Hoe kom je aan een joboffer?

KimOz

New Member
Hoi, ben me nu een tijdje in Australië aan het verdiepen en vraag me af hoe jullie aan een joboffer komen vanuit NL? Welke vacaturesites zijn handig? Ga je 'even' voor een sollicitatiegesprek naar Australië?
Ik zie het zelf op zich wel zitten om zonder joboffer te gaan, maar mijn man vindt dat niet prettig.
Ben benieuwd naar jullie ervaringen.
groetjes, Kim
 
Hoi Kim,

http://www.seek.com.au wordt veel gebruikt.

Mijn persoonlijke ervaring is dat het niet makelijk is om een joboffer te krijgen vanuit NL, zonder dat je een visum hebt, maar ik spreek puur namens mijzelf.

mijn vraag aan jou dus : hebben jullie al een visum?

Zo niet: Potentiele Australische werkgevers moeten namelijk ook door een behoorlijke papiermolen heen, om onder andere aan te tonen dat ze voor hun vacature geen Australier kunnen vinden bv. In mijn vakgebied (werktuigbouwkunde) zijn het vooral de grote bedrijven, zoals mijnbouwebedrijven en olie/ gas concerns, die openstaan voor overseas applicants, maar ook daar is het volgens mij lastig.

Hoe "uitzonderlijker" je vaardigheden hoe groter volgens mij je kans.....

Wellicht zijn er ook Xpditers met een andere mening, maar dit is de mijne :smile:

Succes gr Frank
 
Bedankt voor jullie berichten. Ik had al een vermoeden dat het niet zo makkelijk zou gaan. Hoeft natuurlijk ook niet vanzelf te gaan. Maar had gewoon geen idee hoe we het aan moeten pakken. Het werk dat mijn man doet staat wel in de lijst van banen waar veel mensen voor worden gezocht (ik weet even niet meer hoe die lijst heet er zijn zoveel afkortingen hier op het forum). Ik ben zelf lerares, wat op zich wel veel punten oplevert, maar aangezien ik geen nativespeaker ben, denk ik dat het nog moeilijk wordt om een baan in het onderwijs te vinden.
Fijn dat eventuele sollicitatiegesprekken in ieder geval via de telefoon kunnen.
Ik zal die site eens bekijken.
 
Hoi Kim

Misschien staat het ergens maar wat doet jouw man voor beroep?
Wij zijn hier wel op een gesponsorde PR visa. Jan heeft inderdaad zijn sollicitatiegesprek per telefoon gehad.

Groetjes en succes met uitzoeken

Erna
 
Mijn man werkt in de business development/business intelligence. En ik ben leerkracht in het basisonderwijs, daar kan ik vrees ik niet zoveel mee.

Nog een vraagje, op welk moment moet je de grote bedragen voor het visum gaan betalen? Als je ook echt weet dat je het krijgt of is er dan nog een kans dat het niet doorgaat en ben je je geld dan kwijt?
 
Hoi
Er is hier wel een te kort aan leerkrachten.
Over dat geld weet ik niet precies, iemand anders vast wel.

Groetjes Erna
 
Ja, dit is een wat ontmoedigend bericht maar ik heb reeds 20x of zoiets gesolliciteerd via Seek.com.au (CV opsturen en sollicitatiebrief) via "Apply now", allemaal zonder succes.
Als er een telefoonnummer bij stond, dan belde ik de bedrijven op. En dan zeiden ze:

"Stuur je CV even naar het volgende e-mailadres toe en dan bel ik je later wel op" (niet dus).
Bij 1 bedrijf kon ik gelukkig wel op sollicitatiegesprek komen maar daar werd ik duidelijk niet aangenomen (3x gebeld en elke keer was "de bedrijfsleidster niet aanwezig")

Ik geloof dat het overal hetzelfde gaat met sollicitaties.
 
ik heb erg goede ervaringen (mijn achtergrond is bodemsanering/onderzoek: remediation specialist) met enkele reqruitmentbureau's.

