Merry-go-round to & in OZ

Klopt :) En over een paar weken ga ik - samen met @Lamarck - eindelijk de cuttlefish bewonderen!!!

Jaaa....cuttlefish.....afgelopen weekend nog een aantal grote exemplaren (zeker 50cm) gezien onder Blairgowrie Pier.....Maar..het mating seasons is volgens mij afgelopen nu en dat betekent ook, helaas, het einde van de cuttlefish. De eitjes zijn gelegd en dan gaan ze massaal dood. Waar ze normaal gesproken nog wegzwemmen als je als duiker iets te dicht in de buurt komt, bleef deze gewoon maar liggen op het zand. Geen verkleuringen meer, geen aantrekkingen van de huid meer.....ik ben bang dat deze cuttlefish inmiddels niet meer leeft....
 
En een keer geen vliegveld praatje... Of eigenlijk toch wel. De vorige post was geschreven toen ik vertrok vanuit Canberra voor 3 weken Duitsland (en een beetje Nederland) Er moet namelijk ook gewoon geld verdiend worden en ondanks dat ik het meeste op afstand kan doen is het soms toch nodig om lokaal de vinger aan de pols te houden. Miss Bang was al eerder vertrokken om meer een wereld reis te maken (Amsterdam, Paramaribo, Curacoa, Vuren en weer terug naar huis.) Gelukkig konden we elkaar twee weekenden in Nederland zien anders was ik wel een beetje een treurige eenzame man geworden. De poezen bleven wel 'alleen' achter in Canberra maar die hadden elkaar nog! (en een heel lieve poezen-sitter)

En hoe is Nederland dan, om daar alweer zo snel terug te zijn? Nu, heel gewoon eigenlijk. We zijn nog maar zo kort weg dat het niet heel apart voelde. In het begin was ik wel bang/geinteresseerd of ik door een bezoek aan NL heimwee zou krijgen, of zou denken, waarom zijn we in vredesnaam naar de andere kant van de aardkloot verhuisd? Dus toen ik Nederland inreed na mijn eerste week in Hamburg hield ik de interne thermometer angstvallig in de gaten... maar er gebeurde niet veel. Behalve dat het makkelijk is dat iedereen jouw taal praat en je precies weet hoe alles 'werkt' is het gewoon gewoon. Niet slecht, niet goed. Gewoon.

Het was vooral grappig om weer gewoon bij mijn moeder aan te bellen, alsof ik niet net 21 uur gevlogen had maar gewoon nog om de hoek woonde. Het klinkt wellicht vreemd maar de afstand is echt relatief geworden en de enige echte limiet is eigenlijk de kosten voor een ticket, de vrije dagen die je nodig hebt en de jet-lag. Maar anders zou je best wat vaker bij elkaar op de koffie kunnen. Naast mijn moeder was ook Miss Bang in Nederland! En om even wat tijd samen te zijn en de toerist uit te hangen hebben we het lekker lange weekend gevierd in een knusse verbouwde schuur in Zederik. Boerderijtje links, windmolen rechts, water en weiland. Veel Hollandser kon het niet!

En hoe voelt het dan na 3 weken Duitsland/Nederland? Nou simpel: Tijd om naar huis te gaan! En thuis is the Missus, de katten, Australië. Als ik iets geleerd heb het laatste half jaar is dat een huis en thuis een gevoel is en veel minder van doen heeft met luxe, of een tip top in orde woning. In ons laatste huis in Nederland hebben we ontzettend thuis gevoeld, mooie plek, huis helemaal op orde. In Australië hebben we een huis wat fantastich ligt maar kwalitatief heel anders in elkaar steekt dan Nederlandse huizen. En weet je, eigenlijk maakt dat geen fluit uit! Ik kook nu op een ouderweste electrische kookplaat in plaats van inductie. En gek genoeg kookt water op beide kookplaten bij 100 graden! OK, op de elctrische plaat duurt het wat langer...maar dat is het dan ook wel. We hebben maanden zonder magnetron geleefd, nu we er weer een hebben is het handig maar je kunt zonder. Minder is niet meer, en meer is niet minder. Maar ik ben wel makkelijker geworden. En dat dames en heren is de sleutel tot leven (in Australië?) Makkelijker worden, laat het gaan. Maak je niet (te) druk. Lach om jezelf en om je maten. Emigreren is een fantastische levensles en we staan nog maar aan het begin van de les en ons leven hier. Spannend :)

