In de molen

Voor toeristen zijn de grenzen nog niet open, het is nog even afwachten wanneer dat gaat gebeuren.
 
Goedendag,
Even een update van onze kant; huis en overige bezittingen verkocht, honden ingeboekt in quarantine centre in Melbourne maar met onze exemption om te vliegen wil het nog niet echt lukken. Wij wachten nog op ons 188 visum (investeringsvisum voor WA) Nu heeft onze immigratieadvocaat ook maar een toeristenvisum aangevraagd, ook nog niet binnen...pfff. We vertrouwen erop dat we op een of andere manier wel binnen gaan komen (fingers crossed) maar mijn vraag is; hoe werkt het met ziektenkosten als je alleen nog maar een toeristenvisum hebt. Ben je via medicare gedekt voor de standaard dingen, medicatie, basis zorg etc. Hoe gaat het met een huisarts, tandarts etc.? Wij kunnen onze pr pas aanvragen na 4 jaar, bij een 188 visum moet je 4 jaar investeren in state bonds, daarna komen ze vrij en kun je starten met je 888. Graag even jullie ideeen hierover.
Alvast bedankt. Louis & Angela
Toen wij in 2008 naar Australië vertrokken (State/Territory Sponsored Business Owner - Subclass 163 temporary visa) hebben wij (tot onze terugkeer in 2011) onze Nederlandse zorgverzekering kunnen behouden. Daarmee waren we direct 'private' verzekerd voor het geval er ons in Australië iets serieus zou overkomen en een van ons in een ziekenhuis zou belanden. Tegelijkertijd hadden we ook recht op Medicare.
Is dat wellicht een optie, in ieder geval voor de beginfase?
 
Kijk eens naar Ooms verzekeringen.

Naar wat voor een investering ben je aan het kijken in Perth? Ik ben toevallig aardig betrokken in het M&A van SMB's in Perth. Heb zelf ook aantal gesprekken gehad voor overname, maar gestrand in DD fase.
 
Hallo allemaal. Na ruim anderhalf jaar wachten is er nu toch een visum binnengekomen zodat we in ieder geval kunnen reizen. Joehoe!!!
Een stressvolle 1,5 jaar ook omdat we 2 honden meenemen en de bloedtesten e.d. verliepen elke keer, weer stappen terug in je proces en opnieuw beginnen. Ons huis was inmiddels verkocht en de overdracht stond laat gepland maar ook tegen die datum liepen we aan. Tussentijds besloten we maar weer een camper te kopen en wat in Europa rond te gaan trekken, als je toch moet wachten.... Camper was net 1 week binnen en tataaa, onze advocaat kwam met het blije nieuws dat er eindelijk een visum was. Nu weer snel de procedure met de honden oppakken, quarantine boeken in Melbourne, tickets regelen voor de honden. Onze honden vliegen 8 juni en wij zoals het er nu uitziet op 9 juni. Kunnen we bij aankomst in Perth een aantal dagen wat dingen regelen. Oh ja, nog even de camper verkopen 🤣
 
Fantastisch nieuws! Gefeliciteerd. Niet helemaal Feb 2022 geworden (even teruggelezen) maar met alle COVID toestanden niet eens zo heel veel later. Veel plezier met inpakken en het laatste regelwerk!
 
Perth is op jullie aan het wachten 😎
Wel ff goed kijken naar huurhuizen, die zijn nu erg moeilijk te bemachtigen
 
Perth is op jullie aan het wachten 😎
Wel ff goed kijken naar huurhuizen, die zijn nu erg moeilijk te bemachtigen
We hebben al een appartement in East Perth (3 jaar geleden gekocht) Hier gaan we in het begin starten en daarna kijken waar we willen gaan wonen.
 
Lekker nieuws! Proficiat!
We hebben al een appartement in East Perth (3 jaar geleden gekocht) Hier gaan we in het begin starten en daarna kijken waar we willen gaan wonen.
Als jullie daarna nieuwe huurders nodig hebben, houden wij ons aanbevolen ;-)
 


OFX
Back
Top