Engels

Manja

Member
Las ik gister in het kladblok op de t.t. ,
Engels is de snelst groeiende taal in de wereld met maar liefst 1.000.000 woorden en nederlands heeft maar 100.000.
Maar er stond ook bij dat een buitenlander met maar 3000 woorden zich al goed kan redden.
Ik kreeg even het zweet toen ik aan 1 miljoen woorden dacht, maar.....3000 piece of cake toch.

Wie van jullie bied er meer dan 3000 ??? :-D

groetjes Manja :)
 
Hee Manja :)

1.000.000 woorden?? Hoe kan dat? Hoeveel woorden bestaan er dan in het Engels waar we in het Nederlands geen woorden voor hebben?? Kwor GEK!

Wanneer ik mijn woordenschat heb geteld zal ik je de uitkomst laten weten... ??!??
 
Dit is grappig...;

Hoeveel woorden heeft het Nederlands?
SAMENVATTING
Hoeveel woorden heeft de Nederlandse taal? Niet alle woorden staan in de dikke Van Dale. Op internet zijn bijvoorbeeld veel meer woorden te vinden.

Hoeveel woorden heeft de Nederlandse taal? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, bijvoorbeeld omdat je er elke dag woorden bij kunt maken.

Stel bijvoorbeeld dat een biologe morgen ergens een nieuwe salamander ontdekt met een grauw koppie. Omdat er ook "geelkopsalamanders" bestaan, kan zij die salamander dan bijvoorbeeld zo noemen:
"grauwkopsalamander"

Dat is dan een heel nieuw woord, dat nog nooit iemand eerder gezegd of gehoord heeft, en dat toch bij het Nederlands hoort. Als nu iemand ontdekt dat deze grauwkopsalamanders heel raar springen, kunnen we het voortaan hebben over:

"grauwkopsalamandersprong"

Iemand die zich daarin uitgebreid verdiept, is dan een

"grauwkopsalamandersprongspecialist"

En als de mensen die zich hierin verdiepen zich verenigen krijg je een:

"grauwkopsalamandersprongspecialistenvereniging"

Het is niet heel erg waarschijnlijk dat dit laatste woord heel erg vaak gebruikt wordt, maar het kán wel. Omdat deze pagina op internet staat, wordt het woord bovendien nu ook op een Nederlandse internetpagina gebruikt. Is het nu een Nederlands woord?



En:


In een woordenboek als Van Dale staan honderdduizenden verschillende woorden. Op het internet staan er nog veel meer. Maar hoeveel woorden ken jij? En hoeveel woorden kennen andere mensen?
Mensen blijken een enorm geheugen te hebben als het om woorden gaat. In de eerste twintig jaar van hun leven leren Nederlandstaligen (die bijvoorbeeld het vwo hebben gevolgd) ongeveer 60.000 woorden. Dat betekent dat ze in die eerste twintig jaar gemiddeld per dag tien nieuwe woorden geleerd hebben.

Waar andere vormen van taalverwerving na een bepaalde leeftijd tot een stilstand komen, leren mensen bovendien hun hele leven steeds weer nieuwe woorden bij (zoals "grauwkopsalamander").

Waar dat allemaal goed voor is, weten we eigenlijk nog niet. De meeste mensen gebruiken actief veel minder woorden. Een bloemrijke schrijver als Shakespeare heeft naar verluid in zijn hele werk niet meer dan zo'n vijftienduizend verschillende woorden gebruikt. Natuurlijk is het handig als je wat meer woorden kent dan je zelf gebruikt; dat maakt het mogelijk om ook mensen die heel anders praten dan jij te begrijpen. Toch blijft onze woordenschat mysterieus hoog, als je kennelijk met veel minder woorden toe kan om alles te zeggen wat Shakespeare al zei.



Ik ben nog op zoek naar de Engelse Miljoen :) (I luuuuurrrrrve language!)
 
ik zou ook wel eens willen weten hoe groot je nederlandse woordenschat moet zijn wil je als mens normaal kunnen functioneren,ik heb zowiezo niet het idee dat ik het gehele nederlandse op mijn reportoire heb. Dat wordt nog wat met m'n engels.
Nou ja dan heb je ook altijd je handen en voeten nog toch :-D.

groetjes Manja :)
 
Nou,

Als je "ik wil" en "jij moet" in het NL en Engels beheerst kom je met handjes en voetjes een heel end, zou ik zeggen!  :evil:

Marc
 
Ik denk dat het verschil hem ook zit in het feit dat wij veel omschrijvende woorden hebben. Het bestaat uit meerdere woorden die je al kent. Als je het samenvoegt (kijk dat is er een: samen en voegen - samenvoegen terwijl in het Engels is het combine) krijg je weer een nieuw woord. In het engels blijven al die worden apart. Gezelschapsspel: gezelschap en spel is samen weer een nieuw woord. In het Engels is het board game. Want het woord gezellig kennen ze sowieso niet ;). Maar ehm, al die samengevoegde woorden tellen toch ook weer als woorden mee? Maar waar de Engelsen al die woorden vandaan slepen? Geen idee!

Wel interessant over dit onderwerp is het boek: Mother tongue van Bill Bryson. Gaat over de Engelse taal en hoe die verbonden is met andere talen.
 
ik leerde altijd de scheldwoorden als eerste, makkelijk snel en duidelijk.
maar ben wel blij dat ik iets meer woorden heb geleerd hhaaa
kom je toch iets verder mee :up:
 
EN TIS ZOOOO moeilijk voor buitenlanders om de  Nederlandse taal te leren! Dat merk ik wel alsk met Liam oefen!
Denk eens aan de "ui- eu- ie- ij- ei"
En dan de woorden "de en het"
En meervouw zoals appel-S en aardappel-EN.
Enne... SCH woorden zijn ook moeilijk. Probeer een engelse of Ier maar es t woord "scheerschuim" te laten uitspreken, haha!
In australie zijn alle woorden die -bij wijze van- langer dan 6 letters zijn uit elkaar geschreven!
 
Volgens mij klopt dat wel, wat jufrebekka zegt, van die samengestelde woorden. Daar hebben we in het Nederlands wel heeeeeeeeeeeeeel veel van. Althans, dat valt me elke keer weer op als je naar het Engels moet vertalen..Dat zijn toch telkens twee woorden in het Engels........kom je al een eindje richting de miljoen......
 
100,000 ned. woorden
1,000,000 engelse woorden
nog franse duitse en spaanse, ik begin aardig vol te raken qua geheugen.
 
Back
Top