Job offer én een visum.... hoe nu verder?

tunnie

New Member
#1
Beste allemaal,
Ik leg zojuist de telefoon neer met een werkgever in Sydney, en het ziet er naar uit dat ze me echt in dienst willen nemen!! Ze willen bovendien ons (vriendin en ikzelf) visum betalen, en helpen met het zoeken naar een woning. Volgens mij is dat geen slechte deal als ik alles hier op het forum goed heb gelezen. Als salaris heb ik een bedrag van $85.000 genoemd, dat volgens mij ook makkelijk moet kunnen gezien mijn leeftijd en ervaring (30 jaar, zo'n 6 jaar ervaring in logistieke IT-oplossingen).

Nu wilde ik vragen of iemand mij zou kunnen zeggen of we met dit salaris goed rond zouden kunnen komen? Het bedrijf zit gevestig in de buurt van Manly Beach, dus daar zouden we ook ergens willen wonen.
Daarnaast ziet het er naar uit dat het allemaal erg snel kan gaan, omdat ze per direct het immigratie traject in werking zullen stellen.... een week of 6 had hij het over! Dat komt wel ERG dichtbij allemaal..... terwijl we hier nog zoveel moeten regelen... poezen die nog getest moeten worden op hondsdolheid, huis moet nog verhuurd worden, moet zelfs mijn baan hier nog opzeggen! Kan iemand mij wellicht ook een bureau/ persoon aanbevelen waartoe ik me kan wenden voor de Nederlandse belastingtechnische/ financiële gevolgen van de emigratie? Heeft iemand tips ove rhet verhuren van je woning binnen NL op korte termijn? Kortom, alle info is meer dan welkom!!!

Bvd allemaal
 

AJ

XPdite Sponsor
#2
Proficiat met je job offer!

Ik kan je niet echt helpen met al je vragen, maar zou je mij (en andere geïnterresseerden) eens kunnen vertellen hoe je aan die job offer bent gekomen? Ik ben wel benieuwd hoe mensen het zoeken naar een baan in Australië, vanuit Nederland, zonder permanent visum, aanpakken.
 

Bear

Adelaide SA for too bloody long ;-)
XPdite Sponsor
#3
Hoi
Wat betreft belasting of whatever ik zal het niet weten..... Maar wat je huis betreft.
Je kan op marktplaast adverteren of kamernet.nl, Ook verschillenden makelaardij kantoren zouden graag als tussen persoon voor je gaan werken je kan ook eventjes kijken bij http://www.meeus.com/part/default.asp?
Meeus is een bedrijf die als tussen persoon werkt weet alleen niet of ze dit doen voor particulieren. Eventjes bellen en je weet het. Wij hebben zelf een huur huis van een bedrijf in zoetermeer. Maar die doen verder niks, meeus is de tussen persoon cq bemiddelings bedrijf die alles regelt ook voor problemen en klachten etc.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
groetjes
Barry
 

tunnie

New Member
#4
Betreffende de manier waarop ik het offer heb gekregen, denk ik dat ik in een makkelijke positie zit. Het soort werk dat ik doe (implementatie van logistieke IT systemen) is een redelijk beperkte markt, zeker in Australië. Ik doe dit werk nu zo'n 6 jaar, en in OZ begint men eigenlijk pas nu een beetje met de echte introductie van deze pakketten dat zo'n 15 jaar geleden in NL is begonnen. Ik heb dus simpelweg de grote leveranciers daar aangeschreven, en ik had het geluk dat een van deze leveranciers direct in zee wilde met mij, na een brief en 2 telefoongesprekken was het eigenlijk geregeld!

Betreffende het huis: bedankt voor de tip, ik zal meeus zeker met een telefoontje vereren!!

Mocht er nog iemand zijn die me op de juiste weg zou kunnen helpen met de financiële afwikkeling (belastingconsulent gespecialiseerd in emigratie naar OZ) dan zou dat helemaal geweldig zijn!!
 

tum

XPdite Sponsor
#5
Hoi Tunnie,

Ik weet niet of je een koophuis hebt, maar denk eraan dat als je emigreert en je huis hier in NL verhuurt (als het een koophuis is) dat je rente normaliter niet meer aftrekbaar is. De belastingdienst zegt onder meer: Als u ná uw emigratie uw eigen woning in Nederland verhuurt, kunt u de onderhouds- en verhuurkosten en de hypotheekrente die u betaalt, niet aftrekken. De werkelijk genoten huuropbrengsten hoeft u niet op te geven, omdat deze voor de belastingheffing buiten beschouwing blijven. Meer info kan je lezen op www. belastingdienst.nl bij 'vraag & antwoord', dan 'belastingdienst en buitenland'. Ook info over belastingplicht, conserverende aanslag, keuzerecht, eigen woning etc.

Succes.

Groetjes Miranda :up:
 

tunnie

New Member
#6
Beste Miranda,
Dank je voor de info! Dat wist ik dus idd niet.... hhmmm... zo zie je maar waar je allemaal wel niet op moet letten :?
Gelijk maar 's ff checken dus bij de belastingdienst!!

PS: betreffende de baan zelf heb ik wel contact gehad met een bemiddelingsbureau te Sydney, genaamde de AAI group (www.aaai.com.au). Wellicht ook voor anderen interesaant??
 

freckles

New Member
#7
Kijk ook eens bij Uitgeverij guidelines, daar hebben ze het emigratiehandboek. Daar staat alles in mbt verhuren, verkopen, belastingen etc. Heel veel succes!
www.guidelines.nl
 


OFX
Top