Verpleegkundige in Australië?

Modji

New Member
Hallo allemaal,

er zijn al meerdere posts te vinden over het werken als verpleegkundige, maar ik kan het antwoord op mijn vragen niet vinden, dus toch een nieuwe thread.

Ik ben HBO-V verpleegkundige hier in Nederland met een geldige BIG-registratie. Aangezien mijn emigratie als spouse snel verloopt, heb ik geen tijd meer in NL om mijn aanvraag voor een registratie in Australië in orde te maken. Zijn hier op het forum ook verpleegkundigen, die alles in Australië hebben geregeld? En zo ja, hoe gaat dat dan? Zelfde eisen qua IELTS etc?

En hoe is trouwens in Australië als je op een lager niveau dan RN wilt gaan werken? Mijn einddoel is namelijk niet een carrière als verpleegkundige, dus ik zoek gewoon een bijbaan en vind het totaal geen prima om bijvoorbeeld in de ouderenzorg te werken. Welke registratieprocedure/organisatie is daarvoor nodig? Of is dan je vertaalde diploma voldoende?

Bedankt allemaal
 
Mijn situatie is iets anders omdat ik een Nieuw Zeelandse registratie (verloskundige) heb en die gewoon om kon zetten. Als ik het goed begrijp heb je al een visum om naar Australie te komen? Het lijkt me geen probleem om registratie in Australie te regelen zolang je alle papieren hebt. Je moet nog steeds een IELTs test doen, en dat kan gewoon in Australie. Alles gaat via dezelfde organisatie en dezelfde organisatie moet dit accepteren enneem aan dat de registratie procedure weinig anders zal zijn. Kijk op de APHRA website, dat is de organisatie in Australie die registraties voor health professionals organiseert en verder kan de ANF (australian nursing federation) wel wat helpen mocht dat nodig zijn.

Ik ben al jaren weg uit Nederland en heb daar nooit in de health sector gewerkt, dus weet niet eens wat een BIG registratie is. Maar hier heb je een EN, dat is een enrolled nurse, en dan RN registrered nurse en klim je de levels. Eerst level 1 (van 1.1-1.8) en dan level 2 (CN), daar moet een plaats voor vrij komen en dan soort gaan 'solliciteren' en dan zelfs hoger naar level 3. Een CN is meestal degene die de ward organiseert waar je werkt, dus de rest van de staff patienten geeft, bedden op die ward regelt, bepaalde telefoontjes aanneemt, etc. Ik werk op maternity ward en ben gewoon level 1. De CN komen nauwelijks in labour ward dus liever level 1 en het verschil in salaris is toch niet geweldig. Dus ik weet niet precies wat je met lager niveau bedoelt, maar je kan dus gewoon als level 1.8 (zeg maar 8 jaar minimum ervaring) aan het werk gaan als je geen CN wilt doen. Ik weet niet hoe het in grotere steden is, maar ik werk in een kleiner ziekenhuis en daar kan je of casual gaan werken, of part time en maar 2 diensten per week of wat dan ook doen.

Jo
 
Hallo allemaal,

er zijn al meerdere posts te vinden over het werken als verpleegkundige, maar ik kan het antwoord op mijn vragen niet vinden, dus toch een nieuwe thread.

Ik ben HBO-V verpleegkundige hier in Nederland met een geldige BIG-registratie. Aangezien mijn emigratie als spouse snel verloopt, heb ik geen tijd meer in NL om mijn aanvraag voor een registratie in Australië in orde te maken. Zijn hier op het forum ook verpleegkundigen, die alles in Australië hebben geregeld? En zo ja, hoe gaat dat dan? Zelfde eisen qua IELTS etc?

En hoe is trouwens in Australië als je op een lager niveau dan RN wilt gaan werken? Mijn einddoel is namelijk niet een carrière als verpleegkundige, dus ik zoek gewoon een bijbaan en vind het totaal geen prima om bijvoorbeeld in de ouderenzorg te werken. Welke registratieprocedure/organisatie is daarvoor nodig? Of is dan je vertaalde diploma voldoende?

Bedankt allemaal


Hey, ik heb ook dat gevoel. Ik werk nu met dementerende bejaarden en ik wil zeker niet overschakelen naar een druk ziekenhuis. Ik vind de druk hier in Belgie al erg hoog en in een vreemd land waar je de taal nog niet helemaal machtig bent zal die nog hoger liggen. Voor mij mag het zeker een parttime job zijn, 30 uur per week of zo. Ik heb ook helemaal niet de ambitie om me op te werken, niet hier en niet in Australie. Ik zou toch wel proberen om als registered nurse te gaan werken. Je hebt het geschikte diploma waar je toch veel tijd en moeite in hebt gestoken (ik in ieder geval toch :) ) Je zal als RN toch wel beter betaald worden en ik heb begrepen dat je als EN niet alle verpleegkundige taken mag doen. Ga ervoor zou ik zeggen! :)
 
