daar studeren,dan emigreren of hier + werkervaring ?

FOL

Fristi-specialist
XPdite Sponsor
Hallo,

Ik zit met een probleem. Hoewel, een probleem, ik vraag me op dit moment iets af :). Ik kan dit schooljaar (loopt af in Juli) mijn bachelor (degree) technische informatica halen op de universiteit.

Het uiteindelijke doel is om te wonen en werken in Australie.

Nu zie ik 2 opties (of ze er daadwerkelijk zijn, dat weet ik nog niet, misschien jullie):
1) Ik haal hier gewoon mijn Master in Nederland en dan ga ik werkervaring op doen. Dan heb ik tzt voldoende ervaring en geld om makkelijk te verkassen. Althans...makkelijk?!
Ik val in de ACS met mijn studie en een aanvraag voor skills assessment: Bachelor degree of hoger (een major) in IT met 4 jaar relevante professionele IT werkervaring. Dat duurt nog wel ff om te halen dus :?
Ik ben al wel freelance programmeur, maar ik weet niet of dit meetelt.
De gegevens bij mijn beroep/studie zijn:
punten voor skills: 60
SOL: ja
SSASSL: ja
ENSOL: ja

Is de kans groot dat ik dan toegalten wordt voor een permanent visum?

optie 2) Ik ga in Australie studeren om mijn master degree te halen via een masters coursework. Ook in Nederland zijn alle vakken in het engels op dit niveau, dus dat is geen probleem.
Eigenlijk is dit opgedeeld in 2 keuzes:
In september beginnen, al zal ik daar wel te laat mee zijn, en ik heb niet het gevoel dat ik daar al genoeg onderzoek voor heb gedaan.
In September 2007 pas beginnen: eerst een jaar gewerkt, dus geld verdiend (en werkervaring) en vanaf 2007 kan je pas studiefinanciering krijgen in het buitenland en dat lijkt me wel handig. Deze keuze lijkt me dus voordeliger, maar dan raak ik wel een beetje out of touch met het leren/universiteitsleven en mogelijk veranderd alles tussen nu en september 2007 en dan ben ik de sjors.
Maar stel dat het niet verandert. Wat is de kans dat ik een permanent visum krijg na 2 jaar een master studie/postgraduate te volgen in Australie? Groot, klein, geen kans, 100% zekerheid...?

BEdankt voor het lezen en/of reageren  :up:
 
Ik kwam overigens dit nog tegen en lijkt me betrekking hebbend om wat ik schreef:

To lodge a General Skilled Migration application and be granted your visa while you are in Australia, you must meet all of the following requirements.

You must be in Australian at the time your visa is granted and:

meet the 2 years study in Australia requirement, that is:
have completed an Australian qualification, which is a degree, diploma or trade qualification, while in Australia as a result of at least two years full-time study in a course on the Commonwealth Register of Institutions and Courses for Overseas Students (CRICOS)
apply within 6 months of completing this qualification — noting that your date of completion is the date that you meet all academic requirements for this qualification, not the date your qualification is conferred/graduation
have held a Student visa within 6 months of lodging your application – however ELICOS, government sponsored, AusAid and Defence Sector Students cannot apply
currently hold a substantive visa - that is, not a bridging visa - unless that bridging visa is associated with an application for a Graduate Skilled Temporary (subclass 497) visa.
not have had a visa application refused or cancelled since last entering Australia unless you were subsequently granted another substantive visa
not have any conditions on your current visa that prevent you from making a further application to remain in Australia - conditions 8503 or 8535 are examples. If you are unsure whether your current visa conditions prevent you from applying for a further visa while you are in Australia, you may contact the department on 131 881.
not have been unlawful at any time since entering Australia on your student visa

In kort: Als je 2 jaar studeert en je master haalt, krijg je zeker een permanent visum?

En het volgende:
Other options
If you do not meet the above requirements (dat is dus wat ik net citeerde), you may still be able to lodge a General Skilled Migration visa application while you are in Australia. However, you will not be granted a visa to remain in Australia while your application is being processed and you will be required to be outside Australia if your visa is to be granted.

