste belastingwetgeving in de buurlanden een aantrekkingskracht op Nederlanders.

Je kunt het artikel vinden via deze link: http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=netwerk&a=31378

Bron: Netwerk
 
Ach, ik zie nu pas dat het vorig jaar al uitgezonden is :oops: :oops: :oops: .
Foutje, bedankt! 8)
 
Hahaha! die Lou! Nou ja was toch erg goed bedoeld! En als ik de tekst zo lees is het nog altijd een aktueel gegeven dat er zo veel mensen uit NL gaan emigreren :!: :D
 
Back
Top