Wat vragen over private health insurance

FOL

Fristi-specialist
XPdite Sponsor
Een van de minder leuke dingen om uit te zoeken ;-) Wij willen graag een private health insurance.

Nou zat ik bijvoorbeeld bij HCF te kijken. http://www.hcf.com.au/healthinsurance/packages/hospital-advanced-savings-and-multicover/

Staat er voor een wortelkanaalbehandeling een wachttijd van 12 maanden. What the F....
Meestal is zoiets best wel een "spoedje" (als in binnen een maand).

Vraag 2) Zijn HIF en medibank een beetje bekend en staan ze als degelijk bekend?
Ze hebben volgens mij wel een aantrekkelijk pakket. Dit als we als "overseas visitors" worden gezien. En het lijkt erop dat het medibank wordt als we als PR worden gezien.

Vraag 3) Iets wat ik niet kan vinden, maar heb al verschillende verzekeraars aangeschreven.
Bij "overseas visitor health cover" staat nooit een provisional visum 475 of 489 (3 of 4 jaar). Moet je dan een reguliere private health insurance nemen?
 
De wachttijd is toch alleen dat je minimaal 12 maanden verzekerd moet zijn voordat je een wortelkanaal behandeling mag claimen. Dit ter voorkoming dat je weet dat je volgende week een behandeling nodig hebt en je dan maar gaat verzekeren.

Ik zat zelf HCF en BUPA te vergelijken, maar we willen sowieso wegenwacht RAA) en dan wordt bij HCF een deel van de wachttijden opgeheven, ik dacht die van behandelingen tot 6 maanden. Daarnaast krijg je 10% korting op de premie.
 
Ah bedoeling ze dat met wachttijd... Doh :)

Mag je trouwens zomaar van zorgverzekeraar wisslen? Dan zit je zeker weer met die wachttijd?
 
Haha zou inderdaad wat zijn als je na een jaar dat nodig hebt en dan doodleuk te horen krijgt dat je nog een jaar moet wachten :).

Bij wisselen van verzekering verwacht ik wel dat je weer een wachttijd hebt, al zal er misschien ook wel over te onderhandelen zijn als je bijvoorbeeld kan aantonen dat je nooit iets geclaimd hebt de afgelopen jaren???
 
Dat vond ik ook al vreemd, maar jouw verklaring is logischer ;)

Argh, moet even de grote lijnen vinden hoe het zit. Provisional visa, dus overseas visitor cover of niet? Want het valt er steeds niet onder lijkt wel. Komen we in aanmerking voor rebates? Om voor de Reciprocal health care in aanmerking te komen moeten we een europees health care card laten zien. Maar die zeggen we juist op?!?! Ik niet snap. Dat wordt nog uitzoeken uitzoeken uitzoeken.
 
Back
Top