Credentialed Mental Health Nurse

mien

XPdite Sponsor
Hi,
Ik vroeg me af of iemand al voor Credentialing is gegaan met zijn/haar NL verpleegkundige diploma's. Ik ben nu al een paar keer benaderd door een GP clinic om de hoek( yeah geen files meer) en heb wel interesse. De site van CMHN is erg uitgebreid, weet niet goed of ik de NL opleidingen er goed in kan verwerken.
En als er NL CMHN zijn, welke software gebruiken jullie voor patient files?

Thanks, Mien
 
En toen kwam iets anders op mijn pad, ik ben nu trainer Cert IV in Mental Health! Maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds zou willen weten van counsellors, CMHN of psychologen welk software voor clienten bestanden gebruiken...
Cheers,
Mien
 
Waar zit jij Mien?! Keertje babbelen... Ik zit in SA.
Wil werken in mental health als groepstherapeut /sociotherapeut/ activititeitentherapeut / diversional therapist (ben member!) / dagbesteding, zulks.
 
Hi,

Welke Nederlandse psychiatrische opleiding wil je credentialen? Ik werk al jaren als (authorised) mental health nurse maar krijg geen extra "education allowance" aangezien ik geen extra opleiding heb bovenop mijn HBO-V.

Bedoel je met software welk programma op het werk gebruikt wordt? Wij gebruiken in WA Psolis maar weet niet of je dat bedoelt.

Cheers
 
Dus jij werkt ook als zelfstandige Kims? CMHN kan zelfstandig werken( kan aangesloten zijn bij medical centre) en tot nu toe nog vergoed door Medicare. En met software bedoel ik dus voor je eigen praktijk. Ik vind het prettig om patient files digitaal te hebben met name om een methodiek makkelijker te kunnen implementeren.
Ik heb dus ook gewoon gewerkt als mental health nurse, gewoon in dienst bij hospital of Health care service. Prima en goed verdienen maar ik loop toch tegen persoonlijk ethische dilemma's aan. Heb maar 1 ervaring in Private sector...was niet onder de indruk van belangenverstrengeling van de directeur/psychiater daar.
Ik weet...ik ben mijn eigen grootste vijand met die stomme principes...

Groetjes, Mien
 
Last edited:
Hi Mien,

Ik werk niet zelfstandig, werk voor de "WA government" inclusief alle ethische dilemma's al is het iets minder hier in "community mental health" omdat we veel autonomie hebben en vrij onafhankelijk werken.
Heb wel vrienden die de opleiding hebben gedaan tot "mental health nurse practitioner" maar dat is een pittige langdurige studie maar dan kun je werken als onafhankelijke "practitioner".

Wil je zelfstandig gaan werken of voor een GP? Neem aan dat GP's hun eigen systeem hebben, wij hebben hier een apart programma voor GP's en afgelegen communities; MMEX.

Zag wel dat ze vragen om: Hold a recognised specialist / post graduate mental health nursing qualification

Hoop dat dit iets helpt....:confused:
 
Last edited:
Thanks,
Ik had veel te maken met gedwongen behandelingen in de community onder de Mental Health act, dan is autonomie soms ver te zoeken. Inhoudelijk kon ik mijn gang gaan tot dat de Act eist dat je toch de regeltjes volgt en bv iemand opneemt omdat hij 3 dagen overtijd is met zijn depot.
Een CMHN kan zelfstandig aan de slag na verwijzing, maar gebeurt inderdaad veel in samenwerking met een GP of community health service( ik heb zelf enkele cliënten verwezen). En als ik aan de slag zou gaan is het software pakket van de GP niet wat ik bedoel, maar meer gericht op eigen praktijk en gebruik van methodieken in de psychiatrie/psycholgie al dan niet gekoppeld met bv functionele gezondheidspatronen van Gordon.
 
Aha, ik snap het. Klinkt alsof het bij jou anders is geregeld qua "mental health act" dan hier in WA en ook mbt CMHN, maar ik werk dan ook in een afgelegen gebied met uitzonderlijke problematieken. Zelfstandige CMHN zijn hier niet voor zover ik weet en ik ben ze niet eerder tegengekomen. Wij hoeven relatief weinig gedwongen te behandelen en na 3 dagen overtijd voor depot iemand op laten nemen, gebeurt hier niet maar dat ligt misschien aan de lokatie, de populatie en het team hier. Klinkt inderdaad heftig o_O

Ik kan vragen de vrienden vragen die die opleiding hebben gedaan of zij een suggestie hebben voor een software pakket als je wil

Succes ermee!
 
Maar op het moment ben ik zelfstandig als trainer, ook erg leuk!
Heftig kon het inderdaad zijn!
Als het niet te lastig is leuk als je iets op kan duikelen, anders ga ik tzt met een NL pakket aan de slag en indien nodig vertaal ik het wel( je weet maar nooit wanneer je voor de rechtbank staat)
 
Maar op het moment ben ik zelfstandig als trainer, ook erg leuk!
Heftig kon het inderdaad zijn!
Als het niet te lastig is leuk als je iets op kan duikelen, anders ga ik tzt met een NL pakket aan de slag en indien nodig vertaal ik het wel( je weet maar nooit wanneer je voor de rechtbank staat)


klinkt als een praktijk ondersteuner huisarts ggz. Tess wil dat dat ook gaan doen als we daar zijn. Wat voor een stappen heb jij daar voor genomen?
 
Back
Top