Gezondheidsproblemen

Dijnnas

XPdite Sponsor
Beste allemaal,

Mijn man en ik zijn al jaren aan het dubben: wel of niet emigreren naar Australie. We zijn zo ver dat we er nu een keer serieus voor gaan zitten en de knoop van wel of niet gaan door gaan hakken. Maar....eind januari kreeg ik te horen dat ik een reumatische aandoening heb. Het gevolg hiervan is dat ik medicijnen slik en geen fulltime job kan / wil vervullen. De ziekenhuisbezoekjes zullen tot een minimum beperkt blijven met deze vorm. Graag zou ik van jullie weten of het dan gelijk al einde oefening is, of dat we nog wel kans maken. Wij zijn beide hoger opgeleiden en ik vermoed dat we beide zullen voldoen aan de overige eisen (zover bekend).

Bedankt alvast,
Dijnnas
 
Hai Dijnnas,

Het is níet meteen einde oefening in die zin dat jij afgewezen zou worden op je reumatische aandoening. Wat voor visum je het beste kan aanvragen, dat durf ik zo niet te zeggen (ik bedoel, of je op je mans visum meereist of als werkende). Maar er zijn toch ook partners die niet fulltime zullen werken omdat ze bijvoorbeeld kinderen hebben?

Op ziekten gaan ze normaliter pas afkeuren als de geschatte kosten voor de Australische economie over zus en zoveel jaar een bepaalde grens gaat overschrijden. Was 8 jaar geleden iets van 60.000 of 70.000.

Het is wel aan te raden dat je een positieve statement van je specialist achter de hand hebt, waarin staat dat de boel onder controle is met je huidige medicijnbeleid - áls er al naar gevraagd gaat worden.

Groetjes,

Irene
 
Hoi Dijnnas

Kan mij geheel aansluiten bij Irene. Ik zelf heb ook reuma en andere lichamelijke ongemakken. Wel zul je waarschijnlijk meer dingen moeten doen als anderen voor de medische keuring, ligt ook aan welke vorm van reuma je hebt. Ze deden wel moeilijk bij mij, maar uiteindelijk zit ik hier toch. Mocht je specifieke vragen hierover hebben kun je mij altijd een PM sturen.

Groetjes Erna
 
Back
Top