Jaartje naar brisbane

jankelchtermans

New Member
Hallo allemaal,

Ben nog nieuw op dit forum, dus even een korte voorstelling.. Ben een 25 jarige gast uit Belgie :) Verpleegdkundige van beroep, en zit al jaren met een idee in mijn hoofd om eindelijk eens een groot avontuur te doen. Namelijk, een jaar naar Australie. Na wat contacten gelegd te hebben in Belgie, ga ik naar Brisbane toe. De omgeving spreekt me aan, en het weer natuurlijk ook.  Ik ga dit doen via de work holliday permit, mijn afreis gaat ergens liggen tussen januari en april. Normaal ging er een vriend van me mee, maar die heeft ondertussen afgehaakt. Waardoor ik er dus alleen voor sta.. En nog een beetje 'angst' heb voor de stap in het onbekende. Vandaar, mijn vraag, ik hoopte op mensen die daar zijn, en mij misschien een beetje op weg konden helpen in het begin... Eventueel een flat delen ofzoiets... Het zou tof zijn als ik al wat contacten kon leggen met mensen die in de buurt wonen, om mijn stap te vergemakkelijken. Hopend op wat reacties!
groetjes jan !
 
welkom op het forum...
leuk te weten dat er nog Belgen in aussie land zullen zijn!  :up:


groetjes Mon
 
Hi Jan !  :hi: op dit forum !

Ik ben ook verpleegkundige. Ik woon sinds september 2004 in Brisbane. Ik ben begonnen met een toeristenvisum en heb sinds augustus mijn registratie hier in QLD als Registered Nurse (RN). Ik heb sinds augustus een Temporary Business Long Stay Visa en werk sinds 3 oktober via mijn sponsor NurseWorldWide bij het Princess Alexandra Hospital, waar ik een contract heb voor drie maanden !

Ik deel sinds kort weer accomodatie met twee jongens van 19 jaar. Ik heb nog volop plannen die ik nog moet gaan verwezenlijken. Ik wil uiteindelijk een meer permanent visum en wil graag een huis gaan huren. Maar dan moet ik eerst mijn motorrijbewijs halen want pas dan kan ik wat verder van mijn werk gaan wonen !

Ook ik ben hier gestart met veel vragen en onzekerheden. Ik weet dus heel goed hoe dat is !

Maar .. ik ben er wel gekomen.. heb al heel veel bereikt !

Ik heb al doende de nodige kontakten gelegd en ben best bereid je hier wat mee op weg te helpen.

Je kunt bijvoorbeeld lid worden van dit netwerkje:
http://hyves.net/index.php

Of meedoen met de maandelijkse borrel die gehouden word op iedere eerste donderdag van de maand in het Belgium Beer cafe "Brussels"
http://www.belgianbeercafebrussels.com.au/

En hier op Xpdite bijv. het topic in QLD: Dutch evenementen in Brisbane:
http://www.xpdite.net/forum/index.php?topic=1722.0

Als je veel vragen hebt kun je me een pmmetje sturen dan geef ik je mijn emailadres wel !

Veel suc6 met alles !  :up:

Ingrid.
 
Hee Jan!

Er is ook een MSN community 'belgen in Australië', misschien kan je daar ook nog info vanaf halen, want ik geloof niet dat België een reciprocal agreement heeft met Australië, en dat maakt sommige dingen weer anders.

Succes!

Irene
 
Back
Top