Als er dan toch iets is waar ik me wel aan kan ergeren is het de domheid en arrogantie in de politiek hier. Dachten we dat het in Nederland af en toe een potje was? Nou nee hoor. De Nederlandse politiek is het heilige boontje vergeleken met wat in de Australische 2e kamer gebeurt. Men scheld op elkaar, laat elkaar niet uitpraten, wordt weggestuurd vanwege interumperen enz. Als kinderen op het schoolplein zich zo gedragen mogen ze elke dag overblijven. Hier mogen ze het land besturen. Dat er hier eigenlijk iets goed gaat ligt meer aan de rest van de bevolking dan aan de politci gok ik zo. Mocht je een stukje willen proeven kijk dan bijvoorbeeld even hier:

Maar gauw weer verder met het leuke nieuws! Als je emigreert doe je veel dingen voor het eerst. Maar dat de planten water geven in winter daarbij zou horen had ik niet verwacht, het is hier nu al weken kurkdroog, het gras wordt bruin en de plantjes gaan hangen. Dus daar stond ik van de week, in hartje winter, met de tuinslang in mijn handen. Het moet niet gekker worden! Al moet ik toegeven dat elke dag blauwe lucht en zon superfijn is moet het wel af en toe even regenen natuurlijk, hopelijk van de week meer kans. Eén nadeel van die strakblauwe luchten in winter is dan wel dat het 's nachts goed afkoelt. De combi van heldere luchten en hogere ligging zorgen voor wat nachtvorst. Niets in de orde waar we je in Nederland wakker van zou liggen. Maar met enkel glas, geen isolatie en geen centrale verwarming is het wel degelijk iets waar je letterlijk wakker van kunt liggen. Na lang tegenstribbelen is het er dan toch van gekomen: Ik heb een electrische deken... en ik vind het nog fijn ook... Ik word een watje ;)
 
Ik geniet elke avond van mijn elektrische dekentje. Soms word ik midden in de nacht wakker, half gefrituurd omdat ik al in slaap gevallen was voordat ik het dekentje op een lagere stand kon zetten. :p
 
Ik geniet elke avond van mijn elektrische dekentje. Soms word ik midden in de nacht wakker, half gefrituurd omdat ik al in slaap gevallen was voordat ik het dekentje op een lagere stand kon zetten. :p

Heb er één met een timer. Hij stopt na 75 minuten. Dus ik zet hem een half uurtje voor ik naar bed ga aan, en dan gaat tie vanzelf uit. Anders zou ik gek worden/smelten.
 
Dit doen de echte Canberrians om warm te blijven in de winter. Misschien een ideetje voor volgend jaar: http://www.abc.net.au/news/2017-07-08/canberra-curry-festival-chilli-eating-contest/8690582

Het was weer lekker hoor, Samosa Chole op en een bak met zoetigheden mee naar huis als toetjes. Genoeg calorieen in 1 doosje voor een dikke week!
IMG_7225.JPG
 
Oh, even vergeten te melden :D

12 maanden geleden - 20 Juli 2016: Huis verkocht
6 maanden later - 20 Januari 2017: Touchdown in Australia
6 maanden later - 20 Juli 2017: Half year mark in Australia

Vanavond maar naar het casino en alles inzetten op 20! ;)

collage-2017-07-22.jpg
 


OFX
Back
Top