financieelbeleidsplan

Paht3

XPdite Sponsor
Hallo allemaal,
We zijn druk bezig met de plannen voor Australië, waar wij voor ons zelf willen beginnen. Daar is een verveelende bijkomstdigheid bij. Je moet bij de aanvragen die je moet doen, een financieelbeleidsplan toevoegen en dus eerst zelf maken. zijn er mensen die voor hun zelf willen gaan werken of mensen die dat al hebben gedaan. Want dan zou ik graag meer info willen hebben over een financieelbeleidsplan. Eigenlijk is een kopië dan wel makkelijk. Dus als iemand z'n ding heb zou ik die dan ook mogen hebben, anders maak ik er zelf 1. Maar hopelijk hoeft dat niet. Alvast bedankt, gr Patrick en Helena
 
Voor je eigen bestwil zou ik hier niet te makkelijk een kopietje gaan gebruiken. Je moet het niet zozeer als visumverplichting zien om zo'n plan te maken maar meer voor jezelf een reality check. Schrijf het maar eens op papier wat je verwacht en reken dat door. Een businessplan is een wezenlijk onderdeel van het runnen van een eigen bedrijfje, of je nu gaat lassen of les gaat geven. Wat verwacht je aan inkomsten het eerste jaar en de volgende jaren, welke kosten maak je bij de start (computer, kantoor) en welke kosten zul je blijven maken (extra telefoonkosten, werkkleding) etc. Geen idee welke business julllie zitten?

Er zijn genoeg sjablonen in omloop, vraag het eens aan de ondernemerskant van je bank. Maar het is niets anders als je verwachtingen op papier zetten en kijken of er onder de streep winst of verlies staat. Verlies mag in het begin mag (en is bijna onvermijdelijk) maar dat moet de volgende jaren wel goed gemaakt worden.

succes
MICHIEL
 
Ik snap wel wat je bedoelt, een kopie kan ook niet want heb toch andere aftrekposten en andere onkosten, maar misschien was er iemand die een goed voorbeeld heb/had. die al gebrijkt is voor een visum aanvraag dan kan ik toch een beetje afkijken, zeg maar. Maar dat ik hem zelf moeten maken dat wist ik al............een beetje hulp kan geen kwaad,toch?
 
Hi Patrick
Ik heb hier en daar eens wat gegoogled en vond de volgende links:
http://www.service.sa.gov.au/ServiceCollection.asp?col=13&showall=yes
http://www.nt.gov.au/business/services.cfm?cat5id=41
http://www.ausindustry.gov.au/

De eerste twee zijn sites van "States" (Northern Territory en South Australia) met op allebei voorbeelden/modellen voor een business plan op z'n Australisch. De derde site geeft info over mogelijkheden, subsidies enz.
Misschien zijn er nog wel meer. Hou er rekening mee dat sommige eisen en voorwaarden per staat kunnen verschillen. Kosten verschillen ook per staat (bijv. stamp duty en dat soort dingen).

Succes!
 
Bedankt henk, als ik deze al heb kan ik er ook wel een vinden van qld, want daar ga ik wonen als het goed is. en op vakantie in nsw :up: :wink:
 
Paht3, Als je dezelfde soort sites vind voor QLD wil ik het ook wel graag weten.

Als ik ze eerder vind laat ik het jou weten. Deal?


Groetjes en succes!

Marika
 
Deal, natuurlijk hebben we een deal. De site's hier boven geven wel een goede indukatie van hoe het er uit moet zien, maar ik wil er nog wel ff een zien van QLD, laat het je horen als ik hem heb.
gr
 
http://www.business.gov.au/Business+Entry+Point/Business+Topics/Home-based+business/Planning.htm

dit is hem dus, hier kan je echt alles vinden om je toco te starten, alles staat erop. ook wat wij zochten.
gr Patrick
 
Voor me gevoel is het niet snel, want heb toch lang moeten zoeken voordat ik een goede link had maar het is gelukt, daar gaat het om.

Wil jij ook voor jezelf gaan beginnen dan? zo in/met wat? misschien dat we elkaar kunnen helpen met het een of ander.
gr Patrick
 
Back
Top