Kat loopt 3000 km door Australie!

Steve

XPdite Sponsor
Kat loopt 3000 kilometer
De kat Jessie was met zijn eigenaren Sheree en Andre Gale verhuisd van Ungarra aan de Australische zuidkust naar Darwin, helemaal in het noorden, een afstand van 3000 kilometer. Na een paar weken verdween Jessie en kwam 15 maanden later weer 'boven water' bij zijn oude woning.

Wanneer Jessie daar aankomt, blijken er in het huis inmiddels andere mensen te wonen. Die nemen foto's van Jessie en sturen die naar de vorige eigenaar, Gale. De Gales zien onmiddellijk dat het om hun kat gaat. "Het was absoluut Jessie", vertelde Shereej Gale aan de tv-zender ABC. Haar verklaring waarom de kat het zolang heeft volgehouden, is heel simpel: Het was regentijd. Bovendien heerste er een muizen- en sprinkhanenplaag. Er was onderweg dus voldoende te eten en te drinken voor Jessie."

Jessie is niet de eerste en ook niet de enige die een dergelijke afstand heeft afgelegd. Eerder legde een kat een afstand van 3800 kilometer af, van Tasmanië naar Queensland in Australië. Deze kat ging echter als 'verstekeling' mee op een boot en ooit vloog een kat 'stiekem' mee met een vliegtuig dat van Indonesië via Abu Dabi naar München vloog, een afstand van ruim 11.000 kilometer




Link







 
Back
Top