Health check

WendyB

Member
Vraagje:
kan de arts inzage vragen in je algemeen medisch dossier?
Bijvoorbeeld om na te gaan of je in het verleden bepaalde ziektes hebt gehad.

Ik sukkel met mijn rug en durf geen neuroloog te raadplegen. Ben bang om afgerekend te worden op een bezoek aan een specialist.

Heb van mijn osteopaath gehoord dat ze soms worden gecontacteerd om navraag te doen waarom een patiënt bepaalde behandelingen heeft gekregen.
Ze zouden dat opsporen via de mutualiteit/ziekteverzekering.

Kan er iemand doorgeven wat voor vragen er (schriftelijk) worden gesteld?

Ik ben misschien wat paranoïde, maar het zou zo sneu zijn om in die laatste stap te worden tegengehouden door medische problemen.
 
Volgens mij zat er bij ons een vraag bij of je toestemming geeft voor inzage in je medisch dossier. Ik denk als je dat niet doet, dat dit alleen maar bedenkingen oplevert.....
 
Ik denk ook dat je toestemming moet geven. De vraag is dan natuurlijk of ze standaard bij iedereen een kijkje gaan nemen en/of dossiers gaan opvragen. Misschien enkel al ze bedenkingen hebben bij je consultatie tijdens de health check.
Dank je voor je antwoord!
 
Helaas zijn er legio voorbeelden van problemen met visums als het over gezondheid gaat.
Zo is onlangs een kindje geweigerd, terwijl de ouders wel mochten blijven. Hoe wreed, ik weet niet of er inmiddels een oplossing is gevonden.
En nu speelt er eentje, over een echtgenote van een Australiër. Hier geen PR (is geweigerd vanwege haar medisch dossier) dus geen treatment vergoed en in Engeland waar ze vandaan komt ook niet, want ze staat daar niet ingeschreven (hele korte versie dit).
Wat ik wil zeggen is, dat het een heel lastig verhaal kan worden hier als je iets onder de leden hebt of krijgt. Eerlijk of oneerlijk is een andere discussie.
Over het algemeen wordt er in ieder geval niet met compassie gekeken naar een geval.

Dit zijn extreme gevallen hoor, maar vat het niet te licht op asjeblieft.
 


OFX
Back
Top