Jazeker, de Hypotheker!

Familie S

XPdite Sponsor
Hier in Nederland hebben we nu twee keer een woning gekocht en een keer de hypotheek verandert.
Dan neem je een map met je boekhouding ed mee naar de Hypotheker en die berekend en regelt alles.
Bestaat zo'n soort bureau ook in Australië/Tasmanië??
Want eerlijk gezegd snap ik niet veel van hypotheken ed.
 
Je hebt hier hypotheek "brokers". Volgens mij hetzelfde idee als de hypotheker.
 
Je hebt inderdaad brokers die je erbij kunnen helpen, voordeel is dat het een stuk sneller gaat omdat ze er ervaren mee zijn maar ook omdat banken graag klanten via een broker krijgen. De broker kost jou normaliter niks, ze krijgen flink betaald door de bank, meestal een bepaald promilage zolang de lening loopt. Verwacht dus niet dat ze onpartijdig zijn, ze zullen je dus alleen bij banken onder brengen waarmee ze een deal hebben. Wijzelf hebben een offset account bij de NAB, dit betekend dat bij de rente berekening eerst je saldo op je betaalrekening van je hypotheekbedrag wordt afgetrokken. Veel geld op je betaalrekening is dus minder rente betalen (en dus sneller aflost). ANZ is ook een grote speler op hypotheek gebied, maar hun internetbankieren zuigt (traag, onoverzichtelijk, kan niet goed transacties bekijken, enige beveiliging is wachtwoord (dat dat nog kan en mag in 2011)).
 
Wanneer je straks echt voor een huis of grond gaat kijken, kan je dan het beste even rond vragen bij de mensen die je dan inmiddels hebt leren kennen of zij nog een goede broker kunnen aanraden. Want er zitten een heleboel guppen tussen...
 
Wij zijn eerst ook met een broker aan de gang geweest, maar dat schoot niet op en zou waarschijnlijk toch bij onze huisbank (CBA) uitgekomen zijn.
We zijn dus maar in zee gegaan met de mobile lender van CBA (en dat ging veeeeel sneller).
Ook wij hebben een offset account met creditcard facilities.
Offset; omdat we toch wel simpel de beschikkking willen kunnen hebben over ons spaargeld, terwijl het nu wel voor ons meewerkt aan het verlagen van de hypotheeklasten.
En de credit facitilies; omdat alles wat je met de CC betaald, pas een maand later echt betaald hoeft te worden. Is dus weer een maandje langer genieten van je geld.

Bart
 
Dat is wel een fijne stimulans om te gaan sparen.
Zit er ook een maximum aan dat spaarbedrag?
En hoeveel kan het maandelijks schelen??

Ja, als we er zitten gaan we pas echt op zoek naar een broker,
maar ik vind het prettiger om alvast een beetje te weten waar die man het straks over heeft. :up:
Op de sites van de brokers staat ook veel info hierover.
 
Back
Top