Autokenners?

Nuttieke

Member
Iemand op het forum hier die morgenochtend (ja, ik ben er een beetje laat mee) even mee een auto wil bekijken in Glenelg? M'n vriend en ik weten niet zoveel van auto's en inspectie zal niet meer lukken voor morgen.
Alvast bedankt!
 
Hoi Nuttieke!
Google anders eens op Pre Purchase Check Adelaide. Ik heb in Perth een monteur meegenomen toen ik bij een auto ging kijken. Kost wel wat, maar uiteindelijk kost het minder dan wanneer je veel geld uitgeeft aan een auto en deze er twee weken later mee ophoudt.
Succes!
 
Ja, dat hadden we bij een vorige auto gedaan, maar dan had dat mens de auto aan iemand anders verkocht. Grof!
Ik denk niet dat we zo snel nog iemand kunnen vinden op een zondag.
 
Ik weet helaas weinig van auto's. Volgens mij moet je ook gewoon geluk hebben met een oudere 2e hands auto. Ook een monteur heeft geen glazen bol waarin hij kan zien dat de auto het nog jaren prima blijft doen.

Ik had zelf gebruik gemaakt van de fact sheet van de RAA site:
http://www.raa.com.au/page.aspx?TerID=155

http://www.raa.com.au/download.aspx?SecID=294&file=documents/document_4109.pdf

Verder belangrijk te checken of bij hard remmen, harder dan je normaal zou doen de auto niet raar reageert. Ook eerst onder de motorkap kijken voordat je de auto start, dan kun je controleren of ze hem niet eerst warm hebben laten worden...
 
Bedankt! We hebben het er maar op gewaagd en gezegd dat we hem gaan kopen! Deze man verhuist binnen 3 weken terug naar Europa, dus we kunnen hem zelfs in euro's betalen. Gemakkelijk!
 
Ik ben een beetje anti-Ford. Maar dat komt waarschijnlijk omdat mijn Ford-kennis leunt op ervaringen met een Escort en een Ka. Niet bepaald top-end.
Wel moet je bij Ford goed opletten met de koppeling. Als die versleten is kun je maar beter alvast een spaarpotje maken.
 
Maar de Focus is al vanaf het 1e model altijd de best sturende auto in de klasse geweest (Focus, Golf, Astra enz.) Dus ik zeg: Veel stuur plezier ermee :up:
 
Thanks!! Als de koppeling gaat dan denk ik dat het voordeliger is om een andere tweedehands te gaan zoeken!
 
Ik vind het ook een hele onderneming om op auto-jacht te gaan. Heb mijn Holden Commodore in 2010 gekocht en ben samen met een vriendin (die net zo veel verstand van auto's had als ik) in Adelaide rond gaan kijken.
Was al wel lid van de RAA, maar wist niet zo goed hoe ik dat moest regelen met een evt checkup van hun kant, want uiteraard moest er al wel een aanbetaling gedaan worden.

Maar goed, ik heb geluk gehad en een goede auto weten te kopen. Stapte bij de proefrit wel spontaan aan de verkeerde kant de auto in, maar he, dat mocht de pret niet drukken :)

De auto heeft wel wat reparaties gehad sindsdien, maar is goed opgevoed: de beide keren dat er echt wat was, begaf ie het bij mij voor de deur en niet ergens tussen Whyalla en Pt Augusta, waar behalve bush, weinig anders zit :) EN net een paar dagen voordat ie naar de garage moest voor een beurt. Tja.

Zodra je hier wat langer zit, heb je wellicht wat contacten opgedaan met meer auto-kennis :) En die fact sheets vind ik erg handig! Had ik destijds niet ontdekt.
 
Vergeet ook niet te checken of niemand een lening op de wagen heeft en politie check doen. Wat mensen hier vaak doen is afspraak maken bij een specialist die ook RWC doet en dan tijdens de testrit even langs te gaan.
RWC ervaar ik iets strenger als de Nederlandse APK, meer mugge ziften over dingen die helemaal niet belangrijk zijn onder Nederlandse termen.
Zo ging ik mijn Fairlane verkopen, mechanisch 100% in order kwam er toch nog met de RWC even $1200 bovenop aan niet mechanische dingen :-(.
 
Ja, dat is inderdaad een goed plan. Was destijds ook mijn idee, maar heb de auto in Adelaide gekocht en woon zelf 400km verderop. Wist niet zo goed hoe dat slim aan te pakken. Voor het geval dat: ja, ook hier - samen met een collega - op autojacht geweest, maar de auto's zijn hier naar verhouding veel duurder dan in de stad. Het was voor mij die reis wel waard, zeg maar.
Gelukkig heb ik voor een volgende keer vermoedelijk wel wat mensen achter de hand, die meer weten van auto's dan ik :) En dan nog is het geluk hebben.

Ik heb mijn auto overigens in een 'car yard' gekocht, dus niet prive.
 
Vergeet ook niet te checken of niemand een lening op de wagen heeft en politie check doen. Wat mensen hier vaak doen is afspraak maken bij een specialist die ook RWC doet en dan tijdens de testrit even langs te gaan.
RWC ervaar ik iets strenger als de Nederlandse APK, meer mugge ziften over dingen die helemaal niet belangrijk zijn onder Nederlandse termen.
Zo ging ik mijn Fairlane verkopen, mechanisch 100% in order kwam er toch nog met de RWC even $1200 bovenop aan niet mechanische dingen :-(.

SA heeft gelukkig geen apk oid. In nl altijd onzinnige dingen die gerepareerd moesten worden...
 
Waar gaan de Adelaide-peeps trouwens voor onderhoud?
Wij hebben ons laten vangen aan Automasters, maar dat viel nogal prijzig uit!
 
Hopelijk is het geen dual clutch automaat?
In onze 3 jaar oude Fiesta hebben we 3x een nieuwe automaat gekregen.
 


OFX
Back
Top