Ze leggen je CV bij de juiste bedrijven voor en regelen een telefonisch jobinterview. het werkt wel als je van te voren al duidelijk aangeeft dat je via een gesponsorde baan naar Au wilt komen (457 visum of ENS-121 visum).
Ik heb uiteindelijk 2 joboffers ( 1 via recruitment en 1 via dit forum :up:) gekregen en met circa 6 bedrijven een telefonisch interview gehad.
we hebben gekozen voor een bedrijf uit Sydney. Ze zijn verder ook erg coulant in verhuisvergoeding/vleigtickets en huurvergoeding.

Het verhaal dat je van veel bedrijven niets hoort als je solliciteerd (ook als je er beleefd 'n mailtje achteraan stuurt) klopt, ik heb dat ook vaak meegemaakt maar laat je er niet door uit het veld slaan

Cheers en veel succes met solliciteren!

Loek
 
Hi,

best fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die met moeite aan een baan kan komen hier. Hoewel mijn CV volgens iedereen uitstekend is, is mijn visum het probleem. Maar hoe zorg je dan dat je toch dat gesprek krijgt, telefonisch of hoe dan ook? Hoe hebben jullie dat dan aangepakt? Sponsoring is niet meer zo eenvoudig heb ik begrepen, gewoon blijven proberen denk ik maar, er is tenslotte maar 1 bedrijf dat zo gek moet zijn om je aan te nemen.

Lisa
 
Probeer deze ook eens:
https://jobsearch.gov.au/jobseeker/SelectOccupation.aspx
of
http://www.jobs.wa.gov.au/

Ondanks dat wij al in WA zitten met het juiste visum krijg ik zelden respons op mijn sollicitaties, dit blijkt algemeen te zijn zelfs als je reageert op hun vacatures zijn ze te lam om te reageren. Kijken wie de langste adem heeft en gewoon doorgaan.
Wat de kosten betreft van het visum, alle vertaalwerk en assesments moet je gewoon betalen. Als je daarnaast een emigratiebureau in de hand hebt: die geven soms een gedeelte van het geld terug als je buiten jouw schuld om toch afgewezen wordt. Wij hebben onze kosten (emigratiebureau) in 3 keer betaald, dus dan valt de klap mee. In tussen betaal je al wel enkele honderden euries voor vertalen, TRA oid, geboortebewijzen, huwelijksaktes, bergen pasfoto's.
Ik vond het door het gespreide betalen wel meevallen al waren wij met z'n 5en
 
Heel herkenbaar allemaal. Ik heb de luxe dat ik al in Oz ben en dat ik ook al een visum heb.
Het niet terug bellen of mailen is heel Australisch, niet alleen bij sollicitaties.
Wat je ook moet nagaan is of jouw CV wel een geschikt CV is voor Australie en niet een die de oud papier bak in gaat. Mijn eerste CV werkte ook niet. Ik heb toen hulp gekregen van een loopbaan coach en toen was het gelijk raak. Ik had binnen 1 dag 2 gesprekken (geen succes) en daarna in de tijd van 2 maanden een baan.
Wat voor mij gewerkt heeft om gesprekken te krijgen is veel schrijven op facatures, maar uiteindelijk ben ik benaderd door mijn huidige werkgever. Zij hadden mijn CV online gevonden op http://www.linkme.com.au/ .
Ik las laatst dat recruiters CV's die op Seek of careerone staan of via de CV-generator zijn gemaakt niet eens bekijken of gelijk weg mikken.


@KimOz hebben jullie al een visum?

Succes
 
En wie was die loopbaan coach? Ik heb mijn CV gewoon zelf geschreven eigenlijk en volgens mij ziet het er wel goed uit... Reacties zijn over het algemeen ook heel positief, alleen het visum schijnt een probleem te zijn...
 
[quote author=Lisavdw link=topic=6842.msg117442#msg117442 date=1210126099]
En wie was die loopbaan coach? Ik heb mijn CV gewoon zelf geschreven eigenlijk en volgens mij ziet het er wel goed uit... Reacties zijn over het algemeen ook heel positief, alleen het visum schijnt een probleem te zijn...
[/quote]

Lisa,

Ik heb mijn CV ook zelf geschreven, maar die loopbaan coach heeft tips gegeven hoe de boel bij te schaven zodat mijn CV wel ging werken in Oz. Ik had er helemaal geen ervaring mee. Stuur anders even een PM voor meer info.

