ADSL Telstra vs Optus

Froggies

New Member
Wie waagt zich aan een uitspraak over de "plans en de performance" op ADSL van Telstra vs Optus

We gaan buiten Melbourne zitten, dus ADSL2+ kunnen we wel vergeten
Ja, ik weet dat Optus ADSL ook over de Telstra lijnen "loopt"

Maar hoe zit het met zaken als performance, klantgerichtheid, probleemoplossend vermogen v/d helpdesk en inhoud van de aanbiedingen zoals aantallen Mb's / Gb's inbegrepen in de plans

Goede en slechte kritiek welkom

Thx a million
Paul
 
Stel je van "helpdesks" en "support" niet te veel voor.  De echte problemen moet je gewoon zelf kunnen uitzoeken want die mensen van de helpdeks weten echt niet veel.... Deskundige vrienden en kennissen zijn veel meer waard dan een "helpdesk"

Aan de andere kant - de doorsnee surfer komt niet zo veel problemen tegen. Gewoon, stekker in de muur naar je modempje......en het werkt--- of niet.  Draadloos of home kabel-netje.... De "home-network "problemen moet je toch zelf oplossen want die vallen al weer buiten de support van de ISP.

Optus en Telstra verschillen niet veel in prijs en mogelijheden. Gewoon op internet vergelijken en de beste uitzoeken. Ik doe het al jaren met Telstra (vaste lijn, internet en mobiles) levert wat extra korting op hier en daar en uiteindelijk is het allemaal lood om oud ijzer.....
 
Er zijn ook nog zat alternatieven: iiNet, internode, TPG, e.v.a. Deze zijn vaak beter, goedkoper, hebben hogere snelheden, hogere datalimieten. Op http://www.whirlpool.net.au/ (onder broadband choice) is hier veel info over te vinden, met prijzen, snelheden en reviews.
 
[quote author=tinusv link=topic=7129.msg91041#msg91041 date=1180095108]
Er zijn ook nog zat alternatieven: iiNet, internode, TPG, e.v.a. Deze zijn vaak beter, goedkoper, hebben hogere snelheden, hogere datalimieten. Op http://www.whirlpool.net.au/ (onder broadband choice) is hier veel info over te vinden, met prijzen, snelheden en reviews.
[/quote]

Sluit me hierbij aan, gebruik zelf Internode ADSL1 (8Mbps) icm. het goedkoopste Telstra plan voor de line rental (AUD 20/maand).

Tip: gebruik NOOIT Telstra of eigenlijk welke andere Telco dan ook voor je telefoongesprekken, want dat kan veel goedkoper via een Australische VOIP-provider. Gebruik zelf MyNetFone en dat gevalt uitstekend (alle landline calls AUD 0,10 untimed - en GEEN maandelijks abbo-geld).
 
tinusv/whale ==> Thx mates; much appreciated
Zat zelf inmiddels internode te overwegen ....

Dan de volgende vraag; wij gaan terecht komen in een gebied waar 1,5Mbps over ADSL het max haalbare is !!
Iemand ervaring met VoIP bij deze snelheden; my guess ==> pretty poor; maar is het werkbaar ??
 
VoIP (dat wil zeggen Skype via de computer, dus niet met een VoIP adapter waar je een gewone telefoon op aansluit) werkt bij ons met 512/128 kbit al goed (ook internode), dus in principe 1,5 Mbps moet zeker geen probleem zijn.
 
Vrijwel alle ADSL aanslutingen hebben een lagere upload snelheid  ten opzichte van de download snelheid. Als de download 512 is dan is de upload meestal 128 en bij 1500 is de upload 256 (alles in Kbits/sec) Aangezien VoIP een tweeweg verbinding is wordt de kwaliteitsgrens bepaald door de laagste upload snelheid in de link.

Ik heb succesvol voIP gedaan met een dial up link met 32 kb/sec.; zonder verlies van informatie. Het wordt een ander verhaal waneer je ook beelden gaat toevoegen...... Dan moet je - zelfs bij 256kb - nog uitkijken dat je niet een te grote beeld/beeldkwaliteit kiest.
 
Back
Top