Hi,

Ik heb 8 jaar geleden alles vanuit Nieuw-Zeeland geregeld omdat we daar een jaartje zaten. Toen was dat goed te doen. De regels blijven precies hetzelfde als in aan welke voorwaarden je moet voldoen etc. Academic IELTS moet hoe dan ook gedaan worden. Een aantal dingen zullen wat moeilijker zijn om te regelen vanuit Australie zoals al het papierwerk dat ondertekend moet worden, referenties die op bepaalde manieren moeten worden opgesteld en andere officiele dokumenten die je op zult moeten vragen. Maar het is te doen, de aanhouder wint!

Een lager niveau dan RN is Enrolled nurse (EN) ook daarvoor moet je geregistreerd zijn bij de AHPRA en dat is hetzelfde proces als voor een RN aangezien je als RN je niet voor EN kunt registreren maar wel in die rol kan werken. Als je je niet wil registreren door de redenen hier onder, kun je overwegen om als Personal Care Assistant (PCA) of iets vergelijkbaars te gaan werken. Dit betaalt alleen aanzienlijk minder en het werk is waarschijnlijk zwaarder. Maar in de ouderenzorg werken veel PCA's dus het is een optie.

Helaas zijn er grote veranderingen geweest in het AHPRA registratieproces waar mijn zusje (ook op dit forum) zeer recentelijk de consequenties van heeft ondervonden. Zie onder andere op: http://xpdite.net/forum/threads/verpleegkundigen-in-australië-gezocht-i-v-m-ahpra-drama.12464/#post-187356

De regels zijn enorm aangescherpt, papierwerk verveelvoudigd en de AHPRA zegt nu dat vanaf half 2011 iedere Nederlandse verpleegkundige die zich wil registreren een "bridging course" moet doen. Dit houdt in 3 maanden voltijd studeren en de gemiddelde kosten zijn zo'n $15.000... Zelfs de Australian Nursing Federation (ANF) die mijn zusje vertegenwoordigden lijken het te hebben opgegeven.

Er zijn wat verschillende berichten over als je je in een andere staten registreert dat het dan makkelijker of moeilijker kan zijn. Traditioneel was dit ook altijd al zo toen elke staat nog zijn eigen registratie had en niet nationaal was. Deze trend lijkt zich voort te zetten, maar zonder concrete data is dit moeilijk te verifieren.

Het is een heel verhaal geworden, hopelijk heb je er wat aan!
Succes ermee!
 
Hi, hier een RN uit QLD. In 2006 heb ik op mijn WHV als AIN (assistant in nursing, waarschijnlijk hetzelfde als Kim met PCA bedoeld) gewerkt in een bejaardenhuis in Noosa. Ging met mijn vertaalde HBO-V diploma naar een nursing agency en had daar verder geen IELTS of andere papieren voor nodig. Of dat nu zoveel jaar later nog steeds kan durf ik je niet te zeggen.
Denk dat je hier als AIN zo'n 20 dollar per uur verdiend, terwijl dat als RN het dubbele kan zijn dus dat is wel even iets om over na te denken. Alhoewel... als je die bridging course moet gaan doen a zoveel dollar en dan ook nog eens al die papieren rompslomp moet regelen zou het wel relaxed zijn als je gewoon met een vertaalde diploma aan de slag kan (en AIN's werken ook in ziekenhuizen dus hoeft niet eens perse de ouderenzorg te zijn).
 
[quote="
Denk dat je hier als AIN zo'n 20 dollar per uur verdiend, terwijl dat als RN het dubbele kan zijn dus dat is wel even iets om over na te denken. [/quote]

Hoeveel je verdient hangt naast je level, ook af van de staat. De PCAs hier verdienen meer dan $20 per uur (is me verteld, maar die werken al een aantal jaren) en om op bijna $40 per uur te zitten, zit je bijna in level 3 en daar zit je niet zo snel... In WA zit een level 1.8 op zo'n $35 per uur op dit moment.
 
Alvast bedankt voor jullie snelle antwoorden.

Ja al dat papierwerk zit ik echt niet op te wachten, vond het al een heel gedoe qua spousevisa en wil er even vanaf zijn. Tevens wil ik dus eigenlijk niet meer als RN werken, maar bij de AHPRA was dat het enige antwoord wat ze telkens gaven. Erg moeilijk om daar een specifieke vraag te stellen, ik krijg continu standaard mailtjes terug van ze.

Dat je als RN uiteraard meer betaalt krijgt, ach,...Ik heb hier in NL als senior cardio gewerkt, maar het hoeft van mij niet meer. Op een gegeven moment is er bij mij echt een switch omgegaan, werk is om te leven en niet andersom, dus het werken in een ziekenhuis met een hoop verantwoordelijkheid en life-or-death situaties, daar heb ik geen zin meer in. Dat had ik nooit van mezelf gedacht, was altijd careerdriven, maar die stap terug was heerlijk.

