Engels cursus/Engels leren

FOL

Fristi-specialist
XPdite Sponsor
Als voorbereiding op de IELTS gaat mijn een weerkcursus volgen bij het BLTC en scotssenglish.com. Echter dit is een voorbereiding op het IELTS examen.

Ze wil de weken en maanden ervoor echter beter engels leren. Kent iemand een goed boek+dvd/cd om reading, writing, listening te leren? Ik heb hier nog een oud VWO boek met daarin de uitleg van de grammatica, alleen daar staan geen woordenlijsten in en er staan geen antwoorden bij de oefeningen. Op bol.com staan genoeg producten, maar welke is goed? Haar niveau zit tussen beginner en intermediate in.

Zelf zat ik te kijken naar bijvoorbeeld:
http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/grammatica-in-gebruik-engels-leer-en-oefenboek/1001004005256585/index.html
voor grammatica + oefeningen

Alleen daar zit geen vocabulary bij en ook geen luisteren/spreken. Iemand een idee? Ik heb al op het forum gezocht, maar dat gaat alleen over IELTS voorbereiding. En volgens mij is dat wel een verschil met engels leren.
 
Mmmm ik ken geen echte lesmethodes ofzo, maar kan het niet op een andere manier? Persoonlijk leer ik een taal alleen door het te doen. Dat kan voor iedereen anders zijn natuurlijk, maar het zal in elk geval helpen? Bv door engelse boeken te gaan lezen of engelse luisterboeken te luisteren? En misschien is er wel een conversatiegroep in de buurt. Tenminste, ik weet dat mijn ouders ooit een halfjaar elke week een avond naar zo'n groep gingen om beter frans te spreken voor de vakantie... Of ken je iemand die goed engels spreekt? Dan kun je bv eens in de week een borrelavond afspreken en dan alleen engels praten.
Misschien is dit bruikbaar http://australianetwork.com/studyenglish/se_series1.htm?

succes!
 
Hoi,

Wat ik even wil meedelen is dat de IELTS ons zwaar tegen viel. In de zin van de manier waarop je Engels getest wordt. Het is echt alsof je weer op school zit, dus zoals een school examen. Vooral Reading was best pittig. Zelfs voor mij, 10 jaar in NZ gewoond en daar ook High school afgemaakt. De rest valt reuze mee als je je maar op de juiste manier voorbereid. Ro had het met Writing zwaar omdat wij helemaal niet hadden doorgenomen hoe je een essay moet opstellen; begin, inhoud, sammenvatting... Dus werd zijn Engels niet meer getest maar hoe hij de opstel in elkaar had gezet. Dit bleek wel uit zijn cijfer 5,5 voor Writing, terwijl hij bijv voor Speaking makkelijk 8,5 haalde. Gelukkig dachten ze er in Oz ook zo over en hebben daar die 5,5 omgezet naar een 6,5.
Hou er dus rekening mee dat je niet alleen je Engels leert, ga vooral oefen examens doen van vorige IELTS tests. Vooral Reading en Writing. Zo weet je hoe de examen in elkaar zit en wat steeds terug komt. Verders vertrouwen hebben in jezelf, als een bouwvakker die al 20 jaar geleden al van school is gegaan het kan, kunnen jullie het ook!

Groetjes, Betty
 
Iedereen al bedankt voor de snelle reactie!

Familie S: Thanks voor de PB

Lamarck: We proberen inderdaad zoveel mogelijk films zonder ondertiteling te kijken en Engelse boeken te lezen. Grey's anatomy zonder ondertiteling met al die medische termen gaat wat ver :shock:

Betty: We gaan ons ook zeker voorbereiden op de de IETLS test, maar daarnaast willen we vooraf vooral het Engels opkrikken. Om aan de 65 punten te komen moet mijn vriendin namelijk een 8 op elk onderdeel halen voor haar GT en om uberhaupt een skill assessment te krijgen voor ieder onderdeel een 7 op academic. Pittig dus! Daarom willen we EN het engels op een zo'n hoog mogelijk niveau krijgen EN daarna voorbereiden op het specifiek halen van het IELTS examen. Dat zie ik als twee losse zaken (uiteraard zit er overlap in :)).
 
Ben het eens met bovenstaanden: ga vooral IELTS oefeningen doen. Heb zelf de PEAT moeten doen (professional English assessment for teachers) en was vooral gericht op het onderwijs, qua onderwerpen dan. Maar verder hetzelfde: ze testen niet alleen je Engels, maar ook hoe je bepaalde vormen gebruikt (informeel-vormelijk) en hoe je brieven opbouwt e.d.
Als je zoekt op IELTS preparation (of NL??) komen er tal van IELTS "ondersteunende" sites op. =let wel, het meeste 'ondersteunt' vooral zichzelf...=
Heb zelf net alles gehaald (schrijven 4x!!), maar als je wilt kan ik je wat opsturen (heb nog een Ielts oefenset liggen met cd en een peat-set ook met cd)Kzit wel in Ozzieland, dus zit met wat portokosten.....(-zelf gemaakte woordenlijst, opdrachten PEAT-kan ik ook mailen). Mss is er ook nog wel iemand vlak bij... die iets heeft liggen?????? Laat maar weten.
Reageer anders via website (wayling.nl)
Groetjes Patries
(die nu eindelijk bijna les mag gaan geven in Ozzieland....)

Tip:Nog beter vond ik Engelse films met Engelse ondertiteling!
 
Back
Top