Nog even ter aanvulling.
De meeste "fornuizen" zijn wel elektrisch, daarnaast is de kookplaat op gas.
Elk huis heeft hier wel een fornuis en er wordt veel meer met fornuizen gewerkt dan in NL, b.v. voor een roast, een populaire manier van vlees prepareren.
Ook ik had eerder thuis de vierpits op gas en het fornuis op elektrisch .Maar inderdaad ook veel met beide op elektrisch.
Van degenen die op gas koken, heeft praktisch iedereen de oven op electrisch.
Een gas fornuis is ook haast niet te krijgen, heb ik trouwens nog nooit gezien, maar ze zullen er wel zijn.
Ik heb wel van die hele oude gasfoprnuizen gezien uit de 50er jaren, maar ik durf te zeggen dat tegenwoordig minstens 95 tot mischien wel 99 procent hun oven op electrisch hebben (geen gas dus).
De grootste winst van gas, vind ik, zit hem in de verwarming van het huis. Veelal kent men hier "ducted heating" en zijn wel alle kamers verwarmd, dan is gas (met de verwarming van het hele huis) ongeveer net zo duur als dat je met elektrisch 2 kamers verwarmd, want met electrische apparatuur ga je natuurlijk nooit alle kamers verwarmen.
Daarom is het een beetje moeilijk een vergelijking te maken met wat je voor gas stoken of electrisch stoken kwijt bent.
Daarbij ook nog waar je woont, hoe koud het daar gemiddeld is in de winter en hoe warm je het zelf wilt hebben, daarnaast de grootte van het huis. Of je werkt of veel thuis bent. Ik denk wel dat Ineke het hier met me eens is , ongeacht wat jij kwijt bent aan je electriciteits rekening.