Hoogste emigratiecijfers sinds 1954

Lost

Administrator
VOORBURG - In 2004 zijn 49.000 mensen naar het buitenland geëmigreerd. Dit aantal is het hoogste sinds de emigratiegolf van de jaren '50. De meeste emigranten uit Nederland gaan wonen in buurlanden Duitsland en België. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

Veel mensen verlaten Nederland voor een relatie of voor werk, maar ook een gunstiger belastingtarief of de lagere huurprijzen in het andere land zijn redenen om te verhuizen.

In de landen Australië en Canada woonden in 2001 nog de meeste Nederlanders, maar die landen zullen worden ingehaald door landen als Duitsland en België, zo is de verwachting van het CBS. De groep Nederlanders in Canada is relatief oud. De emigranten in Duitsland zijn jong en de groep groeit.

Ook Turkije is een land in opkomst voor emigranten. Hier gaat het om een groep in Nederland geboren Turken die terugkeert naar het land van hun voorouders. Vaak nemen ze hun kinderen mee.


Bron: Nu.nl


Een uitgebreider artikel vind je hier:
http://www.cbs.nl/nl/publicaties/artikelen/algemeen/webmagazine/artikelen/2005/1659k.htm
 
Vreemd ? of toch niet ?

Het was natuurlijk ook wel te verwachten dat het zou gebeuren. De economie was niet echt op zijn best en dan het klimaat en de waarden en normen die men hanteert.....

Gelukkig kiest niet iedereen voor Australië, anders wordt het daar ook zo druk.
 
Back
Top