Aanmelding nieuwe leden

Lost

Administrator
Misschien dat jullie het al gemerkt hadden, maar de laatste tijd hadden we op het forum veel last van personen die zichzelf registreerden met rare namen en een link in hun profiel die verwees naar viagra, juwelen, drug sites etc. Deze personen gebruikten een "bot" om de link naar hun website te adverteren. Door deze links komen ze o.a. hoger in de indexen van zoekmachines te staan. Ik heb deze accounts iedere keer z.s.m. verwijderd, maar de laatste paar weken werd het bijna een full-time job :evil:. Dit is niet het enige forum dat er last van heeft, het lijkt wel een nieuwe spam-plaag.

Om registraties door bots tegen te gaan heb ik een module geïnstalleerd, die een plaatje genereert met een combinatie van cijfers en letters. Bij het registreren als nieuwe gebruiker moet deze combinatie ingevuld worden voordat het account wordt aangemaakt. Hierdoor wordt het voor bots vrijwel onmogelijk om te registreren. De module is hoofdlettergevoelig (een A is dus niet hetzelfde als een a).

Nadat het account is aangemaakt, stuurt het forum een mailtje naar de nieuwe gebruiker met daarin een link die het account activeert. Dit is om te controleren of het emailadres dat is ingevoerd een bestaand emailadres is.

Hopelijk dat deze maatregel de registratie door bots kan stoppen.
 
Jeetje, wat vervelend die bots!!!
Ik had er ook niks van gemerkt! Maar ik ben hier ook niet meer zo veel...

Ja, dat is een goed idee, dat heb ik ook vaker moeten doen voor email adres of zo.
 
Back
Top