Een visum is zeker moeilijk, welke branche zoek je in?
 
Ik wil ook nog wel ff reageren:

Ik ben in het vliegtuig naar Oz iemand tegengekomen uit adelaide die een marketingbureautje had.
Hij bood toen uit zichzelf aan om mij aan werk te helpen, en heeft mijn CV toen in zijn netwerk verspreid.
Al snel had ik 3 aanbiedingen staan. Dus je ziet: het kan wel.

Het gaat hier veel meer van: ons kent ons. Dus als je een kruiwagen hebt helpt dat altijd!



Bart
 
Vorig jaar heb ik tijdens een vakantie in Sydney met een paar recruiters gesproken (Candle, Page). Ze zeiden eigenlijk allemaal hetzelfde: zolang je geen visum hebt ben je een van de honderduizenden die ook van plan zijn naar Oz te gaan, dat nemen we niet echt serieus... :-(

Ach, ook wel logisch eigenlijk; tegenover elke serieuze (potentiele) migrant staan natuurlijk duizenden die lukraak wat emails sturen en vervolgens ook niets meer van zich laten horen.

De boodschap die wij meekregen was om pas contact op te nemen als we:
a. een visum hadden
b. wisten wanneer we konden beginnen, en dat moest niet langer dan een paar maanden in de toekomst liggen.
Dus dat gaan we dan maar doen... :up:

Succes!
 
Ik heb 4 keer gesolliciteerd via de volgende sites :
- http://it2.com.au/
- http://www.careerjet.com.au

Nooit iets gehoord, ontvangen of iets anders. Gewoon geen reply. Mijn visum zal het probleem zijn want in Nederland heb ik meteen een baan als ik solliciteer. ( meestal zoeken ze mij ipv ik hun ). Visum is ERG belangrijk. Iedereen lijkt hiervan last te hebben.

Over de kosten.
De kosten van de Skills Assessment ben je sowieso kwijt, maar dit is slechts 500 euro ofzo. Als je een positieve skills assessment hebt, dan ben je vrijwel zeker van een visum, maar het KAN nog foutgaan ( Medicals / Police checks etc ). Dus , geen garanties, maar die eerste 500 euro's zijn het meest risicovolle. Daarnaast zijn de kosten van ALLE visums voor je hele familie gelijk aan de kosten van 1 visum ( de hoofdaanvrager ), dus je komt uit op zo'n 2000 Euro totaal. Daarboven moet je nog rekenen de volgende kosten :

- Dieren invoeren ( 1200 euro per dier )
- Apostilles plaatsen ( 50 euro per apostille ) Dit hoeft niet per se , maar Helmond gemeente moeten ze die PER SE hebben. Dus we namen geen risico's
- Officiele vertalingen van je dipoma's ( 200-600 euro, hangt af van hoeveel je wilt vertalen ) TIP ( goed en snel en elke taal EN apostilles ! ): http://www.snelvertaler.nl/
- IELTS test ( paar honderd euro )
- Verkoop van je huis ( makelaars kosten e.d. )
- Verkoop van je auto ( advertentie kosten e.d. )
- Marktplaats advertenties ( 100 euro ben je zo kwijt )
- Verschepen van spullen ( dit is HEEL duur en NOOIT tuingereedschap of 'vuil' spul meenemen. Als de douane je spullen moet 'schoonmaken' ( lees : bacterie-vrij, modder vrij en alsof het nieuw was ) dan ben je een fortuin kwijt ). TIP : gewoon alles hier verkopen.
- Legaliseren van copietjes ( 200-300 euro , afhankelijk van hoeveel je laat legaliseren )
- Statutory declarations legaliseren ( 50 euro )

Komen nog wel wat meer kosten bij, maar na die eerste 500 is het niet 'weggegooid geld' zou je kunnen zeggen.
 
Back
Top