familie van vlierden

hallo beste leden

hier even kort voorstellen.
wij zijn een gezin van 3, Bradley 8 maanden, Sanne 24 jaar en ik Tim 32 jaar. wij dromen al geruime tijd om een nieuw leven, nieuwe start te maken in oz. ik ben lasser van beroep en heb nu 16 jaar ervaring bij 1 en hetzelfde bedrijf. mijn kansen schat ik dus hoog in. waar in oz dat we willen wonen blijft dan de vraag, daar waar werk als lasser is lijkt me dan de beste oplossing.

over visum spreek ik me niet uit, Denk wel dat jullie ons daar wijzer in maken.

we hopen dat we rap een nieuw leven, nieuwe start kunnen maken daar in oz.

met vriendelijke groeten wij :):up:
 
Ha Tim,

Welkom op het forum.

Ambachtslieden zijn over het algemeen zeer welkom in Australia. En ook het beroep van lasser (welder) wordt genoemd op de lijst met beroepen: https://www.border.gov.au/Trav/Work...ng-authorities/skilled-occupations-lists/CSOL
Van belang is vaak de beroepserkenning, zoals het valideren van diplomas en ervaring.

Maar het feit dat je beroep op de SOL lijst voorkomt is al prettig, want dat maakt het visum traject een stuk sneller.

Misschien is een eerste stap een vrijblijvend gesprek met een gespecialiseerd visum bureau, Daarnaast zijn er flink wat forum leden die op basis van de SOL lijst een visum hebben aangevraagd en je met raad en daad terzijde kunnen staan.
 
We hebben vanavond een skypegesprek met een migratiebureau. Dus we hopen dan alweer wat wijzer te zijn in sommife punten. Ikzelf heb er (verre) familie wonen. Dus daar hebben we eigenlijk niks aan, wat betreft sponsoring. Ik ben er een paar jaar geleden een vriendin gaan opzoeken die er aan het rondtrekken was en helemaal verliefd geworden op dit prachtige land.. sinds toen is de kriebel er al. En die is gelukkig ook overgegaan op tim :)
 
Hij staat in ieder geval op de SOL! Dus een Skilled Independent lijkt me dan logisch :)

https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/189-


Of als je puntjes tekort gaat komen een state sponsored (en dan moet je dus een staat kiezen die je wilt sponsoren) Een Skilled Nominated

https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/190-

hallo fritsc

dit is nou een duidelijk antwoord.
hoeveel tijd zou er ongeveer over gaan om een visum te bekomen?

en dan is de volgende vraag ook logische, hoe kan je een sponsord visum bekomen?
ken jij mss zou iemand die dat voor mij zou kunnen regelen ofzo.

met vriendelijke groeten Sanne Tim en Bradley
 
heb je het tegen Frits of tegen mij? ;)

Doorloop tijd: Daar heb je zelf veel invloed op, hoe sneller je alles bij elkaar gezocht hebt des te eerder kun je indienen.

Doorloop tijd na indienen weet ik niet op dit moment. Dat wisselt nog al eens.

Er zijn bedrijven die je kunnen helpen. Zoek even op dit forum op ervaringen met migratie bureaus. (Zoals visa4you, justmigrate enz. )

Succes!
 
Dan ook maar even een reactie van mij.

Australie heeft een groot aantal soorten visa, elk met hun eigenaardigheden. Kijk eens op de website van de Australische immigratie http://www.border.gov.au/ . Je kan er veel informatie vinden, zoals kosten, doorlooptijden van de visa en wat het proces is voor elk van de visa soorten. Reken voor kosten maar op 4-5000 Euro per persoon. Doorlooptijd van een visum kan sterk wisselen, en ligt aan het soort visum en hoe druk het bij de visum afdeling is. Hou rekening met 6 tot 14 maanden.

