Als verpleegkundige weer aan de gang in Victoria........en dan??

marjet

XPdite Sponsor
Hoi

Als onze plannen om naar Australie te gaan emigreren allemaal soepel verlopen wil ik aan de slag gaan als IC/CCU verpleegkundige in Victoria (gelukkig staat dit beroep op de SOL lijst.....dat scheelt alweer)

Wie heeft er voor mij wat practische informatie.......ik surf veel op het internet maar kom eigenlijk weinig te weten. Wat verdiend een verpleegkundige ongeveer bijvoorbeeld???? Niet onbelangrijk toch.

Ik heb begrepen dat ik waarschijnlijk stage moet gaan lopen (ik heb gelukkig wel een Australian degree in Applied Science - Nursing.......dus dat scheelt) Wie heeft dat ook moeten doen en wat houdt het precies in??

Ik hoor graag van jullie.

Groetjes Mariette
 
Hoi Mariette

Een verpleegkundige verdient hier iets meer als in Nederland.
Over die stage weet ik niet precies, Jan was net geregistreerd als nurse toen ze dat invoerden. Hij is CCU nurse en dat was ook een van de redenen dat hij niet die stage hoefde te doen. Die stage is overigens 4 weken theorie en 4 weken praktijk, en gericht op algemeen verpleegkundige dus niet specifiek voor CCU/IC.
Tevens moet je academisch IELTS examen doen met op alle onder delen een 7

Succes met alles
Erna
 
Hoi Erna

Bedankt voor je reactie.

Een 7! Dat is best pittig of niet??? Hopelijk redt ik dat, scheelt misschien wel dat ik mijn opleiding vroeger (?????) in het engels gedaan heb.

Hoe vindt Jan het om in Australie als Nurse te werken? Ik weet dat toen ik 17 jaar geleden naar Nederland kwam dat het toen voor mij een enorme cultuur shock was.......in Australie gebeurde alles super "ASEPTIC" en hier absoluut niet. (Toch zien we hier niet meer infecties als dat je daar zag) Lopen de dames ook nog allemaal in jurkjes, met verplicht een panty aan (oh, die hitte) en natuurlijk donker blauwe of bruine dichte schoenen??


Groetjes Mariette
 
Hoi Mariette

Geen zorgen over panty's mag gewoon blote benen, tijden veranderen gelukkig.
Wel dichte schoenen. Maar begrijp ik dat jij je verpleegkundig diploma in Australie hebt gehaald? Zo ja volgens mij hoef je dan die cursus toch niet te doen, lijkt mij en je Engels zal dan ook wel goed komen.
Jan heeft zeker een cultuurshock gehad, maar nu na 3 maanden werken aardig ingeburgerd ,alles heeft voor en nadelen zullen we maar zeggen

Groeetjes Erna
 
Zijn er nog verpleegkundige aktief op de site die tips of adviezen hebben???


Ben zo benieuwd of het down under wat moderner is geworden in de verpleging.

Hoe zit het met je shifts, kan je tegenwoordig nog steeds kiezen of je 8 of 12 uur wilt werken.

Hoe is je onregelmatigheids toeslag geregeld

Hoe is het werk op een ic / ccu

Maakt het nog heel veel uit of je in een private of public hospital werkt


Ik hoor het graag.

Groetjes Mariette
 
Hoi Mariette

Jan werkt op de CCU, veel is hetzelfde als in NL alleen omdat hij nu in een groter zkh werkt leert hij veel bij. Weet niet of het in alle ziekenhuizen hetzelfde is , maar hij moet ook op de afdeling werken en mag niet alleen op de CCU dat vind hij wel jammer. En het is meer taak gericht werken dan in Nederland.
Hij mocht kiezen of 8 of 12 uur diensten maar dat is ook overal verschillend.
Onregelmatigheidstoeslag is een beetje hetzelfde, overuren verdiend erg goed en je kan elke dag wel dubbele diensten draaien, zo'n te kort, als je daar behoefte aan hebt Jan vind 40 uur wel genoeg geweest.
Wil je meer weten dan hoor ik het wel, succes ermee
En ze zijn best modern in ieder geval mag je lekker in je korte broek werken.
Groetjes Erna
 
wow......korte broek. Moet je er wel de benen voor hebben. Ik weet niet of ik dat zal doen.

Ja, ook op een een gewone afdeling werken lijkt mij niet zo leuk, daarom ben je juist gespecialiseerd. Wij moeten nu ook wel eens "helpen" maar dat is zo af en toe eens. Maar als je dat op een regelmatige basis moet doen.........ik zou er niet om staan te juichen.

Hebben ze ook allemaal verschillende shifts of werk je gewoon 8 uur per dag?

