emigranten gezocht

natascha

New Member
Geachte mevrouw, meneer,

Binnenkort starten Omroep Max en Blue Circle met de opnames van een nieuw programma; Als de dag van gisteren.

In dit programma nodigen wij elke week iemand uit die jaren geleden zijn leven in Nederland heeft verruild voor een nieuw bestaan in een ver buitenland zoals Australië, Canada, Amerika, Afrika en Azië. We ontvangen onze hoofdperso(o)n(en) op Schiphol en van daar uit gaan we op een emotionele reis in Nederland en bezoeken we veelbetekenende plekken. Hoe is het bijvoorbeeld om na tientallen jaren weer door de tuin van het ouderlijk huis te lopen? Wat is er veranderd? Wat is er hetzelfde?

Het programma zal een vergelijking worden tussen het Holland uit iemands herinnering en het Nederland anno 2007. Het nieuwe leven waarvoor gekozen is en het oude leven dat men heeft achtergelaten.

Voor dit programma hebben we uw hulp nodig. Wij zijn op zoek naar mensen die rond de jaren ’70 tot halverwege de jaren ‘80 geëmigreerd zijn naar het verre buitenland en sindsdien niet meer in de mogelijkheid waren (vaak) terug te keren naar hun vertrouwde Nederland.
Misschien kunt u helpen ons in contact te brengen met deze mensen. Het mag een echtpaar zijn, een alleenstaande, een gezin. Belangrijkst is dat zij graag willen praten over hun bestaan aldaar en hoe het was voordat zij Nederland gingen verlaten.

Natuurlijk worden alle bijkomende kosten voor de dagen dat men in Nederland is, zoals vliegreis, overnachting, eten en drinken vergoed.

Voor verdere vragen over het programma of als u ons verder kunt helpen met suggesties, ideeën of tips kunt u mij bereiken via de onderstaande gegevens.

Ik hoop spoedig iets van u te vernemen.

Met vriendelijke groeten,



Leon de Ruyter
Redactie Als de dag van gisteren
’s Gravelandseweg 52
1217 ET Hilversum
Telefoon: 035 – 678 50 31
Email: leon.de.ruyter@bluecircle.tv
 
Back
Top