Is emigreren wel mogelijk voor mij?

toeristje93

New Member
Hallo allemaal,

Ik heb een paar vragen over het emigreren naar Australië, ik weet dat het erg ingewikkeld is en kom er dan ook niet helemaal wijs uit of er voor mij uberhaupt een optie is.

Ik heb bijna 1 jaar lang als Au Pair gewerkt en gewoond in Australië en hier in Nederland kan ik sinds ik terug ben niet meer wennen. Mijn gedachtes dwalen dagelijks af naar Australië en als ik de kans had om te emigreren zou ik dit zeker weten doen, zonder twijfel.
Ik ben 22, heb een mbo-4 diploma Toerisme en Luchtvaart en in deze branche een klein beetje werk ervaring. Ik weet dat er in Oz redelijk veel werk in Toerisme te vinden is maar deze banen staan niet op de beroepenlijst.
Hoe kan je een sponsorship krijgen voor een baan? Moet dat ook perse een beroep van die lijst zijn?

Ik heb best veel Australische vrienden en connecties, is er een mogelijkheid dat hun mij sponsoren of op een of andere manier garant staan?

Mijn 1e WHV heb ik al gebruikt en van het 2e WHV geen gebruik gemaakt want heb geen 3 maanden farmwork gedaan. (Hier heb ik achteraf natuurlijk spijt van). Ik heb ook al gedacht aan een studentvisa maar weet dat studeren in Australië ook niet erg goedkoop is.

Als iemand nog tips heeft hoor ik het graag!
 
Hoi toeristje, welkom op het forum! Een visum krijgen kan inderdaad een ingewikkeld verhaal zijn. Voor een skilled visum moet je beroep op de SOL staan. Afhankelijk van het beroep hangen daar ook weer bepaalde eisen aan, oa het aantal punten die je kunt krijgen op basis van leeftijd, ervaring etc. Voor een gesponsord visum hoeft dat niet, maar een bedrijf moet wel weer geregistreerd/bevoegd zijn om iemand te sponsoren. Bovendien moet een bedrijf aan kunnen tonen dat ze voor een vacature geen Australier kunnen krijgen, dus moet je moet wel de juiste diploma's/ervaring of specifieke kwalificaties bezitten. Uit eigen ervaring weet ik dat het sponsoren van iemand niet gemakkelijk is, ook dan zijn de eisen hoog. Ik denk dus niet dat het gaat lukken om je vrienden of connecties te laten sponsoren. Zeker niet in de toerisme branch, want hoe toon je aan dat je een bepaald iemand nodig hebt als er genoeg andere mensen (Aussies) zijn die bepaald soort werk prima kunnen doen? Misschien dat je het beste op zoek kunt naar een leuke Aussie jongen. Ik weet er nog wel een: mijn zoon, van jouw leeftijd, Aussie en roept altijd dat zijn toekomstige vriendin een Nederlanse moet zijn, want Australische meisjes zijn niet zijn smaak :)
 
Last edited:
:oops: sorry Bart @Janneke61 ben jij een datingdraadje aan het opzetten hier o_O:DAlle gekheid op een stokje

Welkom toeristje (weet je naam niet) ik vrees dat Janneke het bij het rechte eind heeft hier. Sponsorship zal niet lukken, vrienden kunnen je niet sposnoren alleen familie 1e lijn. Je kunt je natuurlijk storten op een studie daar in het mooie knusse Nederland en dan wellicht specialiseren op een management functie in je studierichting. Ervaring opdoen en dan eens kijken wat de lijst over een paar jaar zegt. Het feit dat er banen zijn in jouw vakgebied, wil niet zeggen dat je er een visum voor krijgt.
Je bent nog hardstikke jong, dus je kunt nog alle kanten op. Je moet er wel wat voor doen dan. Is er geen studie die je zou willen doen? Als je dan over een paar jaar hebt wat ze hier vragen, dan kun je de visummallemolen in.
Kun je ondertussen ook goed sparen, want het kost nu al minimaal 5000 dollar en oplopend en in de tussentijd kun je af en toe eens op vakantie komen hier en kun je kijken of het nog klikt en waar je zou willen settelen. Of ga de exacte vakken kant op, er zijn bepaalde beroepen op de lijst waar al jaren een chronisch te kort in is.
Dus niet opgeven, gewoon kijken waar je kansen liggen en gaan met die banaan. Succes!