About me 
I don't have any relatives in Australia or State/Territory Government sponsorship

What does this mean for me? 
You will need to apply as an 'independent' applicant
You must have the skills and qualifications to nominate a 60-point occupation on the Skilled Occupation List, or a 50-point occupation if you have completed a PhD in Australia.
A visa option you could consider is the Skilled – Independent Overseas Student (subclass 880) visa.
See: Validity requirements for the Skilled — Independent Overseas Student (subclass 880) visa
See also: Form 1121i Skilled Occupation List (SOL), Sydney and Selected Areas Skills Shortage List (SSASSL) and Employer Nominated Skilled Occupation List (ENSOL) (129KB PDF file)

Bij deze optie, heb ik geen werkervaring nodig omdat ik toch aan die 60 punten voldoe, en SOL,SSASSL en ENSOL en kan ik dus na mijn postgraduate studie (master halen) in Nederland direct daar heen zonder werkervaring? Antwoord: NEE. (net weer ergens gelezen ;-)). met 60 punten moet je 12 maanden werkervaring hebben in de laatste 18 maanden. Maar dan staat je functie voor jan met de korte achternaam bij SOL/SSASSL/ENSOL niet waar? Of is dat uiteindelijk een pluspunt bij de beoordeling voor verstrekking van een visum?
 
Dit is niet zo even met een "ja" of "nee" te beantwoorden lijkt me. Je visum aanvraag hangt van meer af. Als je wilt studeren in Australie raad ik je aan om even het studie faq door te lezen. Je kunt er namelijk wel zomaar heen om te studeren, maar je mag dan wel met een hele grote zak geld of een scholarship binnenwandelen. in je post schrijf je niet waar je deze informatie vandaan hebt. Want Dimia is je grote vriend in de jacht naar informatie. Er zijn over dit onderwerp ook nog wel wat draadjes. Kijk anders even bij de zoekfunctie ("studeren" + "visa"). Succes ermee :up:!
 
Hoi jufrebekka,

Dank je voor je antwoord. De citaten komen van die site ;) Maar zoals ik al in andere topics al vaker heb gehoord 'door de bomen het bos niet meer kunnen zien', is een vaker voorkomend verschijnsel. Edit: grappig zelfs, heb pas nog een opdracht ingeleverd voor school. Gaat o.a. over disorentatie. Er zijn op elke pagina zoveel links naar zoveel pagina's, dat je de draag kwijt raakt ;)

Met een studielening die onze minister zo wil bemoedigen, en een jaar werken en ervan uitgaand dat ik mijn motor niet in de poeier rijdt en nog kan verkopen, het wel opbrengen om 65k euro in 2 jaar te vergaren. Alleen daar wil ik uiteraard wel enkele 'garanties' voor. Als het alsnog maar 'nattevingerwerk' (naief gezegd uiteraard, het hangt inderdaad van zaken af) blijft, dus als de kans nog relatief groot is dat het niet doorgaat om een permanent visum te krijgen, dan ga ik geen 65k riskeren. Niet dat je het geld echt kwijt bent, het is een hele ervaring en je hebt natuurlijk je master degree, maar als het 60k euro goedkoper kon.... Naja je snapt me wel denk ik ;).

An sich zie ik het namelijk wel zitten. Een beetje een nieuw begin, maar eerst nog even studeren, studentenleven daar, en dan daar connecties opdoen en die kan je daarna weer meenemen naar eventueel werk.

Ik zal sowieso ook eens informeren op mijn eigen universiteit, maar ik denk dat de meest relevante zaken op dit moment niet de informatie is die ik van mijn uni kan krijgen.
 
Stel je niet té veel voor van het studentenleven hier. Ik vind het heel anders dan in Nederland. Je moet natuurlijk helemaal zelf weten wat je met je geld doet. Maar ik zou er geen 65.000 (weet je wat je met dat geld allemaal kunt doen!!!! - behalve studeren, en dat zijn alleen de fees dus nog geen eten, verzekering, woning, geld om leuke dingen te doen. ) over hebben om twee jaar in Australië te gaan studeren. Het is zeker een ervaring. Maar je kunt misschien beter kijken of je een research plek met scholarship kunt krijgen?
 
