Even voorstellen: Victor

VictorClaessen

New Member
Hallo iedereen,

mijn naam is Victor Claessen. Ik ben scheikundestudent, bijna afgestudeerd, en ik zit er over te denken om na mijn studie een tijdje naar Australie te gaan. De ene mogelijkheid (tenminste, ik hoop dat het mogelijk is) is dat ik een jaartje duikinstructeur wordt daar en dan in NL ga promoveren. De andere optie is dat ik in australie een PhD ga halen!

Ik ben op zoek naar informatie over mogelijkheden om een PhD te doen in australië. Ik ben nog maar net op zoek en heb dus nog geen enkel idee hoe en wat. Ik weet zelfs nog niet eens welk soort visum ik zou moeten aanvragen om een PhD te gaan doen...misschien dat iemand het hier weet?

Tot spreeks op het forum!

Vic
 
Hoi Victor

Welkom op het forum

Alle soorten visum's met de eisen die daarbij horen vind je in Booklet 6 http://www.immi.gov.au/allforms/books6.htm en wat belangerijk is, is dat je beroep minimaal op de Sol list staat http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf

Groetjes Sander :up:
 
Welkom op het forum.
Je kan hier eens kijken:
http://www.idp.com/nl/article1.asp
Die zitten hier in Nederland bij de universiteit van Utrecht. Veel info te vinden over Studeren in Australie. Ik hoop dat ze ook iets voor jouw hebben.
Groetjes Bear :up:
 
Hoi Victor,
Ik ben (was) Scheikunde Technologie student. Ik ben ook na mijn afstuderen een PhD gaan doen in Australië. Ik ben nu sinds maart bezig. Als je even rondzoekt op het forum, dan kun je wel een aantal dingen vinden:

http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=1395.0, dit is de studenten FAQ die ik ben begonnen (en nog af moet maken  :oops:)
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=607.0, dit is ons eigen verhaal.

Hier nog een stukje uit een ander draadje:

[quote author=tinusv link=topic=117.msg721#msg721 date=1081967311]
Sander said:
Ha Rebekka,

Kun je wat meer vertellen over promoveren in Australie. Gaat dat hetzelfde als hier in Nederland (er is een positie vrij, je solliciteert en als je wordt aangenomen krijg je betaald) of werkt het daar anders?

Groeten,
Sander

Hoi Sander, over promoveren in Australië:
Wat Rebekka zegt klopt allemaal, hier nog wat (nog) persoonlijkere info:

Promoveren duurt daar drie jaar (althans op de University of Queensland, weet niet of dat overal zo is). In tegenstelling tot de USA hoef je geen colleges te volgen en examens te doen tijdens je promotie.

In Nederland ben je als promovendus in dienst van de universiteit en krijg je salaris. In Australië moet je (of je toekomstige professor) proberen een Scholarship te krijgen.

Je kunt op internet verschillende universiteiten zoeken en kijken of ze nog mensen nodig hebben voor onderzoek. Ook is het gebruikelijk zelf een onderzoeksvoorstel in te dienen en als deze wordt geaccepteerd mag je komen.

Ik ben via via in Australië terechtgekomen, zal even kort uitleggen:
Een docent bij ons op de universiteit (TU Delft) heeft contact met een prof in Brisbane (er zijn al eerder mensen uit onze vakgroep daar geweest). Ik ben bijna klaar met afstuderen, en hij vroeg mij of ik al plannen had. Niet dus. Dus hij vroeg of promoveren iets was. Indertijd wist ik nog niet wat ik wilde, maar na wat vacatures te hebben bekeken, bleek dat voor 'leuke' functies je gepromoveerd moest zijn.
Het bleek dat die prof uit Australië op een wetenschappelijke conferentie in Nürnberg zou zijn, waar ik (en de rest van onze vakgroep) ook heen gingen. Als ik geïnteresseerd was kon hij mij wel introduceren; zo geschiedde. Wij hebben gelunch en hij zei dat ik maar contact moest opnemen.
Nu ben ik bezig allerlei formulieren in te vullen om daar een promotieplek te kunnen krijgen. Vanmorgen nog gebeld, en hopelijk kan ik voor het weekend alles de deur uit doen.
Ook moeten twee referenten (mijn afstudeerbegeleider en mijn prof) een formulier invullen; hopelijk doen ze dat ook snel zodat ik daarna enige zekerheid heb.

