Ik ga naar Sydney in september (10 jaar)

jane1108

New Member
Onze Demi (meisje van 10) vindt het maar niks dat we naar Sydney gaan.  :p :-(. Ze wilt zélfs niets schrijven op het forum...Kun jij haar vertellen waarom het leuk is, en wát leuk is in Australië?  :lol:

Jeanine (mama van Demi)
 
Okee, hier komt ie.

Beste Demi,
Sydney is een hele mooie, grote stad waar je je bijna niet kan vervelen. Het is er heel vaak heel mooi weer waar je of lekker naar het strand kan gaan of bijvoorbeeld naar zowel een dierentuin als naar een zeer spectaculair aquarium waar je de meest grote haaien, roggen en hele mooie gekleurde vissen kunt bekijken.
En wees maar niet bang, ze zullen jouw niet opeten. Je hoeft er niet eens voor het water in. En als je van de mooie natuur houd, nou, dan zijn er om en nabij Sydney hele mooie bossige gebieden te vinden, of misschien nemen je ouders je wel eens een keer mee naar de Blue mountains.
Of misschien is de stad zelf wel iets voor jouw! Lekker even naar de film want ze hebben er een paar hele mooie bioscopen.
Wil je naar het strand? Perfect! Sydney heeft een mooie kust met verschillende stranden waar je heerlijk rustig kan liggen.

Zo goed, mama?
 
Beste Demi,

Wij wonen in Brisbane en hebben 2 dochtertjes van 3 en 6 jaar. Wonen hier nu bijna 2 jaar. Iris & Amber zijn heel happy hier. Kunnen iedere dag buiten spelen, na school gaan we regelmatig naar een speeltuin die pal aan de kust staat. De kleren zijn hier veel leuker vindt Iris, leuke rokjes en topjes enz. Hoop vriendinnetjes hebben een zwembad in de tuin (helaas papa & mama niet) en daar kan ze dus ook regelmatig een middag ravotten in het water. Iedere dag schijnt hier de zon!

Iris wil niet meer terug, ja voor een vakantie om iedereen weer eens een kus te geven. Maar Australie is echt haar thuisland.

Groetjes Lin
 
helemaal goed Hawk!  :grin:, we hebben het visum (nog steeds) niet..  :-( dus onze meid is (nog) helemaal blij!! Ach.. hopelijk komt het allemaal goed... Of je nou met je kids naar het andere kant van het (neder)land verhuist, of naar de andere kant van de wereld.. verhuizen is nu eenmaal nooit leuk voor kinderen.. maar bedankt nog voor je reactie  :up: :up:
 
Onze Jasmijn van bijna 10 is ook niet zo blij dat wij (over 9 weken!) naar Melbourne gaan, maar ondertussen heeft ze het wel geaccepteerd. Ze heeft zichzelf dan ook engels geleerd!! Ik heb een heleboel leuke engelse leerboekjes gekocht en die heeft ze bijna allemaal gelezen! Goed he? En ze liet ons verbaasd staan toen we het even uitprobeerden door heel goed engels te spreken, en daar was ze best trots op.
Jasmijn wil eigenlijk ook niet op deze site schrijven, heeft het een keer gedaan, maar kijkt ook niet meer. Vind ik wel jammer, want het is heel leuk om te lezen wat anderen vinden van Australië!
Jasmijn is gek op paardrijden en wij gaan straks eerst logeren bij een oom en tante die twee paarden hebben, dus dat vindt ze wel heel erg leuk! In Australië is veel ruimte en veel zon en daar kijken we allemaal naar uit.
Het zal in het begin wel moeilijk zijn, maar al gauw wil je niet meer terug naar dat overvolle kleine Nederland, let maar op!!

kop op meid, je redt het wel!!
liefs van Pauline
 
Bij Tjits werd het pas echt toen we het visum kregen.
'Ach, wat had het nou voor zin on je te verheugen als het toch niet zeker is...' zegt ze er nu over.  :shock: (en proest, je had haar moeten horen...)

Anyway, misschien maakt dat ook voor jouw kleine uit.
Wij gaan inmiddels over 8 weken. En voor iedereen bij ons is het helemaal echt, ook voor Tjits!
Zij heeft het forum ook pas later ontdekt (na het visum) en is nu heel actief. Erg leuk om te zien.

Groeten, Aukje
 
Nou, Aukje, zo te horen vertrekken we bijna tegelijk, wij gaan over nog geen 9 weken, 15 augustus.
Ik krijg wel het idee, dat onze Jasmijn het weer moeilijk mee heeft, ze is de hele week al niet te genieten... Dwars, opstandig, grote mond.....pre-puber? :shock:
De tijd zal het leren...
Hé Tjitske, ben jij ook zo dwars af en toe, of ben jij de ideale dochter  :grin:?
Misschien moet jij Jasmijn maar oppeppen....

groetjes van Pauline
 
Back
Top