[quote author=FOL link=topic=3783.msg45694#msg45694 date=1138637925]
In september beginnen, al zal ik daar wel te laat mee zijn, en ik heb niet het gevoel dat ik daar al genoeg onderzoek voor heb gedaan.
In September 2007 pas beginnen: eerst een jaar gewerkt, dus geld verdiend (en werkervaring) en vanaf 2007 kan je pas studiefinanciering krijgen in het buitenland en dat lijkt me wel handig. Deze keuze lijkt me dus voordeliger, maar dan raak ik wel een beetje out of touch met het leren/universiteitsleven en mogelijk veranderd alles tussen nu en september 2007 en dan ben ik de sjors.
[/quote]

Het academische jaar begint hier in februari, aangezien dan de zomervakantie is afgelopen. Stel je inderdaad niet te veel voor van het studentenleven hier. Studentenverenigingen zoals in Nederland kennen ze hier niet.
 
die 65.000 euro is niet alleen de studie he! :) Die is 'maar' 20k euro voor 2 jaar. Maar ik ben het helemaal met je eens dat het wel erg veel geld is, dus zal zeker eens research doen in Nederland. Australie loopt niet weg ;)

tinusv:  Dank je, daar had ik eerlijk gezegd niet aan gedacht! (en in de speurtocht ook nog niet op gelet, alleen gekeken welke opleidingen er zoal waren).

Misschien dat ik van het studeren daar afzie, maar ik hou het _in dat geval_ allemaal zeker in de gaten voor na mijn studie  :up:
 
Oh okee, want voor Martijn is het 26000 dollar per jaar alleen al aan fees. Dan nog de rest erbij... verhuizing, ticket. Al met al heeft het ons een hele smak geld gekost. En wij hebben nog wel een scholarship. Maar kijk eens op www.seek.com.au en dan bij een stad die je leuk lijkt. Je kunt kijken op "university". Daar staan alle banen van de universiteiten en ook research positions  :up:.
 
Woopsa, beetje laat. Tja, het is allemaal niet goedkoop helaas. Ik denk dat ik het maar houd op hier studeren + werkervaring opdoen en dan....

Ik wil 1 dag in de week gaan werken, naast wat ik al doe als eigen baas (dat is teveel gepruts om mee te laten tellen). Die 1 dag in de week werken voor een heel jaar, telt dat als 1 jaar werkervaring of moet het fulltime zijn? Ik zie nergens staan hoeveel uur per week je moet maken....
 
[quote author=FOL link=topic=3783.msg46547#msg46547 date=1139140209]
Die 1 dag in de week werken voor een heel jaar, telt dat als 1 jaar werkervaring of moet het fulltime zijn? Ik zie nergens staan hoeveel uur per week je moet maken....
[/quote]

Fulltime houdt volgens mij in minimaal 20 uur per week.
 
Ik zit in precies hetzelfde verhaal. Als alles goed gaat ben in dit jaar een Bachelor in Information Sciences (informatiekunde VU).

Ik ben ook bij bureau internationalisering geweest van de VU maar daar kom je niet veel verder mee. Enige opties zijn om een stage van 3~6 maanden te doen in Australië en een diploma halen zit er niet in. Ik heb misschien het voordeel dat ik vanaf mijn 16e in de IT werk en gemiddeld over een jaar wel aan 20 uur per week zou kunnen komen.

De andere keuze die jij zelf aangeeft heb ik ook al zitten bekijken. Je studiefinanciering kan waarschijnlijk mee naar het buitenland. Dit is alleen voor bepaalde landen binnen Europa! Wij hebben daar dus helaas nix aan.
http://www.minocw.nl/factsheets/375

Mocht je "spannende" opties tegenkomen hoor ik dat graag van je.
 
Maluka: En een jaar werkervaring == een jaar lang minstens 20 uur per week werken?

Q: Vanaf 2007 kan je studiefinanciering mee naar het buiteland, is dit niet wereldwijd? Maar zelfs dan zal het geen vetpot zijn voor een grote kostenpost (al zal 400E per maand een erg goede bijkomstigheid zijn). Zelf heb ik het idee een beetje losgelaten. Te duur, dan ga ik liever voor het geld er ff op vakantie, en dan hier werkervaring opdoen en dan eventueel emigreren. Ik neem aan dat je deze site al kende:
http://www.idp.com/nl/default.asp
Zo niet, dan ga die maar eens doorspitten ;-)
 
[quote author=FOL link=topic=3783.msg46912#msg46912 date=1139351511]
Maluka: En een jaar werkervaring == een jaar lang minstens 20 uur per week werken?
[/quote]

Het is lang geleden dat ik Booklet 6 heb doorgespit (vorig jaar februari), maar daar staat alles precies in beschreven.
 
aight, het zal inderdaad wel ergens gespecificeerd moeten staan. Zal dat document maar (weer) eens doornemen. (In principe kan zo'n definitie natuurlijk op 101 plaatsen staan :)).
 
Back
Top