Volgende week ga ik lunchen met iemand die na zijn afstuderen ook bij diezelfde prof is gepromoveerd, hopelijk kan hij mij tips geven, die ik dan hier zal plaatsen.
[/quote]

Ik hoop dat je er wat aan hebt, anders moet je je vragen nog maar stellen (in bijvoorbeeld het "Temporary Visa forum: http://www.xpdite.net/forum/index.php?board=32.0). Dan zal ik ze graag (zover mogelijk) beantwoorden.
 
Zoals Tinusv al vermelde is een promotie traject in australie iets anders, maar niet veel hoor. Zelf ben ik ook aan het kijken geweest of een promotie traject mogelijk was, maar ik heb er vanaf gezien. Dit is niet omdat het zo erg anders is als in Ned maar gewoon omdat ik er zelf niet helemaal achter sta en ik ook gezien mijn leeftijd (30) mijn kansen al kleiner zijn.

ff to the point: mijn bevindingen komen veelal overeen met Tinusv
Een AIO positie in mijn vakgebied (biomedische wetenschappen) is in het algemeen ook voor een periode van 3 jaar (in tegenstelling met de 4 jaar in Ned).
In Ned heb je als AIO een vast inkomen welke naar mate je verder in je promotie traject komt ook steeds hoger wordt (start 1e jaars +/- 1700 bruto eind 4e jaars +/- 2400). In Aus krijg je een minimaal inkomen als je een promotie plek hebt (ik weet niet exact hoe weinig dit is maar in ieder geval is dit niet voldoende om rond te komen) als extra inkomsten bron is het mogelijk om een beurs aan te vragen (door de prof.). Mocht je project door zo'n beurs gesteund worden, dan is het allemaal best makkelijk te doen hoor.
Om een goede kans te maken op zo'n positie daar is het makkelijk om dit m.b.v. steun van de Universiteit waaraan je nu studeert te regelen. Mocht dit op de een of andere manieer niet lukken dan doet een goede cijferlijst en een gedegen onderzoeksplan ook wonderen hoor. Na horen zeggen is de kans dat een student uit Ned daar aangenomen wordt behoorlijk groot (vanwege de veelal specifieke kwaliteit van onze opleidingen).

Veel succes met je beslissingen! Bedenk dat het erg makkelijk is om na het behalen van je PhD in Aus een permanent visum aan te vragen.
 
Ik wil toch ook nog even toevoegen dat er wel veel concurrentie is op die beurzen. Wij hebben (en Martijn heeft in Delft gestudeerd en dat staat heel goed aangeschreven) de beurs niet gekregen. UIteindelijk betaald de uni het nu uit een of ander potje. Maar wij hebben dus echt het minimale potje dat er is. En we hebben nog mazzel. We hebben meerdere malen op het randje gestaan om het niet te krijgen. En dat betekent dat de hele PhD dan dus van de baan is (tenzij je ouders echt HEEL veel geld teveel hebben (of andere mensen die geld willen weggeven...  :roll:). Mits je die beurs "wint"  (of je een andere bron van inkomsten hebt die giga hoog is) is het niet mogelijk om je PhD zomaar in Australie te doen. Je moet mazzel hebben.

Ik wil je niet ontmoedigen, maar wel een realistisch beeld geven. Heel veel succes met de procedure. Ik heb er (nog) geen moment spijt van gehad dat wij het hebben gedaan. Het is een unieke kans om drie jaar in Australie te komen wonen. En mocht Australie niet lukken, dan kun je altijd verder om je heen kijken! Veel succes!  :up:
 
Back
Top