Vandaar dat ik eerlijk gezegd er geen zin in hebt om in Australië wel als RN aan het werk te gaan. Tevens studeerde ik tot voor kort podotherapie hier in NL en als alles goed gaat, kan ik daar een baan mee krijgen in Australië en mogelijk verder studeren, maar wat als dat niet lukt... Vandaar dat werken in de ouderenzorg of dan wel ziekenhuis op een lager niveau mij aantrekkelijk lijkt.

Mocht er iemand op dit forum zijn die in Australië werkt als AIN of PCA dan hoor ik het graag.
 
Mijn zusje werkt in Brisbane als AIN. Heeft zich niet als RN of EN laten registreren. Ik weet even niet precies wat ze heeft moeten laten zien. Ik denk wel een vertaald diploma, maar het ging vrij simpel.
 
Als AIN of PCA kun je al snel aan de slag met alleen een First Aid Certificate. Scheelt inderdaad een heleboel gedoe, zeker als je uberhaupt geen zin hebt om als RN/EN wil werken :)
 
In Nederland heb ik altijd als verpleegkundige in een ziekenhuis gewerkt. Hier kon ik zo aan de slag als PCA in een nederlands verpleeghuis. Ik heb alleen op gesprek hoeven komen en mijn diploma laten zien. Maar goed, het hielp natuurlijk enorm dat het een nederlands verpleeghuis was, dat begrijp ik ook wel.
Ze willen graag zien dat ik mijn registratie in orde ga maken voor RN, maar daar heb ik weinig behoefte aan, aangezien de werkgever vooralsnog niet zegt bij te kunnen/willen dragen in de kosten, en die zijn hoog heb ik me laten vertellen. Daarnaast vind ik het wel prima zo, ik werk casual en verdien tegen de 30 dollar per uur. Er zit weinig uitdaging in de baan, mijn baan in Nederland was een stuk afwisselender en uitdagender maar ook drukker en stressvoller. Mijn baantje hier is relaxed, makkelijk en overzichtelijk. De emigratie/integratie heeft me al genoeg energie gekost. ;)
 
Jeetje dat je even niet als EN/RN aan de slag wil kan ik me goed voorstellen maar om dan helemaal niks te doen met je Nederlandse papieren vind ik eigenlijk wel een enorme verpilling, tenslotte je weet nooit in wat voor situatie je in terecht komt, en als je je dan niet meer kan registreren als EN/RN omdat je bijv. eerst weer een dure aanvullende opleiding moet volgen om aan de Australische kriteria te voldoen + overige kosten dan kan je je wel voor je kop slaan. En het is ook handig als ze in het verpleegtehuis af en toe een RN nodig hebben en jij toevallig net wat extra geld kan gebruiken.

Tuurlijk is het erg fijn en meegenomen als een werkgever iets in de kosten wil bijbragen maar daar moet je zeker niet op rekenen is toch meer je eigen verantwoordelijkheid.

groetjes Moon.
 
Jeetje dat je even niet als EN/RN aan de slag wil kan ik me goed voorstellen maar om dan helemaal niks te doen met je Nederlandse papieren vind ik eigenlijk wel een enorme verpilling, tenslotte je weet nooit in wat voor situatie je in terecht komt, en als je je dan niet meer kan registreren als EN/RN omdat je bijv. eerst weer een dure aanvullende opleiding moet volgen om aan de Australische kriteria te voldoen + overige kosten dan kan je je wel voor je kop slaan. En het is ook handig als ze in het verpleegtehuis af en toe een RN nodig hebben en jij toevallig net wat extra geld kan gebruiken.

Tuurlijk is het erg fijn en meegenomen als een werkgever iets in de kosten wil bijbragen maar daar moet je zeker niet op rekenen is toch meer je eigen verantwoordelijkheid.

groetjes Moon.

Hier kan ik ook wel inkomen. Iets om over na te denken Moon ;-)
 
Kims said:

Helaas zijn er grote veranderingen geweest in het AHPRA registratieproces waar mijn zusje (ook op dit forum) zeer recentelijk de consequenties van heeft ondervonden. Zie onder andere op: http://xpdite.net/forum/threads/verpleegkundigen-in-australië-gezocht-i-v-m-ahpra-drama.12464/#post-187356

De regels zijn enorm aangescherpt, papierwerk verveelvoudigd en de AHPRA zegt nu dat vanaf half 2011 iedere Nederlandse verpleegkundige die zich wil registreren een "bridging course" moet doen. Dit houdt in 3 maanden voltijd studeren en de gemiddelde kosten zijn zo'n $15.000... Zelfs de Australian Nursing Federation (ANF) die mijn zusje vertegenwoordigden lijken het te hebben opgegeven.


