Huwelijkse voorwaarden

SV#1

Active Member
Hallo mede-forummers/sters

Ik heb de volgende vraag en kan er eigenlijk geen duidelijk antwoord op vinden. Hoe zit het als je in OZ een eigen bedrijf start en je wil voorkomen dat bezittingen bij een eventueel faillisement betrokken worden. In Nederland heb je huwelijkse voorwaarden waarmee je een flink aantal zaken af kunt dekken. In Australie is dat niet zo. Ik lees dat de rechter hier kan besluiten om een zg. Financial Agreement (een soort van Huwelijkse Voorwaarden) naast zich neer te leggen. Dat betekent dat je dus dingen kwijt kunt raken in dit soort gevallen. Heeft iemand hier ervaring mee of info over ???
 
Sinds 2000 zijn huwelijkse voorwaarden (pre nuptial agreement) mogelijk in Australie. Ook kan een dergelijk agreement worden aangegaan als je al getrouwd bent. Echter wanneer dat wordt gedaan om schuldeisers te benadelen is het agreement tegenover hen niet van kracht. Dat wil echter weer niet zeggen dat wanneer bepaalde vermogensbestanddelen op naam van een van beide partners staat de schuldeisers van de andere partner er aan kunnen komen

De prenuptials in Australie zijn in de eerste plaats bedoeld om bij scheiding of overlijden vooraf duidelijkheid te hebben over wat van wie is en aldus een hoop gedoe te voorkomen. Het wordt ook niet in een register ingeschreven zoals in NL en is voor derden dan ook niet kenbaar. Het is primair iets voor tussen de huwelijks partners.

Bij bankruptcy is het van groot belang dat je goedkunt bewijzen wat van wie is. Daar hoef je zelfs geen huwelijkse voorwaarden voor te hebben.

Misschien een Propriety Limited (soort BV) beginnen? Makkelijker en goedkoper te realiseren dan in NL.

En...... zowel in NL als in Oz: als je een zaak begint en crediet nodig hebt van de bank dan wil die bank zekerheid. Welke constructie je ook hebt - huwlijkse voorwaarden, BV of niet - voor die zekerheid vraagt de bank ook de persoonlijke eigendommen van de partner en jezelf te verbinden. En als je dat crediet hard nodig hebt.... wat doe je dan??????
 
Back
Top