Iemand een idee waar je dat kan kopen? Ik ben bij supermarkten geweest maar die hebben alleen kant en klare in de koeling. Ik zoek de poedervorm waarmee je banketbakkersroom kan maken (ja,inderdaad voor de tompoucen :grin
In de supermarkt bij de bakprodukten. Even goed zoeken, want daar moet het toch echt staan. Moet je wel de iets grotere supers hebben. De kleintjes hebben het misschien niet.
Ik heb ook geen enkel probleem met het vinden daarvan... Heb nu 4 pakken in de kast, omdat ik steeds vergeet dat ik het al heb- 3 verschillende merken.
Inderdaad bij de bakprodukten., naast de kruiden.
toen ik op een WHV in Oz was heb ik me gek gezocht naar Speculaas kruiden om kruidnootjes mee te maken... nergens gevonden... mn tweede reis er naartoe heb ik het maar gewoon meegenomen vanuit nederland :lol:
De hoeveelheden zijn indicatief. Je kunt naar smaak variëren, maar wijk niet te veel af. Wees vooral voorzichtig met kardemom en kruidnagel. Voor een iets mildere variant kan de witte peper worden weggelaten en de kruidnagel worden vervangen door gemalen foelie.
Laat in een wijde pan de melk met het vanillestokje/vanillesuiker tegen de kook aan ca. 10 minuten trekken. Klop in een kom de eierdooiers met de basterdsuiker tot een romige massa. Klop het custardpoeder met 3 eetlepels warme melk erdoor en voeg dit al roerende aan de melk toe. Blijf roeren tot een dikke vla ontstaat. Roer van het vuur de boter erdoor.
Af laten koelen en daarna op laten stijven in de koelkast.
Evt. een paar lepels slagroom erdoor is nog lekkerder!!!!!!
en wat doe je eromheen? gewoon bladerdeeg??
de room moet natuurlijk wel onhandig uit die laagjes spuiten... Ehm, ik kan natuurlijk ook even op internet zoeken....
Maak gratis een account aan om het meeste uit je forumbezoek te halen.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.