iemand ervaring met meenemen van een Sphynx?

marisa

New Member
Hallo,

Er zijn al menig topicjes over het meenemen van huisdieren..
Zojuist zat ik er weer 1 te lezen en ploep, daar kwam mijn vraag.
Ik las dat de dieren in het vliegtuig alleen maar water krijgen en geen eten.

Nu heb ik een Sphynx (zo een kale kat) en die eten meer als de harige katten om zo warm te blijven (even in het kort gezegd) Maar nu vraag ik mij af hoe het dan met mijn kater moet, geen eten, ook geen warmtematje..hoe koud is het wel niet in zo een ruimte?
Zijn er mensen die hun Sphynx hebben laten overvliegen?
 
Hangt denk ik af van de maatschappij waar je mee vliegt.
Dit is wat schiphol erover zegt:

Huisdier mee op reis

Voor het reizen met uw huisdier(en) in het vliegtuig naar het buitenland gelden bij luchtvaartmaatschappijen strikte regels. Daarnaast zijn voor invoer van de dieren naar het buitenland reisdocumenten verplicht.

Regels luchtvaartmaatschappijen
De regels voor het reizen met honden en katten in het vliegtuig verschillen per luchtvaartmaatschappijen. Er zijn drie mogelijkheden om deze huisdieren in het vliegtuig te reizen: in de cabine, in het bagageruim of (zonder dat u het dier zelf begeleidt) op een aparte vlucht.

Voor het meereizen in de cabine gelden - als dit wordt toegestaan - strikte regels (oa. grootte van het huisdier en het verplicht gebruik van een kennel). Veel maatschappijen staan het reizen in de cabine niet toe en vervoeren huisdieren alleen in een kennel in het vrachtruim van het vliegtuig. Het vrachtruim waarin huisdieren worden vervoerd is altijd verwarmd en wordt onder normale druk gehouden.

Als u gaat reizen met een of meerdere huisdieren, neem dan altijd ruim van tevoren contact op met de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij kan u precies informeren over de regels en de kosten van het (huisdier)vervoer, en u kunt alvast aangeven dat u tijdens uw vlucht een huisdier wenst mee te nemen.

Reisdocumenten verplicht
Voor het vervoeren van huisdieren naar het buitenland zijn reisdocumenten vereist. De voorschriften voor het importeren van dieren verschillen van land tot land, maar in het algemeen hebt u voor uw huisdier ten minste twee documenten nodig:

Een geldige gezondheidsverklaring, ondertekend door een bevoegde dierenarts. Sommige landen eisen dat deze verklaring niet ouder is dan 2 dagen; in andere landen geldt een termijn van 8 dagen.
Een geldige hondsdolheidverklaring, ondertekend door een lokale inspecteur van de veterinaire dienst of een andere ambtenaar. Het dier moet ten minste 28 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen hondsdolheid. In sommige landen is de inenting ongeldig als deze ouder is dan 1 jaar.
Voor meer informatie over de importvoorschriften van uw huisdier kunt u contact opnemen met de ambassade van het land van uw bestemming.

Praktische tips
Praktische tips voor als u op reis gaat met uw huisdier:

Regel zaken als inentingen en reisdocumenten altijd ruim van tevoren
Houd er rekening mee dat sommige landen strikte quarantainebepalingen hanteren voor elk dier dat het land binnenkomt
Bevestig een label met de naam van het dier en voederinstructies aan de zijkant van de kennel
Laat uw huisdier al voor de vlucht wennen aan de kennel. Vijf dagen is meestal genoeg voor een dier om met de kennel vertrouwd te raken
Geef uw huisdier niets meer te drinken binnen 4 uur voor vertrek
Dieren kunnen last hebben van luchtziekte. Geef uw huisdier daarom geen voedsel binnen 12 uur voor vertrek.
Wij raden u sterk af om uw huisdier voor de reis te verdoven. Hierdoor zal het dier minder snel wennen aan zijn nieuwe omgeving en mogelijk afkoelen tijdens de vlucht


Meer informatie en contact
Neem voor meer informatie contact op met de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt (link onderaan de pagina) of met een van de diverse gespecialiseerde vrachtagenten:

Zoo Logistics (Live Animal Transport)
Telefoonnummer: 020 – 316 5091
E-mail: pets@zoologistics.nl

Animals to Fly
Telefoonnummer: 020 – 653 17 76
E-mail: service@animalstofly.com

UTi
Contactpersoon Erik Pos
Telefoonnummer: 020 – 655 16 67
E-mail: Epos@go2uti.com

Malenstein Air
Telefoonnumber: 020 – 405 83 18
E-mail: export@malensteinair.nl

Copex Air Cargo
Contactpersoon Peter Buis
Telefoonnummer: 020 – 648 10 80
E-mail: tce@copexair.nl

