Kat: Kans dat Quarantine station vol is of geen vlucht beschikbaar?

Tommy_k

XPdite Sponsor
Hoi,

Binnenkort willen we onze eigen tickets gaan boeken voor eind september.

Echter moeten we ook nog het eea voor de kat regelen. 1 van de dingen is het boeken van de vlucht (via VCK of zoologistics) en het boeken van het quarantine station (melbourne). Die laatste 2 kan pas nadag je de import permit hebt en de import permit is 'maar' 6 maanden geldig.

Dit betekent dat we pas eind april de permit hebben. Als we dan het quarantine station willen boeken, wat is dan de kans dat ze geen plek meer hebben of dat er geen plek voor hem meer is op de door ons gewenste vluchtdatum voor de kat (dinsdag 25 september)?


Groet,


Tommy
 
Hi Tommy, wij hebben onze katten ook meegenomen. Wil je op dezelfde vlucht gaan als de katten? Naar aanleiding van advies van verschillende mensen hier op het forum hebben wij ervoor gekozen om dat juist niet te doen: onze katten zijn een paar dagen eerder gegaan. Dat heeft verschillende voordelen: ze maken de laatste stress thuis niet mee, inclusief een leeg huis, jij hebt je handen vrij en het allerbelangrijkste voor ons: ze zaten in een andere vlucht dus hoef je je onderweg geen zorgen te maken als er vertraging is, turbulentie etc. Je kunt er toch niets aan veranderen en soms is het handiger om het gewoon maar niet te weten.....

De ervaring bij ons is dat er op de vlucht bijna altijd wel plek is, VCK heeft het voor ons geregeld. Wat betreft het quarantaine station: wij zaten in Perth en hadden geen enkel probleem maar ik weet niet hoe vol Melbourne is. Je kunt ze een mailtje sturen met de vraag welke ervaring zij hebben, in Perth waren ze heel medewerkend.

Nog een tip: haal de vervoersboxen eerder in huis, VCK heeft ze bij ons al zo'n 2 maanden vooraf geleverd. Wij hebben er toen al kleedjes etc. ingelegd en ze in de huiskamer gezet. De katten hebben ze vanaf het eerste moment helemaal als hun slaapplaats 'geadopteerd', dus was dat in ieder geval heel vertrouwd toen ze vertrokken, is is al zo vreselijk stressvol......

Groet,
Annemarie
 
Hoi annemarie,

Dank je voor je antwoord. We willen de kat op dinsdag laten vliegen en dan zelf op vrijdag. Dan hebben we nog even tijd om het huis helemaal leeg te halen. Het is een huurhuis, dus als we pech hebben moet ook het laminaat en vloerbedekking er allemaal uit.

Van de boxen is een goede tip, al vind onze kat zijn huidige reismand geweldig. Als we die naar beneden halen gaat hij er gelijk inzitten. :smile: Ik zal ze in melbourne is een mailtje sturen.

Groet,

Tommy
 
Wij hebben Melbourne al een keer gemaild:


Please be advised we have not as yet commencing taking bookings for Sept 2012, therefore most definitely we have availability.



As a general rule of thumb, it is advisable that you make a booking with the quarantine facility at least 6-8 weeks prior to the expected arrival date of your animal and only once you have received a GRANTED import permit.





Regards,
 
Dankje steven,

Dan zullen we onze eigen tickets maar boeken en erop gokken dat er wel plek is tegen die tijd...



Groet,


Tommy
 
Back
Top