Je gesprek met het visum bureau zal je zeker helpen inzicht te krijgen in het proces. Ze kunnen je ook helpen met het proces, maar daar hangt een flink prijskaartje aan. Met welk bureau heb je een gesprek?

Van belang is dat je een aantal punten bij elkaar sprokkelt. Hoe meer punten, hoe meer kans op een visum; en er is ook een minimum aantal punten dat je moet halen. Zaken als leeftijd, beroep op de SOL lijst en Engelse taalvaardigheid (IELTS test) zijn allemaal zaken die punten opleveren.

Je kan voor een skilled independent visum gaan, waarbij je alles zelf regelt. Je wordt dan niet gesponsord en kan dus in elke staat gaat wonen en werken voor welk bedrijf dan ook.
Het alternatief is sponsoring. Dat heeft overigens niets met vergoeden van visa kosten te maken, die moet je zelf ophoesten. Sponsoring kan gebeuren door een bedrijf of een staat. Voor bedrijfs-sponsored zal je contact moeten leggen met bedrijven in de regio waar jullie willen wonen en waar natuurlijk dan wel werk moet zijn. Ik denk niet dat er veel forumleden daarbij behulpzaam kunnen zijn. Overigens heeft een bedrijfs gesponsord visum de beperking dat je moet werken voor dat bedrijf en je niet makkelijk kan wisselen. Daar zijn veel ervaringen over te lezen op dit forum.
Een state-sponsored visum is flexibeler.
 
hallo fritsc

bedankt voor de uitleg, hier zijn we veel wijzer uit geworden. alleen vraag ik me af wat state sponsored visa dan precies inhoud. wil dit dan zeggen dat je zeker bent van werk alsook van wonen? dus maakt eigenlijk niet uit of je nu een sponsord visum of een independent visum hebt betalen moet je toch de volle mep o_O

we weten allemaal dat er wilders over de hele wereld te kort zijn, dus met dat achter de hand denk ik dat ik ook daar wel zeker ben van werk.

deze avond weten we meer als we een Skype gesprek hebben gehad met een immigratie buro.

het buro waarmee wij contact gaan hebben zit in New Zealand.

morgen horen jullie of het ons gaat lukken.

met vriendelijke groeten Sanne Tim en Bradley

allemaal duimen voor ons en dat het maar snel doorgaat.

;):):up:
 
State Sponsored betekent helaas niet dat je verzekerd bent van werk/wonen. Het betekent dat je gesponsord wordt door een staat (dus je beroep moet op de CSOL staan volgens mij) en het houdt in dat je de eerste twee jaar in de staat moet blijven die jou gesponsord heeft.
 
State Sponsored betekent helaas niet dat je verzekerd bent van werk/wonen. Het betekent dat je gesponsord wordt door een staat (dus je beroep moet op de CSOL staan volgens mij) en het houdt in dat je de eerste twee jaar in de staat moet blijven die jou gesponsord heeft.


dankje voor de opheldering.
nu we meer weten kunnen we verder, dus alles van sponsord is eigenlijk niet nodig. als je hart daar ligt moet je de sprong gewoon wagen.

veel groeten uit België van ons en bedankt voor de goede uitleg ;):up:
 
Hi Tim, Sanne en Bradley. Welkom op het forum en veel succes! Ik meen dat in juli de prijzen en dergelijke weer wat kunnen veranderen, dus hou daar rekening mee. Een visumbureau zal hier alles wel van weten.
 
