Even voorstellen

RuudAnne&Roelie

New Member
Hallo allemaal!

Graag willen wij ons even voorstellen, wij (Ruud en Anne) zijn een gezin met een dochter van 5. Momenteel zijn wij aan het kijken naar de mogelijkheden om te verhuizen naar Australië. Alle tips. trucs en weetjes zijn van harte welkom. Met name locatie, werk, school, de voor- & nadelen.. eigenlijk alles wat we niet online kunnen vinden en jullie uit ervaring kunnen vertellen:) Wat moeten we zeker weten en wat mogen we zeker niet vergeten!

Alvast bedankt!
 
Last edited:
Hoi, welkom en gefeliciteerd met jullie droom.

Je vraag is behoorlijk open maar wellicht is er vast een simpel eerste antwoord:

Het begint allemaal met een visum. Zonder dat houdt het snel op, de DIBP website is best goed en de visa wizard helpt je meestal heel aardig op weg.
(of hebben jullie al een visum?)

Soms bepaalt het visum namelijk ook je locatie ;) (zoals bij ons)

Dus laat even weten hoe je visum technisch zit, dan komen die andere zaken daarna ;)
 
Bedankt voor jouw reactie! Het klopt dat het een behoorlijk open vraag is, we willen ook zoveel mogelijk te weten komen :)

We hebben nog geen visum, waarschijnlijk wordt het een work visa.
Mag ik vragen op welke manier het visum de locatie bepaalt?
 
Even voor de duidelijkheid. Je hebt:
Working Holiday Visa (1 jaar geldig, niet permanent en geen kinderen)
Temp. Work Skilled Visa (een Australische werkgever biedt je een baan aan)
Permanent Resident Visa (heet nu skilled work visa geloof ik? dat is degene die je meestal wilt)

Wij hebben een subklasse van die laatste. Een State Sponsored Permanent Resident. Dus dan bepaalt het visum welke staat je mag wonen/werken. Je hebt ook regional sponsored visa, dan mag je alleen in rural/regional plaatsen wonen/werken (voor de eerste twee jaar bij beide visa)

Maar het belangrijkste is dus toch even kijken of/welk visa je voor in aanmerking komt.
Voor een Permanent Resident Visa moet je aan wat eisen voldoen.

https://www.homeaffairs.gov.au/trav/visa-1/189-
Eligibility

Dus check even of je aan bovenstaande zaken voldoet op de homeaffairs site.

Je hebt ook nog https://www.homeaffairs.gov.au/trav/visa-1/190-
Dat is hetzelfde als hierboven maar dan met sponsoring van een staat. Dat kan een redmiddel zijn als je niet genoeg punten hebt (je krijgt 5 punten van de desbetreffende staat) of je beroep niet op de algemene occupation lijst staat, maar wel op de specifieke lijst van een staat.

Succes!
 
Dank je wel!

Deze hadden we inderdaad ook al gevonden, zoals het er nu uitziet komen we voor het skilled work visa in aanmerking.
We gaan ermee aan de slag!
 
Dank je wel!

Deze hadden we inderdaad ook al gevonden, zoals het er nu uitziet komen we voor het skilled work visa in aanmerking.
We gaan ermee aan de slag!
Welkom! Klinkt goed als je beroep op de skilled visa lijst staat. Het is een lange weg, het vereist een hoop geduld en doorzettingsvermogen maar is zeker de moeite waard! Zijn jullie hier al eens geweest?
 
Welkom en succes met het hele traject! Inderdaad is het heel goed begin als Je beroep op de skilled visum lijst staat. Jullie willen zoveel mogelijk weten? Trek maar een aantal dagen uit om het forum door te lezen. Ik ben hier al een aantal jaar en kom nog steeds dingen tegen die ik nog niet weet. Dat maakt ook dat ik het leuk vind om alle verhalen van iedereen te lezen (en af en toe te reageren). Over het algemeen is het zo, hoe specifieker de vraag, hoe grote de kans op een goed en bruikbaar antwoord
 
Last edited:
En dan de leukere onderwerpen, en eindeloos voer voor discussie, locatie, werk enz.