En anders toch op zoek naar die Aussie, zijn er genoeg in NL hoor ;)
 
:oops: sorry Bart @Janneke61 ben jij een datingdraadje aan het opzetten hier o_O:DAlle gekheid op een stokje

Nee, maar ik moet er wel altijd aan denken als ik dit soort verhalen hoor of lees :) Je bent nl niet de enige met dit probleem, @toeristje93! Het zou me trouwens niet eens verbazen als mijn zoon hopeloos verliefd wordt op een meisje uit ons dorp in NL die met tien paarden nog niet weg te krijgen is daar. Ik geloof nl in karma ;)
Verder heeft @Katjavdl gelijk. Je kunt ook in Nederland gaan studeren in een richting die uitzicht biedt op een visum. Een studie in de exacte vakken geeft trouwens geen garantie, dat hangt ook weer af van welke richting je kiest. En misschien ontmoet je nog wel iemand die wel in aanmerking komt voor een skilled of een gesponsord visum. Er zijn er hier meer op het forum die het is overkomen, toch Katja? ;)
 
Last edited:
Yep. Schande dat ik daar zelf niet aan dacht, met al die commotie over gay marriage hier!

Haha nee geen Aussie meisje voor mij!
Alleen een Aussie jongen in Nederland ontmoeten is zo makkelijk nog niet.
Waarom wil jouw zoon perse een Nederlandse, Janneke?

Maar jullie hebben gelijk, ik ben nog jong en kan nog alle kanten op. Het probleem is wel een beetje dat ik niet echt een student ben al helemaal niet goed ben in de exacte vakken. Een andere studie gaat het dan ook niet worden. Ik ben wel van plan me proberen op te werken in de Toeristische branche en wellicht wat management ervaring op te doen. En dan te hopen dat de lijst over een paar jaar wat aangepast is.
 
Aussie meisjes zijn anders. Materialistischer en traditioneler (in de zin van direct verloven en trouwen) en ze hebben heel veel aandacht nodig. Pas als je hier woont (en naar school gaat zoals mijn zoon) realiseer je je pas hoe relaxt wij Nederlanders zijn in sommige zaken. Mijn zoon valt meer op meisjes die zich niet zo zwaar opmaken, liever in een spijkerbroek lopen dan in een te kort jurkje met te hoge hakken en die bier drinken in plaats van dure cocktails. Ik hoop dat ik het zo een beetje goed beschreven heb :)
Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat je jong bent en tijd hebt. Je weet ook nooit hoe het gaat lopen in het leven. Wij hadden nooit gedacht dat we hier in Australie zouden terecht komen en kijk naar @Katjavdl , die na 20 jaar de ware is tegengekomen met een beroep waarmee hij een visum kon krijgen. Intussen kun je natuurlijk altijd af en toe op vakantie naar Oz. Dan kom je wel genoeg Aussies tegen. Hoewel ik wel soms het gevoel heb dat backpackers en Aussies in verschillende werelden leven.
Ik weet trouwens niet of banen in de toeristische branche hier snel op de SOL zullen komen. Het lijkt me dat dat ook voor Aussies geliefde opleidingen zijn.
 
Aussie mannen zijn ook anders :D maar dat is voor een ander draadje.
Maar hoe dan ook, geef nooit op, das half the job done girl! En ach wat is nou een paar jaar aan de bak voor iets moois, kerst vieren in 40 graden, daar ga ik nooit aan wennen. Geniet van wat je hebt!
 
Ja dat klopt, ik heb dat ook wel gemerkt met op stap gaan in Australië. De meeste meiden lopen in veel te korte jurkjes en ordinaire hakken, dat zie je in Nederland niet snel. Wel sneu voor je zoon, want het lijkt me niet dat hij dan heel veel Nederlandse meiden tegen komt. Moet hij toch maar eens naar Nederland op vakantie!

Bedankt in ieder geval voor de positieve reacties, geeft me toch een beetje meer moed om mijn droom niet op te geven en als onrealistisch te zien.
De planning is om in 2017 weer voor vakantie naar OZ te komen, in de tussentijd dus nog even sparen :)
 
Ja dat klopt, ik heb dat ook wel gemerkt met op stap gaan in Australië. De meeste meiden lopen in veel te korte jurkjes en ordinaire hakken, dat zie je in Nederland niet snel. Wel sneu voor je zoon, want het lijkt me niet dat hij dan heel veel Nederlandse meiden tegen komt. Moet hij toch maar eens naar Nederland op vakantie!

Bedankt in ieder geval voor de positieve reacties, geeft me toch een beetje meer moed om mijn droom niet op te geven en als onrealistisch te zien.
De planning is om in 2017 weer voor vakantie naar OZ te komen, in de tussentijd dus nog even sparen :)
De leuke meisjes liggen voor hem inderdaad niet voor het oprapen ;) maar gelukkig gaat hij regelmatig op vakantie naar NL. En als je deze kant op komt, ben je altijd welkom hoor!
 
Je enige echte optie is terug de schoolbanken in. En dan is het natuurlijk de vraag hoe graag je echt in Australië wil wonen.
 
Back
Top