Hellup! dringend juridisch advies nodig!!!!!!

Wie o wie kan ons helpen?

Toen wij begin dit jaar in Brissie waren hebben we een auto gehuurd die aldaar door een derde is aangereden op een parkeerplaats. Uiteraard heeft niemand een briefje achtergelaten.... Om een lang verhaal kort te maken: het verhuurbedrijf, Can Do Car Rentals, heeft toen wij vertrokken een flink bedrag van ons credit card ingehouden onder het mom van: daar worden dan de kosten voor reparatie vanaf getrokken en de rest krijgen jullie retour. Redelijk lijkt me zo.

Helaas zijn de kosten van de reparatie op een andere manier verrekend en krijgen we dus nog het gehele bedrag retour. Dit alles gebeurde in februari. We hebben inmiddels de hulp van een solicitor (advocaat) aldaar ingeschakeld maar die heeft ook nog niet veel voor ons kunnen betekenen. Weet IEMAND alsjeblieft een manier om het bedrag weer zsm retour te kunnen krijgen? Via een pro deo advocaat oid of een soort van ombudsman? Het gaat om een flink bedrag en we hebben het er nu wel een beetje mee gehad.... We hebben zelfs al iemand van de Fair Trade van de government ingeschakeld maar die kon niet veel anders doen dan zeggen: sorry, jullie staan in je recht, haal er maar een advocaat bij.....

HELLUP!!!!!!
 
[quote author=aussiebrissiebabe link=topic=2316.msg24094#msg24094 date=1124214270]
1. Om een lang verhaal kort te maken: het verhuurbedrijf, Can Do Car Rentals, heeft toen wij vertrokken een flink bedrag van ons credit card ingehouden onder het mom van: daar worden dan de kosten voor reparatie vanaf getrokken en de rest krijgen jullie retour. Redelijk lijkt me zo.

2. Helaas zijn de kosten van de reparatie op een andere manier verrekend en krijgen we dus nog het gehele bedrag retour.
[/quote]

T.a.v. 1: Bij elke car-rental-agency kun je tegenwoordig toch een soort extra verzekering afsluiten waarbij dit soort kosten gedekt zijn?

T.a.v. 2: Vind je het jammer dat je het hele bedrag teruggestort krijgt? Of duurt het je te lang?
 
Als je in Aus een auto huurt is er een verplichte verzekering die je afmoet sluiten.
Er is wel een kein bedrag eigen risico.
Zo ik kan niet begrijpen dat het hele bedrag van de schaden afgehouden is.
Ook laat je het niet toe om zo'n groot bedrag van je CC af te halen als je niet meer
in het land zelf bent.
Zal heel moeilijk worden.

Gr Ineke.
 
Zal het wat uitgebreider uitleggen: we hadden inderdaad een extra verzekering afgesloten (met werkelijk ALLES erop en eraan) maar aangezien dit een ongeval betreft waarbij de derde niet bekend is kun je je daar niet voor verzekeren. Geloof ons: dit hebben we uitgebreid uitgezocht.

Wij hebben de huur van de auto met onze master betaald en aangezien we die redelijk leeg hadden gehaald tijdens ons verblijf aldaar hebben wij voor het schadebedrag onze visa gebruikt (die met het grote bedrag). Dit laatste bedrag zou dus gebruikt worden om de schade mee te betalen. Dit hebben ze echter nagelaten en ze hebben het bedrag van onze master afgehaald. Dit betekent dus dat we dat visa bedrag voor nop hebben achtergelaten. Tussen onze thuiskomst en de afhandeling van de reparatie zat 2 maanden.

Uiteraard heb ik contact opgenomen met de credit card maatschappij. Die deelde ons mede dat zij het afgenomen bedrag niet kunnen storneren...... Wij proberen dus al vanaf april om het visa bedrag terug te krijgen! Simpele actie van excuses aanbieden en geld terugstorten lijkt me zo maar het bedrijf geeft geen thuis..... Dubbel moeilijk voor ons omdat we nog niet in Oz zijn maar weer terug in Nederland. En probeer dan maar eens wat voor elkaar te krijgen!
 
Hiya

Geen idee om wat voor bedrag het gaat maar dit komt van bovenstaande website:

Small claim or minor debt claim?
Are you sure that your claim is not a minor debt claim? If you want to take action against someone because you are owed a set amount of money up to $7500 (e.g. an IOU, a dishonoured cheque or wages), this is a minor debt claim. Inquire at your local Magistrates Court.

A small claim is a dispute involving up to $7500, but it is not a straight-forward debt. The Small Claims Tribunal is sometimes called a consumers’ court because it is generally concerned with disputes between consumers and traders. However, it deals with several other types of dispute as well.

There are some disputes the Tribunal does not deal with, for example: disputes concerning insurance contract.

Who can make a small claim?
You can if:

you are a consumer who feels a trader has not treated you in the way you agreed

Hoop dat het goed komt :)
 
Super bedankt; deze link hadden we nog niet gevonden! Het klinkt alsof we hiermee wel een kans kunnen maken, onze claim valt nog binnen het gestelde bedrag (gelukkig maar!) We laten het jullie weten als er weer wat nieuws is tot die tijd zijn alle tips van harte welkom!  :up:
 
Back
Top