Werk is belangrijk, en aangezien er buiten de grote steden niet veel meer bevolking is zit Australia een beetje vast in de cirkel van de steden worden steeds groter en rural wordt steeds minder. Welke stad je dan kiest hangt weer af van kans op werk in jouw professie en dingen als klimaat en kosten.

Sydney en Melbourne zijn de grootste, duurste steden en qua karakter heel verschillend (vind ik) Verkeer is in Sydney behoorlijk knudde en in Melbourne iets beter denk ik (?!?)
Klimaat is ook anders in elke stad eigenlijk. (en dan bedoel ik alle hoofdsteden)

Maar even omgedraaid, vertel eens, zijn jullie hier al eens geweest? Waar hou je van qua levensstijl, klimaat, sport enz. Wat voor werk doe je? Met meer info kunnen wij weer meer vertellen ;)
 
Oké. Dit wordt een lange ;)

Wie zijn wij: Ruud en Anne, beiden 34 jaar en wonen in een dorp in Limburg met onze dochter van 5, Roelie en hond Dino welke een kruising is tussen een Am. Stafford & Franse Bull.

Ruud werkt als Netwerk specialist en technisch consultant (en als we het goed hebben staat dit op de skilled visum lijst als Computer Network & Systems Engineer). Dit doet hij al 10 jaar via een ICT dienstverlener. Ikzelf heb na een flink aantal jaren op kantoor te hebben gewerkt (en verschillende andere baantjes) uiteindelijk mijn gevoel gevolgd en de overstap gemaakt tot het starten van mijn eigen nagel- manicuresalon. En dit bevalt prima!

Verder houden we ons graag bezig met motorrijden (al staat dat nu door omstandigheden op een laag pitje). Ruud duikt heel graag en is PADI rescuediver. Ik mag helaas niet.. dus hou ik het bij fitness en tai chi.

We merken dat het leven hier steeds sneller gaat, alles moet beter, meer, meer en nog eens meer. Voor ons gevoel mag je steeds minder en wordt er steeds meer van je verwacht. Iedereen is vooral met zichzelf bezig en daar kunnen wij niet zo goed tegen. Vooral ik niet.. We zijn harde werkers maar willen ook graag samen kunnen genieten!! Daarbij trekt het ons al jaren om naar het buitenland te gaan maar dit hebben we nooit echt gedurfd. Nu zijn we op het punt dat we het serieus uitzoeken omdat we over 10 jaar geen spijt willen krijgen dat we het niet hebben geprobeerd. Al moet ik wel zeggen dat we dit rete spannend vinden.. want hoe en wanneer ga je deze plannen tegen je familie zeggen? Je gaat elkaar toch enorm missen denk ik zo. En je bent daar toch die “nieuwe”, gaan we onze draai wel vinden? En ga zo nog maar even door.

Nu is buiten Nederland een hoop te vinden maar uitgaande van oriëntatie en heel veel vergelijken gaan we puur op gevoel voor Australië (ook al zijn we hier nog nooit geweest..). Wat klimaat betreft zouden we zo rond ongeveer 10 graden (in de winter) maar vooral, veel, hoger fijn vinden. We houden wel van het zonnetje :)

Qua wonen hoeven we niet persé middenin de grote stad, liever niet zelfs. Een fijne buurt waar meerdere, jonge, gezinnen wonen zou fijn zijn. Winkels en scholen in de buurt trouwens ook. Ik las trouwens dat de meeste scholen uit kleine klassen bestaan, maar wat wordt daar gezien als kleine klassen? Hier zit ze in een, naar ons idee grote, groep van ongeveer 30 kinderen.

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen maar laten we hier maar eens mee beginnen, de rest komt zeker nog aan bod!

