Coronatoegangsbewijs voor NL voor bezoekers van buiten EU in de maak

Emulate

Well-Known Member
Bron: NOS.nl, 11-12-2021

Coronatoegangsbewijs voor kort verblijf in de maak
Goed nieuws voor toeristen, zakelijke reizigers en diplomaten van buiten de Europese Unie die naar Nederland willen: er komt een coronatoegangsbewijs (Ctb) voor een kort verblijf. Mensen van buiten de EU hebben nu vaak problemen om een horecagelegenheid, een evenement, een congres of beurs binnen te komen.
Ze zijn weliswaar in hun eigen land gevaccineerd of hebben corona gehad, maar daar hebben ze geen QR-code voor die in Nederland te scannen is. Veel landen in de wereld zijn nog niet zover. Dus voor een bezoek aan een restaurant, café of bioscoop moeten die toeristen, congresgangers en andere reizigers eerst naar een testlocatie voor een negatieve testuitslag, en die is maar 24 uur geldig.
De wet wordt nu gewijzigd, heeft de ministerraad besloten. Binnenkort krijgt de Tweede Kamer een brief met meer informatie, waarschijnlijk ook over de ingangsdatum. Hoe het toegangsbewijs voor korte verblijf er precies uit gaat zien is daarom nog niet bekend.
 
Mijn partner heeft zijn DidiD weer aangevraagd en dan kun je de Nederlandse Corona app wel gebruiken. Maar dit klinkt eenvoudiger.
 
Back
Top