Kattebak mee, mag dat?

Een kattenbak kun je wel heel goed schoonkrijgen met chloor en dan mee in de container. Kattenmandjes krijg je niet zo gemakkelijk mee. Wij hebben op aanraden van iemand die al in Australie was onze hondenmanden (hartstikke nieuw) maar in Nederland gelaten. Zij kwam uit Nieuw Zeeland terug naar Australie, maar al haar hondenmanden zijn in beslag genomen en vernietigd. Dat houdt dus in dat je dan een fikse boete krijgt en de manden kwijt bent. Wij hebben alleen de voerbak, voerton (zonder voer) en handdoeken voor de hond meegenomen, alle speeltjes, ballen en kussen/dekens zijn achtergebleven.
 
Dat idee had ik ook, maar ik begon te twijfelen omdat op de daff site staat dat zelfs animal cages niet mee zouden mogen, wat eigenlijk apart is want hij reist in een 'animal cage'.

Mandje hadden wij inderdaad ook niet verwacht dat die mee mag, daarom hebben we een nieuwe gekocht en nemen we deze mee. Wel exact hetzelfde mandje dus heeft de kat nog een beetje herkenning.

We hebben sowieso het plan om de dingen die we meenemen maar gewoon aan te geven. Dan krijg je in elk geval geen boete, maar in het ergste geval pakken ze het af.

Alleen de kattebak is wel lastig mee te nemen, dus als iemand met zekerheid kan zeggen dat ze die sowieso afpakken, dan besparen we liever de moeite. (we nemen trouwens niet een container mee, maar de bak gaat dan als koffer mee het vliegtuig in).
 
Back
Top