financien / belasting

Henk en Nel

Member
Net als zoveel andere australie-gangers hebben wij enig spaargeld om de eerste periode in australie te overbruggen. Aangezien de rente in Australie hoger is dan in Nl lijkt het ons gunstig om zsm een bankrekening in Australie te openen en het spaargeld over te boeken. Bijkomend voordeel is wellicht dat we dan ook geen vermogensbelasting hoeven te betalen. Tenminste.. in Nl. Heeft iemand dit al eens uitgezocht en daar informatie over?
 
Hallo Henk en Nel,

Zoek even onder de search button, hier is al een hoop over geschreven.

Groetjes! Dijnnas
 
Henk en Nel,

Als je in Ned belastingplichtig bent... moet je je geld in Australie gewoon opgeven... onder vermogensbelasting kom je dan helaas niet uit. Als je in Aus belastingplichtig bent moet je van de ontvangen rente belasting afdragen... linksom/rechtom: je betaalt altijd. Kijk op topic Australian dollar: veel over verteld.

Veel wijsheid!!
Kathleen
 
vermogensbelasting

Dit is met de invoering van de herziening van de inkomstenbelasting 2001 afgeschaft. Wel hebben we nu een box III rendementsheffing. Voor buitenlandsbelastingplichtigen hoef je geen saldo van NL bankrekeningen op te geven. Wel in NL gelegen onroerend goed.
 
Back
Top