LaStaVa FOL... OMG, RLY? RLY!

FOL

Fristi-specialist
XPdite Sponsor
Ok, het is zover, de officiële basis is gelegd. Een gesprek gehad met een immigratiebureau en die vertelde ons dat we de diverse keuzes hadden, omdat mijn lieftallige vriendin het vrijwilligerswerk `Social work` doet (is geen echt vrijwilligerswerk, maar daar plaag ik haar altijd mee, omdat het niet zoveel verdiend als een commerciële functie ;)).
Social workers staan blijkbaar al sinds jaar en dat op allerlei lijsten met tekorten, dus dat is uitstekend. Niet alleen om het visum te halen, maar ze wil daar uiteraard wel kunnen werken!

Skilled independent - de zekere route
Vrienden nog 11 maanden werkervaring opdoen. In de tussentijd de Skill Assessment laten doen en na die 11 maanden Op basis van Skilled Independent (176/176) het visum aanvragen. Na de aanvraag duurt het wel nog -/+ 12 tot 18 maanden voordat het verwerkt is.

Voordeel: Zekerheid vast visum, niet gebonden aan een werkgever en bij een 175 ook niet gebonden aan een regio.
Nadeel: Duurt lang!

Skilled independent - de "on"zekere route
Per direct oefenen voor IELTS en een 7 of hoger halen op ieder onderdeel van de academic toets. Vervolgens op basis van een WHV naar Australië gaan en daar proberen 6 maanden werk te vinden. JE hebt dan in het totaal 12 maanden werkervaring en kunt in Australië je visum afwachten. Je moet dan wel waarschijnlijk je WHV verlengen (dus druiven plukken). Eventueel kan ze hier die 12 maanden vol maken en dan op basis van WHV naar Australië en daar de skilled afwachten. Dan hoef je daar niet specifiek Social Work te doen.

Voordeel: Snel, niet gebonden aan werkgever, niet gebonden aan regio.
Nadeel: Druiven plukken <_< Daarnaast maximaal 6 maanden bij dezelfde werkgever zitten. Dat is erg nadelig.

Employer sponsored
Per direct oefenen voor IELTS en een 7 of hoger halen op ieder onderdeel van de academic toets. Vervolgens op basis van een WHV naar Australië gaan en daar proberen op basis van employer sponsored een een permanent visum krijgen. Dit is volgens mij een visum 856 aangezien we op dat moment in Oz zijn.
Booklet
Info immi site

Voordeel: Snel, relatief zeker.
Nadeel: Krijgen we wel een werkgever gevonden die dit wil doen? Je zit vast aan een werkgever (3 jaar, fulltime!)

Er zijn wel meer keuzes met tijdelijk visum etc, maar die hebben we afgeketst gezien deze mogelijkheden.

Onze voorkeur gaat uit naar het laatste visum (dit is o.a. ook wat jullie hier hebben voorgesteld in een ander topic ;)).

Op dit moment zitten we met 3 a 4 dingen:
Academic ielts
Mijn vriendin moet academic IELTS doen en daar minimaal een 7 voor halen op alle onderdelen. Haar Engels moet nog wel aardig wat bijgespijkerd worden. Ook nodig om jezelf daar uiteraard verstaanbaar te kunnen maken. Alle tips over oefenmatieraal (met name speaking) zijn welkom. We zijn ook aan het kijken of er lesmogelijkheden zijn.

Werkgever die ENS wil doen
Als we daar op een WHV binnen komen. Kunnen we binnen 9 maanden een werkgever vinden die ons wil sponsoren voor een ENS. Dit is het meest kritische punt uit het hele verhaal! Aan de ene kant hebben we hier wel een goed gevoel over. Social work staat blijkbaar al lang op de SOL lijsten en staat tot nu toe op alle SMP lijsten. Maar hoe blijkt het in de praktijk te zijn? En willen organisaties wel die commitment aan? Ervaringen hierover horen we graag!

Financieel
We gaan zonder banen daarheen. We zijn ook nog jong en hebben geen huis verkocht met een overwaarde van een ton. We willen ten minste 9 maanden kunnen leven, waarvan 1 persoon 6 maanden parttime 20 uur in de week werkt (netto ongeveer $8k AUD bijscharrelen). Met een klein berekeningetje moet dat net gaan.

Wel of geen bureau
Het bureau kost -+ €3.500 Is het dat geld waar. Zonder meer als we het zelf niet kunnen. Maar kunnen we het zelf en hoeveel tijd kost het.

Ons doel:
- Supersnel training Engels om IELTS te halen
- Familie vertellen.
- Skills Assessment regelen
- WHV aanvragen.

Kerst 2011 down under :)

Ohja, dit gaat allemaal op basis van mijn vriendin. Zij moet alle moeite doen. En ik?
rust_voor_de_marathon.jpg
 
Check alleen wel even wat er met de werkervaring van je vriendin gebeurt, als het niet lukt een sponsor te vinden. Stel je voor het lukt niet en je moet dus noodgedwongen terug naar NL, kan je vriendin dan met een jaartje werken alsnog de werkervaring (punten) binnen halen of niet. Dat is wel handig om even uit te zoeken.