VCK Logistics BV
Telefoonnummer: 020 - 6549 131/134
E-mail: animals.air@vcklogistics.nl
 
Ik zou eens contact opnemen met een van de vervoerders, over de precieze temperatuur in het vrachtruim.
Animals To Fly zegt er onder meer dit over;
Het is fijn voor u te weten dat de gezagvoerder op de hoogte wordt gebracht van de aanwezigheid van uw dieren aan boord van zijn vlucht. De ruimte waar ze tijdens de vlucht verblijven, is verwarmd en geventileerd. Er is niemand die tijdens de vlucht uw dieren lastig zal vallen.
Maar anders kan je wel een jasje voor 'm breien hoor.
Ik heb hier een Maine Coon rondlopen, die laat, sinds de CV weer aan is, ongeveer een trui per dag door de kamer slingeren.
Als het zo door gaat maak ik ook een Sphynx van hem :evil:

Bart
 
Je hebt toch ook van die matjes die je kunt breken en dan een tijd warm blijven. Natuurlijk geen 24 uur (dus geen hele vlucht)..
Maar dat kan je katje misschien wel een tijdje wat warmer houden?
Ander idee: Heb je geen wollen kleertjes voor kleine hondjes die je je kat aan kunt trekken? Misschien beetje stomme opmerking, maar het kan wel helpen om je kat warm te houden.
Greetz
 
Alleen een kleedje mag mee, verder geen dingen zoals een "jasje".

Verder is de ruimte waarin de dieren vervoerd worden een ruimte waarin de temperatuur gecontroleerd is (achterin onder de pantry) dus niet in een koud ruim waar de koffers liggen.

Ik kan je VCK aanraden op Schiphol. Zij regelen ook alles voor onze Bouvier (behalve een jasje) en weten erg veel van de eisen en (on)mogelijkheden van dier vervoer.

Bel ze eens en vraag naar Monique, zij is de specialist op het gebied van Australië voor dieren.

VCK Logistics BV
Telefoonnummer: 020 - 6549 131/134
E-mail: animals.air@vcklogistics.nl

Succes en deel je ervaring op het forum, altijd leuk om te weten.

Groeten,
Johan
 
Hihi. Nou johan.. Zo laat je mijn voorstel wel erg dom klinken  :grin:
Geen jasje voor de kat dus  :up:
 
Bedankt allemaal voor de reacties..zelf ben ik niet zo bekend met vliegen, ben vorig jaar voor het eerst wezen vliegen en vond het best koud in het vliegtuig, waardoor ik meteen dacht dat het in het ruim nog veel kouder zou zijn..niet dus..

In ieder geval bedankt voor de tips, heb het idee dat ik mij niet zo veel zorgen meer hoef te maken. Het is nog lang niet zover, maar alvast inlezen e.d kan nooit kwaad.

Aan een jasje zat ik zelf ook te denken, is geen dom idee hoor Gwen, die dingen bestaan, maar dat schijnt dus weer niet te mogen. Nou ja het zal allemaal wel goedkomen met die kale van ons :smile:

Meenemen in de cabine lijkt mij niets, vorig jaar op de vlucht amsterdam chicago zat er een kat in een soort draagtas..en dat is dan stukken korter als naar australie..vind ik persoonlijk erg zielig, die kon naar mijn idee zijn kontje niet keren..
 
In dat geval: Gewoon in de verhuiscontainer stoppen die sphinx, want dat is een beetje te zwaar voor in koffer, zit je zo snel aan het max. gewicht  :smile:
 
[quote author=Sacha link=topic=9598.msg130189#msg130189 date=1231449513]
In dat geval: Gewoon in de verhuiscontainer stoppen die sphinx, want dat is een beetje te zwaar voor in koffer, zit je zo snel aan het max. gewicht  :smile:
[/quote]

Je neemt die WC pot toch niet gevuld mee :D :D :D

Ik moest echt de eerst keer denken bij een Sphynx aan die beelden die in Egypte worden gebruikt. Misschien waren ze op schaal als kunstobject en erg breekbaar?
 
Ik werk zelf voor een luchtvaartmaatschappij (nee geen vluchten naar Australie) en de info die al geplaatst is klopt. Zelf zou ik er de voorkeur aan geven, indien mogelijk natuurlijk om de kat mee te nemen in de cabine. Dan kun je hem zelf in de gaten houden en evt. iets te eten geven.

Wat betreft de jasjes o.i.d., ik heb nooit geweten dat dat niet mag.
Ik zou daar toch eens informatie over aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij waar je mee wilt vliegen.
Misschien mag het wel met een verklaring van een dierenarts?
Als ik een hond of kat met een jasje in de cabine heb, zou ik daar niets van zeggen.
 
Op vluchten naar Australie mogen dieren niet in de cabine omdat ze bij aankomst meteen worden opgehaald door Aqis om naar het quarantaine station te gaan ;)
 
Back
Top