Donner bezoekt Nederlands grootste coffeeshop

Lost

Administrator
www.nu.nl said:
Donner bezoekt Nederlands grootste coffeeshop

Uitgegeven: 1 maart 2004 19:42
MAASTRICHT - Minister Donner van Justitie heeft maandag een bezoek gebracht aan de grootste coffeeshop van Nederland: de hasjboot Mississippi in Maastricht. De minister zei na afloop van zijn bezoek dat Maastricht in de vorm van de Mississippi op redelijk verantwoorde wijze een oplossing heeft gevonden om overlast in de binnenstad door drugstoeristen te voorkomen. De boot ligt op de Maas, net buiten het centrum.

Donner bracht maandag een werkbezoek aan Heerlen en Maastricht en praatte er met politie en gemeenten over de grensoverschrijdende drugscriminaliteit. In Maastricht zei hij dat de wietteelt in Nederland steeds grootschaliger wordt. "We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat deze wietverbouw een sector van de economie wordt", aldus de minister.

Burgemeester Leers van Maastricht wees Donner erop, dat de problemen met criminaliteit in Zuid-Limburg vergelijkbaar zijn met die in de Randstad. In een straal van 40 kilometer rond de gemeente liggen tien steden met 3,5 miljoen mensen, maar met drie wetgevingssystemen, namelijk de Nederlandse, Duitse en Belgische. Dat maakt het voor Zuid-Limburg moeilijk de drugsoverlast effectief aan te pakken.

Het Nederlandse systeem is het mildst en daardoor heeft Maastricht een aanzuigende werking op de buurlanden.

(c) ANP
Echt een "Nederlands" onderwerp: de softdrugs problematiek :wink:. Ik ben wel eens benieuwd naar de media aandacht voor softdrugs in het buitenland. Welke indruk zou dat achterlaten?
 
Back
Top