Advies gevraagd over internetconnectie en providers in Regional Victoria

Emulate

Well-Known Member
Hooi techneuten onder ons!

Binnen nu (maart 2024) en 2 maanden (mei 2024) verhuizen we definitief van Melbourne City naar ons nieuwe huis in Regional Vic. We zijn een stel van 2 mensen zonder kinderen of andere inwoners. Ons block is ruim 1000 m2.

Al geregeld zijn:
- Gas voor het fornuis en de hot water systems. Ons dorpje heeft geen gasleiding, alles gaat met die grote flessen naast het huis en werkt allemaal prima. Is een fles leeg, dan schakel je om naar de andere en bel je de gasleverancier die 24/7 de lege komt vervangen door een volle. Een set flessen gaat 6 tot 12 maanden mee afhankelijk van het verbruik.
- Water gaat via de shire per property, en is automatisch omgezet op onze naam toen we officieel de nieuwe eigenaars werden. Werkt als een zonnetje, prima druk.
- Elektriciteit gaat via dezelfde provider als in Melbourne, we hebben nu tijdelijk 2 properties die beide stroom hebben. And then there was light.
- Mobiele telefoons hoefden we alleen ons adres voor te veranderen.
- De TV gaat via een aerial op het dak, we hebben prima free-to-air en on-demand, en verder geen Netflix of zoiets nodig.

Nog niet geregeld is internet. We zijn de allerergste technische kneuzen op dit halfrond en hebben de volgende vragen:
1. Wat voor soort connectie hebben we nodig/is er available?
2. Welke up- en download speeds hebben we nodig voor 2 personen? We doen niet aan gamen, films en andere zware programma's met veel foto's, AV en geluid, we doen wel de hele dag wetenschappelijk werk (up- en downloads van artikelen), lezen online kranten, gebruiken veel Gmail, Google, Wiki, Facebook en af en toe een YouTuubje of huurfilmpje.
3. Welke provider moeten we hebben in de zin van hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid? En welk pakket dan?
4. We hebben stabiel internet nodig over letterlijk het hele block van 1000 m2 (meerdere gebouwen in alle uithoeken). Is 1 router/modem genoeg? Zo niet, wat moeten we dan doen?

De enig beschikbare internetgegevens van de shire over ons adres zijn de volgende:

NBN connection​

FTTN
This property is connected to NBN Fibre to the Node which can support download speeds up to 50Mbps and 20Mbps upload with a corresponding internet plan.


We hopen dat iemand onze 4 vragen kan beantwoorden en van advies kan voorzien. Bij voorbaat heel veel dank!
 
Last edited:
Met NBN FTTN is het een kwestie van geluk of pech hebben hoe goed het is. Wij hebben heel even NBN FTTN gehad in Canberra. Was helemaal knudde. Maar andere zullen weer betere ervaringen hebben. Ik zou bij de buren eens vragen hoe goed NBN is in de straat. Het kan echt van straat tot straat verschillen.

Een safe bet en eenvoudig in rural gebieden is Starlink. Ik werk vanuit huis terwijl Mrs. Bang zit te Netflixen. Alleen bij zondvloed regen hapert het. Dat komt zelfs hier in de regen capital maar een paar keer per jaar voor. Het is in principe eenvoudig zelf te installeren. Zet de schotel ergens neer op zijn standaard. Stekker er in. En even later heb je internet. Als je details wil hebben stuur maar een berichtje.

Dat is min of meer het antwoord op 1, 2 en 3.

Vraag 4 is lastiger. Dat moet je toch echt even zien eigenlijk. Maar zoek even op Mesh WiFi en lees je daar even globaal op in.

Succes!
 
Last edited:
Back
Top