Als ik op het forum zoek, zijn er toch Nederlandse verpleegkundigen die na half 2011 hun registratie hebben gekregen, zelfs met nivo 4 i.p.v. HBO-V. Het is gewoon heel vreemd dat er zo moeilijk gedaan wordt. En de ANMAC (skills assessment voor permanent visum) had op haar website staan dat de Nederlandse HBO-V (die voldoet aan de Europese richtlijn) voldoet. Ik kan dit op hun vernieuwde website even niet vinden, maar eind vorig jaar stond het er nog op.
 
Als ik op het forum zoek, zijn er toch Nederlandse verpleegkundigen die na half 2011 hun registratie hebben gekregen, zelfs met nivo 4 i.p.v. HBO-V.

Wie had je gezien dan die na half 2011 is geregistreerd zonder problemen?

Mijn zusje Nienke heeft een heel aantal NL-se verpleegkundigen (inclusief ik) gevonden die zonder problemen zijn geregistreerd maar allemaal voor juli 2011... Als er voorbeelden zijn, kan de ANF concreet iets doen nu moeten ze afgaan op wat de AHPRA claimt.

Cheers!
 
Ook ik ben geregistreerd voor juli 2011 en dat was toen goed te doen. En over de levels...het hangt er maar vanaf welke baan je hebt. Mijn eerste baan( psychiatrisch verpleegkundige) was in de inpatient unit en daar was ik level 2 en al mijn jaren in NL werden meegeteld. Het was enorm goed verdienen maar ik vond het maar niks. Ik nam ontslag en solliciteerde voor 'bank' ( zeg maar flexpool) mijn cv kwam bij een manager terecht die het wel zag zitten en nu werk ik als level 3! Beter uurloon maar ik heb geen onregelmatigheid en dus per maand iets minder. Na 1 jaar in dienst heeft mijn manager al gezegd dat ik gerust op senior banen kan schrijven( wordt mij zelfs herhaaldelijk gevraagd)...maar ook ik heb die ambitie nu niet.
Ik denk dat de verandering van regels veroorzaakt kan zijn doordat er in regio's( ik weet dit voornamelijk van Melbourne) het moeilijk is voor Australische pas gediplomeerde verpleegkundige het erg moeilijk is om een baan te vinden. Er zijn erg veel banen hier, maar eerlijk gezegd vind ik de kwaliteit van sommige uni's hier zwaar teleurstellen en daardoor wilt men niet in zee met een pas gediplomeerde. Dus dan maar moeilijker maken voor overseas vpk, in plaats van naar de opleidingen kijken.....rare manier van oplossen van het probleem: tekort aan verpleegkundigen!
 
Jeetje dat je even niet als EN/RN aan de slag wil kan ik me goed voorstellen maar om dan helemaal niks te doen met je Nederlandse papieren vind ik eigenlijk wel een enorme verpilling.
Ik heb ruim 20 jaar als verpleegkundige gewerkt, ik noem dat nou niet direct een verspilling van mijn Nederlandse papieren....;)
 
Hey Kims,

Ik las de volgende post:
  1. Hallo allemaal,

    Ik ben een verpleegkundige nivo 4 en werkzaam op een long/cardio verpleegafdeling in een ziekenhuis in brabant. Nu is het zou dat ik met mijn gezinnetje (vrouw, kleine van 2 en de 2e komt in juli) wil gaan emigreren naar Brisbane/sunshine coast. Ik heb al het voorbereidend werk al gedaan zoals: OET, AHPRA registration en heb dan ook al mijn in-principle letter ontvangen afgelopen week. Nu heb ik mijn al ingeschreven bij verschillende organisaties die mij zouden kunnen helpen om aan de bak te komen bij een ziekenhuis in de buurt van Brisbane of sunshine coast. Hier kregen wij echter meteen bericht van terug dat dit niet mogelijk is aangezien ik geen echte specialisaties heb.

    Zijn er andere manieren om hier omheen te gaan, of heeft iemand een idee hoe ik dan het beste bij een ziekenhuis aan de slag kan, zodat wij kunnen gaan verhuizen??

    Ik hoor het graag.

    Groet Renco
    Ik had nog een post gezien, maar die bleek van dezelfde persoon met een andere member-name. Dus ik heb maar 1 persoon gevonden.
    Maar ja, ik dacht, er is nog hoop. Ook voor je zusje. Ik hoor het graag.
 
Hmm, ben benieuwd! Zou super zijn maar ik vrees dat hij misschien eerder zijn AHPRA heeft geregeld dan na juni 2011.

Zou je de link naar die post kunnen plaatsen, please?

Kan ik eventueel contact met hem opnemen.
 
Back
Top