Balen

Sen en Annette

New Member
O ik baal zo. Waarschijnlijk gaat ons hele emigratie avontuur niet door! Wij kunnen op dit moment geen permanent visa krijgen, alleen een SIR voor SA. Op deze basis wil mijn partner niet emigreren..... Ik kan hem moeilijk overhalen, daarom baal ik! :cry:

Dat wilde ik even kwijt

Annette
 
Jee, da's inderdaad balen. Waarom wil je partner geen SIR, vanwege het "tijdelijke"?
Wij gaan ook via SIR naar SA, en het blijft altijd een gok, ook met een permanet visum......

Waarom gaat het permanent visum niet door??

Groetjes en sterkte van Ineke :up: alles komt goed!!
 
met een tijdelijk visum is het misschien mogelijk om contacten te leggen in australie en wie weet........
het is alleen wel een gedurfde stap maar als je echt wil
 
Ik wil zelf echt heel graag. Al is het maar voor een paar jaar. Het lijkt ook een hele leuke (en leerzame) ervaring. Maar goed, je moet samen voor de volle 100% willen anders wordt het niets.

We kunnen geen permanent krijgen omdat het beroep van Sen wel op de SOL, maar niet op de MODL staat. Omdat we geen familie hebben, mijn beroep helemaal niet voorkomt en we in de leeftijd 35-40 zitten, krijgen we "maar" 110 pnt. Net tekort dus. De enige optie blijft een SIR voor SA, omdat geen enkele andere staat Sen zijn beroep op een MODL heeft staan.

Sen is mn bang dat hij in zijn beroep geen werk kan vinden en daardoor niet aan de eis 1jr werk in 2jr kan voldoen. Hij heeft op internet gezocht naar vacatures, maar (eerlijk is eerlijk) die zijn er in SA niet. Tenminste niet zichtbaar voor ons. Ik heb gehoord dat je bij de bedrijven binnen moet lopen met een zeer uitgebreide CV onder je arm en dat je dan het snelst aan werk komt.

In wat voor een beroep zijn jullie ingedeeld Ineke en waarom kiezen jullie wel voor die optie (SIR in SA)? Ben eigenlijk erg benieuwd naar jullie redenen.

Ik baal nog steeds, ga door de hele toestand zelf twijfelen of het echt allemaal wel een mooi avontuur is of dat we teveel op het spel gaan zetten................................
 
Hoi Annette,
Wij gaan voor SIR omdat wij punten tekort komen voor een permanent visum net als jullie. Wij hebben wel familie daar maar die willen niet sponsoren. We hebben geen beroep op de MODL lijst, sterker nog: We staan alleen op de SOL lijst en dus wil alleen SA ons sponsoren. We komen tot 100 punten + 10 bonuspunten van SA. Met mijn skills erbij zou het niks uitmaken.
Wij hebben een eigen foto-zaak ( mijn man is lijstenmaker) dat wordt ook nergens gevraagd, en toch worden we gesponsord (raar maar waar)
Nu mag je in de eis 1jaar werk, 2jaar wonen ook in een ander beroep werken zolang het maar een ASCO code heeft, ik verwacht ook niet dat ik daar hetzelfde ga doen, maar als het maar iets is wat ik leuk vind. Dus het komt helemaal goed.

Wij zetten alles op het spel:eigen zaak (waar beide werken) en eigen huis. Je moet soms een gok nemen, of niet.
Als je nog wat wil weten stuur maar een PM.
Groetjes
Ineke
 
Hee Henriette Een beroep staat niet voor niks op de MODL - dat betekent dat er vraag is naar mensen met dat beroep! Dat je geen vacatures kunt vinden wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn. Is er een brancheorganisatie voor Sen's vak? Dat is misschien een goed begin om te kijken hoe het staat met de banen.

En verder: als je hier bent is het veel makkelijker om werk te zoeken. Bij zo'n grote stap is het moeilijk om alles van te voren voor 100% waterdicht te hebben geregeld. Mijn motto: beter nu er voor gaan dan later spijt hebben dat je het nooit hebt gedaan!

Cheers, ak  :)
 
Sen is van beroep specialist radionetwerken. Hij werkt bij KPN Mobile (die vroeger nauwe contacten had met Oz....). Hij onderhoud oa het gsm en umts netwerk.
Ik heb dezelfde instelling als jullie, natuurlijk twijfel ik ook, maar dat hoort er een beetje bij. Ik heb nu ook echt het gevoel nu of nooit en idd beter nu proberen dan (als we afgedankt door de maatschappij in een tehuis zitten) denken "hadden we maar".

Wel goed om te lezen dat het makkelijker is om werk te zoeken als je eenmaal daar bent.

We gaan maar eens met blocknote en pen aan tafel zitten en de voors en tegens opschrijven. Kijken waar we uitkomen. En ook kijken of de tegens echt zo erg zijn dat ze niet opgelost kunnen worden.

Ik vind het wel stoer van jullie Ineke om zelfs een eigen zaak ervoor op te geven. Wat betreft een beroep met ASCO code: het moet wel een beroep met code zijn die op de SOL lijst staat. Er zijn nl. nog veel meer beroepen met code, maar die staan niet op de lijst.

Ik hoop toch zo dat Sen te overtuigen is. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat we niet naar Oz gaan. Sen heeft wel voorgesteld om in 2007 (dan zijn onze twee dochters nog geen 2 jr dus goedkoop vliegen) voor ong. 6 wkn Down Under te gaan, maar ik denk dat we dat geld beter aan een visum kunnen besteden. We kunnen dan in ieder geval 3 jr in het land van onze dromen zijn. Ons huis verhuren en gaan zeg ik!

Annette
 
Hai Sen en Annette,

Erwin heeft een timmerbedrijf, weliswaar de laatste tijd zonder personeel. Maar altijd voldoende werk, vaak moet hij ook afzeggen.
in Australie gaat hij weer voor een werkgever timmeren (hebben nog geen baan maar wel gesprekken gehad) en gaat daar nog geen derde verdienen van wat hij hier verdient.
Maar als we wachten hoeven we niet meer te gaan, zijn zowel de kinderen als wijzelf te oud.
In het leven moet je nu eenmaal keuzes maken, en wij zijn er van overtuigd dat we daar een beter leven zullen hebben, de kinderen willen wij hier niet meer verder op laten groeien.
In het begin waarschijnlijk niet financieel maar daar komen we ook wel weer overheen.
Een ding is zeker als je wilt zijn daar volop mogelijkheden die je kunt benutten.

In ieder geval sterkte met het nemen van een beslissing,

Mariette
 
Back
Top