Nu zijn wij ook wel heel erg benieuwd wat voor jullie eigenlijk de reden is geweest om die kant op te gaan? En wat ervaren jullie als de voor- en nadelen van zo’n grote verhuizing?
 
We zijn gek op lange posts hier (ik wel tenminste) dus laat je gaan!

Ik zie hier veel nagel salons (meer als in NL volgens mij?) dus dat is fijn voor je. Je moet alle assessment regeltjes voor je man er maar even op na lezen maar het zou wel eens kunnen kloppen ja. Uiteindelijk bepaald de ACS (de assessor) of je man echt een Computer Network & Systems Engineer is. Daarvoor moet je bakken aan bewijs opleveren normaliter. Succes daarmee ;) (die bakken aan bewijs is normaal hoor en niet specifiek voor IT)

Nu weer naar de leuke dingen:

10 graden in winter (overdag) is overal haalbaar zelfs in het koude Canberra (waar wij wonen) Zomer 30+ Winter (twee maanden) 10 graden, 's nachts soms onze het vriespunt. Maar de winter is hier droog, zonnig en veel korter dan NL. Alle steden langs de kust (behalve Melbourne misschien) koelen veel minder af in winter. Hier kun je in detail het weer bekijken : http://www.bom.gov.au/climate/data/index.shtml?bookmark=200

Voor de rest heeft elke stad zijn verschillende wijken. Druk of rustig, oud of nieuw enzovoort. Tegen de tijd dat je een idee hebt welke stad je voorkeur heeft zijn er hier wel mensen die meer details hebben van die stad.

Wat betreft het delen van je intentie: Wij hebben het heeeeeel lang voor ons zelf gehouden en alleen een enkele goede vriend wist van het idee. Anderen vertellen het vanaf dag 1.
Het voordeel van gelijk open zijn is dat je het er met mensen over kunt hebben en ze de tijd hebben om er aan te wennen. Het nadeel is dat een visum traject soms erg tegen zit en het jaren duurt voor je hier zit. Mensen zijn je idee dan al vergeten of je wordt moe van mensen die er naar vragen: Jij ging toch weg? Waarom ben je nog hier? Net nadat je voor de 3e keer gezakt bent voor je IELTS examen... Niet leuk weet ik van anderen hier.

En ook wij hebben misschien wel bijna 10 jaar gedaan over het eerste idee om te migreren naar daadwerkelijk hier aankomen... (soms zit het tegen, soms moet je zelf even op adem komen)

Nadelen van de grote verhuizing. Niet veel behalve de gebruikelijke zaken. Je ziet meeste familie niet meer en je moet nieuwe vrienden vinden. Maar dat kan ook nodig zijn als je van Amsterdam naar Rotterdam verhuist zeg maar.

Voordelen: Avontuur! Weer! Natuur! En je leert jezelf/elkaar nog beter kennen. :eek: Ik vind dat je er van groeit, volwassener wordt. Makkelijker, meer Zen.

De reden om te gaan? Avontuur! Weer! Natuur!
 
Hallo en welkom op het forum!
De belangrijktse vraag is al gesteld en beantwoord. Het is gemakkelijker je te orienteren als je er een keer geweest bent. De levensstijl is wel even anders, maar daar moet je ook maar tegen kunnen. Als je een beetje op het forum spit, zul je merken dat op veel momenten er frustraties komen vanwege de laksheid. Dus: als het kan, boek lekker een vakantie en maak een mooie campertocht, bijvoorbeeld Sydney-Cairns.

Wij zijn er open in geweest, daar hebben we nooit spijt van gehad. Wij kregen een no-go, dus hebben we de draad weer een beetje opgepakt. De wens is nooit verdwenen. Inmiddels staan we bijna op het punt om het nog eens te proberen, maar omdat onze situatie veranderd is staat er wat meer op het spel dan vijf jaar geleden. Familie en vrienden weten dus al jaren dat wij het plan hebben.
 


OFX
Back
Top