Succes!
 
Yes indeed. Waarschijnlijk voldoen we hier de 12 maanden werkervaring van haar, zodat we altijd nog de optie van 175/176 hebben. Dank u voor de tip en het meedenken :up:
 
Kun je niet terwijl je wacht op antwoord of een 175 wordt goedgekeurd niet tegerlijkertijd op een WHV aan het werk?? Ik heb geen idee of dit mag/kan, maar als dat mogelijk is, zou je dat misschien ook kunnen doen.

Dus 175 aanvragen en dan op WHV naar Australie en wachten op goedkeuring 175..??
 
Ze heeft pas 1 maand werkervaring, dus we moeten nog 11 maanden wachten voordat we uberhaupt 175 kunnen aanvragen. Dat komt financieel gezien ook wel goed uit.

Jouw tactiek zou dan wel kunnen, maar je skilled visum duurt tussen de 12 en 18 maanden voordat die binnen is. Aangezien je maar 6 maanden bij 1 werkgever mag werken, moet je 3 keer switchen. Dat is niet erg prettig.
 
Ik speel graag advocaat van de duivel: Hoe groot acht je de kans om een bedrijf te vinden dat jou wil sponsoren met zo ontzettend weinig werkervaring, eigenlijk een schoolverlater? En dat beetje ervaring dat je dan hebt, is dan ook nog in het buitenland opgedaan....
 
Heel goed om de advocaat van de duivel te spelen, dank je. Wij proberen ook zo kritisch mogelijk alles te bekijken maar door enthousiasme gaat dat af en toe niet. Daarom is het goed als je daar realistisch op terecht wordt gewezen.

Tegen die tijd heeft ze een jaar werkervaring en ze is erg goed in het werk (vinden collega's). Op een CV kan je dat natuurlijk niet zien, maar met een vervolggesprek komt dat meestal wel naar voren.

Argumenten om een schoolverlater aan te nemen zijn: Zijn meestal enthousiaster en energieker, hebben recent opgedane kennis wat ze mee kunnen nemen in de organisatie (in plaats van oude vastgeroeste gedachten), ze zijn goedkoper. Natuurlijk mis je wel de werkervaring, en dat is iets waar iedere schoolverlater mee zit, Ozinees of niet. En buitenlander zijn is dan inderdaad een extra hindernis.

Hier zullen zeker werkgevers door afvallen, maar... Je kan maar 1 fulltime baan tegelijk hebben, dus het gaat er om hoeveel werknemers hier wel interesse in hebben. Enig idee hoe we dit nu al kunnen peilen?
 
:up: Om te helpen hier ook twee mee denk vraagjes:

Kom je na 11 maanden ook nog in aanmerking voor een visum met het nieuwe puntensysteem??

Het meeste social work lijkt me toch bij de overheden, hebben die geen minimale ervaringseisen en is een intermship dan geen betere/andere optie??

:up:
 
Thanks!

Kom je na 11 maanden ook nog in aanmerking voor een visum met het nieuwe puntensysteem??
We gingen sowieso al uit van het nieuwe puntensysteem. Willen we in aanmerking komen voor GSM, dan moet mijn vriendin 1 jaar werkervaring hebben en dat heeft ze pas na 1 juli 2011.

Het meeste social work lijkt me toch bij de overheden, hebben die geen minimale ervaringseisen en is een intermship dan geen betere/andere optie??
Organisaties met social workers krijgen vaak subsidie van overheden, maar het zijn (vaak) geen overheidsinstanties (meen ik) :)
 
Zelf bezig met het laatste stukje van de aanvraag van 176 visum (meds zijn onderweg naar Oz). Ik ben dus iemand die vrijwilligerswerk doet in Nl en daarvoor is opgeleid.... hahaha, best grappig dat jij je vriendin daarmee pest, aangezien ik het dus altijd over mijzelf zeg. Maar zonder gekheid, ik ben dus een social worker en mijn vriend lift mee op mijn visum. Ze hebben idd een tekort daar, maar wel veelal specifiek gericht op ervaring in het werken met gezinnen. Hierdoor heb ik SS van Vic gekregen en we hebben nu uiteindelijk binnen een jaar het visum (als het even meezit met de Co die onze Meds op tijd binnen heeft).

Een Employer vinden voor social work lijkt me een redelijk lastige taak te worden als je geen/onvoldoende ervaring hebt. Ik heb hier zelf ook naar gekeken en er was een mogelijkheid bij de kinderbescherming, maar op het laatste moment bleek dit voor hen niet rond te krijgen en gingen ze mensen uit NZ zien te halen om de gaten op te vullen.

