emigrerende electricien gezocht!

Flower girl

New Member
Wie is er bezig of heeft plannen om als electricien te gaan emigeren,
en welk diploma heb je dan?
Wij willen met een skilled indipendend visa emigreren,
Mijn vriend ismonteur electricien dan kan je nog een stapje hoger en dan ben je technicus maar wat is het vereiste dat ze minimaal willen hebben?
In de SOL lijst krijgt hij ontzettend veel punten voor electricien maar ja voor welk niveau geld dat leerling monteur-monteur-1emonteur of technicus?
Hij zit over een jaar wel aan zijn werkervaring maar nemen ze dan wel (buitenlanders) aan met een diploma die misschien niet aan hun eisen voldoet!
Wie kan ons aan informatie helpen!
alvast bedankt. :up:
 
Is er dan geen 1 sparky??? :-o
Of iemand die er ietje pietsje wat van af weet,misschien van horen en zeggen
van familie kenissen of vrienden.
En anders moeten we gewoon maar de TRA maar afwachten!
Met volle spanning!!!
mvg Flower girl
 
Ja hoi, mijn man is ook electricien!!  :w00t:

Hij heeft LTS en marine opleiding gedaan, maar hij is door de tra gekomen door zijn ervaring. Dus ik weet niet of we je kunnen helpen, maar vraag maar raak hoor :-D  :up:

Kisses Tanne
 
Hoi Cajendra
en toch ben ik nieuwschierig hoe jouw mannetje dat voor elkaar heeft gekregen. Als electricien heb je namelijk je  A license nodig om aan de bak te komen.
Zonder die license mag je ook wel als electricien werken alleen dan tot het stop contact alles wat daar achter zit mag je niet aan zitten.
Om je a license te krijgen in SA moet je opnieuw alle exames doen  :x Daar ben je dan gem. 3 jaar mee bezig. Hoe dat in anderen staten zit weet ik niet het lijkt mij dat het ongeveer het zelfde gaat. Zonder licens ben je namelijk niet bevoegd en kan je ook geen verantwoording afleggen als er iets naars gebeurt.

gr Barry
 
Uhmm, om heel eerlijk te zijn.. Hij heeft op dit moment nog geen license..  :oops: Maar we zijn er mee bezig. Hij hoeft waarschijnlijk alleen maar een kleurentestje te doen. Maar is het echt zo moeilijk in SA? Wat wazig... Waarom dan iemand binnen halen? Voor die tijd kun je ook een jonkie trainen. Heb je dan wel je TRA voor General Electrician? Want hij hoeft alleen maar de TRA papieren en wat formulieren op te sturen en dan misschien dat testje en klaar is kees.. Ik zou het toch nog even na checken hoor..

Kisses Tanne
 
Het 3 jaar verhaal komt overguns van een Duitser :x Die man is hier een X jaar geleden binnen gekomen met de zelfde papieren als ik.
Volgens hem heeft ie er 3 jaar over gedaan om alle testen te doen. Het is niet zo zeer 3 jaar aan training maar simpel en alleen testje doen en dan weer 3-4 maanden wachten op het volgende examen... Je weet toch hoe het gaat hier in ozie... maar goed het blijft een Duitser en dan ook nog is een local in Coober Pedy die locals hier zeggen wel is vaker wat  :mrgreen:

Maar hou mij aub op de hoogte over hoe en wat misschien dat ik er ook achter aan ga. Voorlopig probeer ik een baan te krijgen binnen mijn vak. Na mijn LTS electrotechniek ben ik nog even door gegaan om me te specialeseren in electronica/ avionica. Dus ik schijn dus bijna alles te weten over de werking van alle kleinene dingentjes en priegeltjes op een prinplaat in je radio of televisie. Avionica is dan weer een specialisatie met betrekking tot vliegtuigen, navigatie communicate etc etc.... maar goed het wordt een beetje slaap verwekend zo denk ik :blahblah:

:-D groetejs Barry
 
Bedankt voor jullie reacties  :up:
maar heb een goed advies gekregen van miranda om te kijken op www.britishexpats.com
misschien staat er ook iets voor jullie tussen Tanne en Barry ga naar de link discussion forum-australia- Migrating to Oz as an Electrician en je komt in een zee van verhalen (informatie) voor en nadelen ect
groetjes flower girl
 
Hallo Flower girl

Ik ben gevraagd door Siemens om te komen werken voor hun afdeling speciale projekten in Sydney.
En wij zijn bezig om een mooi jaar salaris overeen te komen.
Ik heb verder ook geen idee wat ik daar nog moet doen om een license te krijgen.

Wij zijn nu een beetje aan het kijken welke scholen er zijn voor de kids en wat een huis huren kost.
Eigen huizen hebben we al genoeg gehad en mijn vrouw wil nu wel eens een keertje huren.

Groeten vanaf de dominicaanse republiek

Wim de Kunder
 
Back
Top