Hi Tim, Sanne en Bradley. Welkom op het forum en veel succes! Ik meen dat in juli de prijzen en dergelijke weer wat kunnen veranderen, dus hou daar rekening mee. Een visumbureau zal hier alles wel van weten.
Ik ben benieuwd. Gisteren avond nog een skype gesprek gehad met een bureau van ginder. Dus de eerste stappen zijn gezet. Nu kunnen de assesments beginnen. En de rekening. Want alles kost geld he.. haha
 
skype gesprek heeft uit gewezen dat ik met mijn beroep als lasser en de ervaring, heel gemakkelijk aan de slag zou kunnen met werken.

iemand een idee waar je je dan het best kan settelen om toch niet te ver van het werk te wonen.

groeten uit België en hopenlijk ontmoeten we elkaar snel eens maar dan in oz. ;)
 
skype gesprek heeft uit gewezen dat ik met mijn beroep als lasser en de ervaring, heel gemakkelijk aan de slag zou kunnen met werken.

iemand een idee waar je je dan het best kan settelen om toch niet te ver van het werk te wonen.
;)

Tim, heb je al eens een kaart van Australie gezien? Het land is erg groot, groter dan Europa. Je zal toch eerst wat huiswerk moeten doen en nagaan waar je goed aan de slag kan en waar jullie als gezin willen wonen.

Wij kunnen je natuurlijk niet zeggen waar je moet wonen. Perth, Adelaide, Melbourne, Sydney, Cairns, Brisbane, of als het niet anders kan Canberra :rolleyes:. Elke regio is weer anders qua klimaat, sfeer en voor- en tegen. Ook zijn er grote prijs verschillen voor wat betreft wonen.

Overigens is 'dicht bij werk' een relatief begrip omdat Ozzies anders tegen afstanden aankijken.

Dus begin eens te zoeken naar lasbedrijven, en kijk of er veel openstaande vacatures zijn; dat geeft misschien een indicatie naar de kansen in de stad waar het bedrijf zit.
 
Welder is nou echt zo'n beroep waarvan je je werk volgt. Dat wil zeggen dat je woont waar er werk is. En als dat dan ophoudt dan ga je elders waar werk is. Dat is hier heel normaal, je verkast nog wel eens en dat is ook erg leuk. Het land is toch vrij groot :rolleyes: zo kom je nog eens ergens. Wonen in of buiten de stad is een wereld van verschil. Het ligt er heel erg aan wat je wilt als gezin zijnde. De vastigheid van een vast contract heb je in dit land eigenlijk niet. Je zult dus ook wat meer open minded moeten zijn in dat opzicht. Dat kan wel eens moeilijk zijn.

Even op een ander vlak, ik zie je leeftijd, 32, als je voor je 33e alles geregeld hebt dan scheelt dat weer in de punten voor je visum. Kijk daar even goed naar. Het kan namelijk schelen voor je
IELTS test of je 6 of 7 moet halen. Wellicht is het geen probleem voor je, maar ik geef het maar even aan.
En ja het visumtraject kost je heel veel geld 10.000 dollar toch zeker wel. En heel veel geduld en nog wat meer geduld. En dan als alles klopt, dan krijg je over een jaartje je grant en kun je alles in gang gaan zetten. Veel succes!
 
Welder is nou echt zo'n beroep waarvan je je werk volgt
De uitdaging is om uit te pluizen waar er werk is. Ik ben niet thuis in het beroep van welder, maar is het gerelateerd aan industrie, pijpleidingen, machinebouw of iets anders. Daarnaast heb je met welding volgens mij een flink aantal specialisaties.
Om je te orienteren zou je eens kunnen kijken op een grote Australische vacature website: seek.com.au
Als je op de link klikt krijg je alle vacatures met het steekwoord 'welder' . Je kan dan een idee krijgen van de vereisten en waar het werk momenteel te vinden is. Je kan ook filteren op regio, bijvoorbeeld alleen Western Australia.


heel veel geld 10.000 dollar
Dat is dan alleen het visum traject als je het zonder visumbureau doet. Natuurlijk komen er dan ook nog kosten bij voor de verhuizing (EUR 5500), IELTS, validatie van diploma's, medical checks etc etc. Al met al denk ik dat 15,000 Euro een aardige indicatie is. Daarnaast een spaarpotje voor de eerste maanden in Australia, waarin er wellicht nog geen inkomsten zijn, maar wel uitgaven.
 
Last edited:
Back
Top