Australische geluiden!

M5

Moderator
Zo klinkt de Australische Kookaburra!  :-D

http://www.markdevries.nl/australie/kookaburra.mp3

Groetjes sander  :up:
 
Deze vogel is voor mij echt Australie!

http://www.markdevries.nl/magpie.mp3

De Magpie
 
:-D Het zal wel even wennen zijn voor mij ,,,,hier bij ons in brabant wordt ik altijd door de vaste vogel geluiden wakker.
Lijkt me wel leuk,,,al die andere dier soorten,,,ben gek op dieren  :roll:
DUS DAT KOMT VAST WEL GOED DENK
 
Komt helemaal goed. En het leuke is dat ze er in de winter ook gewoon zijn. In het begin schrik je je helemaal de .... omdat sommige vogels ontzettend veel lawaai maken. Andere minder leuke dierengeluiden worden door possums veroorzaakt. Midden in de nacht rennen die over het dak waardoor je denkt dat er een peleton inbrekers boven je hoofd loopt. Lig je weer klaarwakker met hartkloppingen in je bed  :-D
 
wat gaaf, ik wist niet dat een koala geluid kon maken :)

naast de magpie, die voor mij ook wel het typische australische geluid is (erg mooi), is de ordinaire zwarte raaf/kraai de ook altijd (irritante, voor 's ochtends zeer vroeg) aanwezige: http://www.anbg.gov.au/sounds/raven.mp3. Komt bij mij over als een zeer gekweld dier altijd. ;-)

Een andere waarvan ik de naam niet weet, en ik weet ook niet hoe ie eruit ziet, maar die ik wel zo af en toe op bepaalde plekken hoor, alleen in bossen, (en waarvan ik benieuwd ben of iemand van jullie die kent en mij de naam kan vertellen) is een vogel die een aansluitend geluid maakt (dus geen melodie, maar een snelle sliding scale laat horen) dat van hoog naar ietjes lager gaat, en op het eind alsof het geluid in zichzelf implodeert naar zeer hoog. Erg mooi vind ik die altijd. Klinkt als een klein belletje. Als je dan een hele groep hoort, dan is het net alsof je een belletjes concert hoort. En als ik ze dan probeer te spotten zie ik nooit iets..  :?


hummin
 
@hummin

Ik denk dat je de bell-bird bedoelt. We hebben die gehoord in Eden NSW, en in de Blue Mountains. Een andere leuke is de whip-bird.

M.vr.gr.

Perthpete
 
De whip-bird, die bedoelde ik ! 

http://web2.uwindsor.ca/courses/biology/dmennill/Australia/EAWH.html

http://web2.uwindsor.ca/courses/biology/dmennill/Australia/EAWH.mp3

fantastisch.


hummin

ps. gefeliciteerd met je visum.
 
He alleen maar vogels! Ik wil wel het geluid van een Australisch voetgangerslicht (zijn die overal hetzelfde?). Wie heeft die?
 
Back
Top