Earth Flight Australië en Azië

Margrietvk

Active Member
Wist niet zo snel waar ik dit neer zou kunnen zetten, maar zometeen 20:30 (NU eigenlijk) komt de Earth Flight aflevering over Australia en Azië op Nederland twee. Laatste afleveringen met andere werelddelen gezien en echt prachtig beeldmateriaal van vogels, maar ook de rest van de omgeving en wat andere dieren.

Info van tv gids:

Een adembenemende vlucht boven zes werelddelen, waarin we vanuit vogelperspectief de grootse natuurverschijnselen op aarde beleven.
In deze vogelvlucht boven twee werelddelen doorkruisen jufferkraanvogels op weg naar India een gevaarlijke pas in de Himalaya, terwijl Indische ganzen, echte hoogvliegers, acht kilometer boven hen de snelle route nemen. In Rajasthan volgen aasgieren tijgers in de hoop op een maaltje en wordt een tempel gewijd aan heilige apen door duiven bezocht. Duiven begeleiden ons ook naar de grootste verzameling kamelen op aarde en geven rond de tinnen van Fort Jodhpur buizerds het nakijken. 9000 kraanvogels overwinteren op een heel onwaarschijnlijke plek: een met prikkeldraad omgeven erf midden in een woestijnstad. In Australië doen regenbooglori's Sydney aan en patrouilleren langs de Australische goudkust. Witkuifkaketoes zwermen met duizenden door de outback, grasparkieten passeren Uluru (Ayers Rock) en verzamelen zich in de grootste massa vogels die ooit is gedocumenteerd. In Beijing bezoeken zwaluwen en gierzwaluwen de Grote Muur en de Verboden Stad. De Japanse kraanvogel, die in Japan in hoog aanzien staat, wordt door dankbare bewoners gevoerd en krijgt in een wonderlijk moment van harmonie gezelschap van hongerige vossen, zeearenden en steller-zeearenden. Als de rust weer is weergekeerd, voeren Japanse kraanvogels een wonderschone dans uit in de sneeuw.
 
Back
Top