Als ik jullie zou mogen adviseren, probeer dan te kijken naar een 176, deze kan in principe binnen een jaar rond zijn (zoals het er op DIT MOMENT voor staat). Als je een SMP aanvraag doet, zorg dan voor veel details in de opgedane werkervaring... dik het wellicht wat aan....

Ik weet niet waar je vriendin is afgestudeerd en wanneer... nog niet zolang geleden geloof ik?
Mocht ze iets nodig hebben ivm de assessment bij de AASW, let me know.
Wellicht heb ik nog dingen die kunnen helpen (ik heb al mijn vakken moeten uitleggen in het engels).

Succes!!!!

Groetjes
 
Heb je even een PMetje gestuurd om daar specifieker op in te gaan if you don't mind :)

Verschil met jouw situatie is denk ik dat we op basis van WHV naar Australië willen. Tijdens een sollicitatie kan ze dus daadwerkelijk op gesprek komen én ze is direct beschikbaar (wat vaak gewenst is). Anders moet je in NL nog eerst 2 a 3 maanden je oude situatie afsluiten. MAar of dat genoeg is, dat is maar de vraag.
 
Ups and downs... We schommelen. Tijd zat, want we kunnen toch niet sneller. We gaan waarschijnlijk toch niet voor employed sponsored. Niet alleen het risico dat je niet aangenomen wordt, maar ook verplicht 3 jaar fulltime werken is iets waar we niet blij van worden. We gaan niet naar Australië om ons suf te werken. Sure in het begin is het aanpoten, dat snappen we, maar verplicht 3 jaar lang aanpoten....

Een tweede dingetje waar we goed over na moeten denken is dat ik in de internet business zit en mijn eigen sites beheer en die van klanten. En met dat schijt internet in Australië, maar vooral de limieten, begin ik wel serieus te twijfelen :mellow:
 
Een tweede dingetje waar we goed over na moeten denken is dat ik in de internet business zit en mijn eigen sites beheer en die van klanten. En met dat schijt internet in Australië, maar vooral de limieten, begin ik wel serieus te twijfelen :mellow:

Gelukkig worden de limieten (en prijzen) hier steeds een beetje beter. Nog drie weken en dan krijg ik 200GB data per maand. Als je een goede internet provider zoekt in Australie, dan moet je eens naar Internode (http://internode.on.net) kijken. Internode is vergelijkbaar met XS4ALL in Nederland.
 
Wat nu, meneer Louw. Toch geen reclame aan het maken?

groetjes Johan
( een tevreden internode klant)
Over een half jaartje loopt het 3G contract af. En aangezien we nu voorlopig toch niet meer gaan verhuizen, moesten we maar eens aan de ADSL.
Ik zal Internode eens gaan bekijken.

Bart
 
Wat nu, meneer Louw. Toch geen reclame aan het maken?

groetjes Johan
( een tevreden internode klant)

Geen reclame, gewoon een aanbeveling van een tevreden klant.

Ik hou me netjes aan de regels: :wink:
8. Commerciële berichten en spam zijn verboden. Je mag iemand helpen door een product aan te bevelen waar je heel tevreden over bent, maar uitdrukkelijke reclame-uitingen worden verwijderd.

P.S. Bedankt Jack, nu beginnen anderen me ook al meneer Louw / meneer de Louw te noemen.<_<
 
Hah meneer de Louw, ik heb geprobeerd het via search te vinden, maar er kwamen teveel resultaten terug :grin:

Thanks voor de tip, ons tijdsplan is echter nog de komende 18 maanden hier, dus ik ga er vanuit dat het alleen maar beter wordt. Is internode ook in de suburbs van grote steden te vinden van west tot oostkant?

Goed dat het internetprobleem min of meer getackeld is. Onze aangepaste doelstelling is nu als volgt:

Voorbereiden op IELTS.
- Mijn vriendin moet Academic ielts doen en voor elk onderdeel 7+ halen. Dit wordt een erg lastige. (verplicht voor assessment, anders mag ze geen Social Work doen down under).
- Mijn vriendin moet General ietls doen en voor elk onderdeel 8+ halen. Dit wordt wellicht NOG lastiger. Dit is nodig om op 65 punten te komen met de nieuwe puntentelling.

IELTS gaat echt een bottleneck worden. Helaas is het Engels van mijn vriendin nog niet ZEER goed, waardoor ze behoorlijk hard moet gaan oefenen om dit op te rit te krijgen. Ik heb volgens mij al alle IELTS topics gelezen op het forum zo onderhand ;) (er is ook veel IELTS oefenmateriaal te krijgen op internet *kuch*)
 
Lastig hoor, maar twee :up: :up: voor je vriendin.
Help je haar, vanuit je hangmat, wel af en toe even?? :wink:
 
Yep ik help haar... Als ze een uur heeft geleerd dan roep ik haar en vraag om een glas drinken. Zodat ze even afleiding heeft :evil:
 


OFX
Back
Top