De werkgever betaalt je loon door maar die krijgen maar een bepaald bedrag terug van hun verzekering. De hoogte hiervan is afhankelijk van jouw salaris.
In principe hoeft de werkgever jou niet meer te betalen dan hetgene wat zij van hun verzekering terug krijgen, evenwel als je een normale verhouding hebt, dan in de meeste gevalen (doch niet verplicht) zal de werkgever jou het verschil bij leggen en heb je dus ongeveer hetzelfde inkomen als dat je anders zou hebben tijdens het werk.
Bij bepaalde CAO's of ander overeenkomsten, vaak via de unions geregeld, dan kan het bovenstaande wel anders uitpakken.
Let op dit geldt alleen bij ongevallen tijdens je werk.
Als je een ongeval na je werk krijgt, b.v. je valt van het paard in het week end en gaat 6 weken in de gips voor de TV zitten, dan hoeft je werkgever je niets te betalen (behoudens de eventuele ziektedagen die je nog over hebt) en waarom niet? Nou heel gewoon toch, je bent er niet dus waarom zouden we je betalen?
Nederland zeg je? He je zit in Australie, Nederland is een ander land, andere wetgeving.
De wieg tot het graf gebeuren is heel goed geregeld in NL.
Als jij apart een verzekering af wel sluiten , de z.g. income protection, is dat jouw zaak, daar heeft de werkgever niets mee te maken.
Dus een griepje thuis uitzingen, dan word je niet betaald. Hart aanval en 2 maanden in het ziekenhuis, je hoeft niet op je werkgever te rekenen want dat is zijn probleem niet.
Hier bestaan al vele draadjes over. Probeer meer te weten te komen via de search engine: type: ziektekosten of ziekte, of ongevallen op het werk...etc.
Je vind dan ontzettend veel over deze materie.
Jan