Mag ik ook vragen waar hij werkt? Wij willen naar eastern Melbourne dus dan zou Box Hill, Knox of Ringwood misschien iets zijn.


Groetjes Mariette (vanuit een zeer warm en benauwd Nederland)
 
Geen gebroken diensten , gewoon 8 uur achter elkaar , alleen de nachtdienst is verplicht 10,5 uur.
Wel veel hiphoproosters van dag naar avond ect.
Jan vond het eerst ook niet leuk net wat je zegt je bent niet voor niks gespecialiseerd maar heeft zich er bij neer gelegd en maakt er maar wat van, hij moet fifty fifty doen maar als hij de kans  probeert hij vaker op de CCU te zitten.
Wij wonen in Perth beetje ver van Melbourne , maar wel ontzettend leuk.

Erna
 
Dank je voor de info Erna,

Tja Perth is inderdaad wel eindje uit de buurt......maar wel prachtig. Mijn opa heeft daar gewoond en als klein meisje ben ik er ook wel eens geweest. Mijn ouders zijn er vorig jaar, voordat mijn opa overleed nog geweest en ze vonden het er nog steeds prachtig. Zelf vind ik het climaat in Melbourne wat aangenamer en daardoor is het allemaal wat groener.....en daar hou ik wel van.

Nou, nogmaals bedankt en een fijn weekend

Mariette
 
Hi Mariette

Nog even wat aanvullende info waar je misschien wat aan hebt naast alle info van Erna.

Ik werk in een private hospital in Nambour, onderdeel van Ramsay Health Care. Idioot klein ziekenhuis (in nL werkte ik als hoofdverpleegkundiger en later als manager van een oncologische centrum in een 100 beds ziekenhuis) van maar 71 bedden.
Ik ben gespecialiseerd in Haemodialyse behandeling maar had daar in 1989 na 13 jaar meer dan genoeg van gezien en ben dan ook om mijn PR binnen te halen als een level 1 naar de Medical Ward gegaan.

We hebben 21 bedden en de ICU ligt vlak naast onze afdeling met 5 bedden Medium Care.
Wij nemen als private hospital geen patienten op gedurende de nachtdienst en de ICU heel sporadisch. Heel anders gaat het er aan toe bij onze "grote broer" Nambour General Hospital verderop op de naastgelegen heuvel. Een public hospital dat alle acute patienten van de Sunshine Coast moet verwerken.

Wat betreft de bezetting moeten wij vaak 's nachts ICU bijstaan terwijl de ICU verpleegkundigen ons helpen als het echt nodig is, maar dan is er vaak een acute situatie of moet er even een IVC aangelegd worden.

Toch zijn er veel ICU / CCU verpleegkundigen die nachtdiensten op de Medical ward willen werken. het zijn dan agency nurses of ICU / CCU verpleegkundigen van het Nambour General die 50% voor een agency werken en er een centje bij willen verdienen.
Over het algemeen gaat het heel goed tussen beide groepen. dat kan niet gezegd worden van de verpleegkundigen van chirurgie en interne. Met geen stok krijg je een aantal van mijn collega's naar de chirurgie en omgekeerd en dan gaat het er hier veel ongeciviliseerder aan toe dan in NL.

tot zover mijn indruk,

groet,

Annelies
 
Hoi Annelies

Bedankt voor je informatie

Dat is wel een heel klein ziekenhuis.......71 bedden, of begrijp ik het verkeerd?

Ik werk nu in een ziekenhuis van zo'n 150 bedden en een ziekenhuis met zo'n omvang (of iets groter) spreekt mij erg aan. Ik werk op een gecombineerde afdeling met 6 ic en 6 ccu bedden. Ik weet niet of er in oz ook veel gecombineerde afdelingen zijn.......naar mijn weten waren er 17 jaar terug grotendeels gescheiden afdelingen.


Groetjes Mariette
 
Hi Mariette

Nee dat heb je goed, 71 bedden en veel menging in de specialismen. Als chirurgie vol is krijgen wij de dagopnames. Wat hier wel strikt gescheiden is zijn de mannen en vrouwen. Geen discussie over gemengde kamers in Nambour.
De palliatieve zorg staat nog in de kinderschoenen, visie op bv. euthanasie hangt nog ergens in de jaren 70 en morphine wordt nog gezien als de grote killer en daarom veel gebruikt in het grijze gebied van pain management. Er gaan mij heel veel syringedrivers met hydromorphine, Madazelam en haloperidol door de handen.
Aan de andere kant staat bv. wond management mi op een hoog niveau en is de zorg heel persoonlijk en hartelijk.

groet

Annelies
 
Back
Top