LASTAVA Tim911

Roels

Member
Op zich vind ik het wel logisch dat je nu een dipje hebt. Tijdens het zoeken naar werk ed heb je een duidelijk doel waar je al je energie (en frustratie) op kunt richten. Nu is opeens 'alles in orde' objectief gezien. Bepaalde negatieve gevoelens kunnen echter wel aanblijven, en nu heb je niet meer het excuus dat het komt doordat het tegenzit met werk. Dus dan blijf je achter met de vervelende gevoelens, maar zonder de duidelijk aanwijsbare reden waarom dat zo is. Dat kan heel desorienterend aanvoelen.

Misschien helemaal niet waar voor jou, maar zo werkt het bij mij vaak.
 

Beebmeep

Well-Known Member
Aansluitend bij @Roels : het kan ook zijn dat je bepaalde dingen hier nog niet hebt opgebouwd. Goede vriendschappen opbouwen heeft bijv tijd nodig. Je hebt nu werk (Yay!), je vriendin werkt, en dan in het weekend of te moe of even niet weten wellicht waar je zo even heen kunt ( = bij vrienden langs ofzo). De weemoedige gevoelens zijn dan denk ik normaal. Daar moet je je draai in vinden of inderdaad die 'sleur' doorbreken door er iets bij te gaan doen.

In Nederland hadden we allemaal onze vrienden en vastigheden. Ik woon hier nu ruim 10 jaar en heb de laatste 3-4 jaar pas het idee dat de stukjes echt op hun plek zijn gaan vallen. Whyalla is dan misschien ook nog wel een extra uitdaging ;) Had ik net goede contacten opgedaan, dan raakte ik die 'kwijt' doordat ze naar QLD of WA verhuisden vanwege werk. Door wat gezondheids issues zat ik ook een tijdje niet goed in mijn vel, dus dat hielp ook niet. Ondertussen heb ik hier goede vrienden opgebouwd, om verjaardagen, Kerst e.d. mee door te kunnen brengen. Ik heb bios-buddies en hoef vrijwel nooit alleen naar een theatervoorstelling of concert waar ik heen wil. Ik heb sinds een aantal jaren ook wat huisdieren, wat flink bijdraagt aan het thuis-gehalte. Verder begonnen met wat kleine aanpassingen in en om de woning, dus het wordt echt mijn stek. Maar dat kost dus allemaal tijd (en geld...).

Voor jezelf, probeer je op de leuke dingen te richten, als tijd/energie/financien het toelaten: ga andere dingen doen, een leuke sport, wat vaker een dag/weekend de hort op, en probeer niet teveel stil te staan bij wat familie/vrienden in Nederland doen en waar jij anders bijgeweest was. En anders kun je hier je verhaal kwijt. Ofwel op het forum ofwel via een PM (ik bied me in dat opzicht aan).

Keep your chin up :)
 

Tim911

Well-Known Member
@Red dust : het vinden van een eigen woning is zeker iets waar we ontzettend naar uit kijken en iets waar we ook alles op alles op zetten op het moment om maar zoveel mogelijk deposit te hebben straks. We willen graag een hondje en ik wil weer vissen houden, en dat gaat nu allemaal niet. Gelukkig sparen we flink en hebben een goede routine opgebouwd. Wat dat betreft kan ik niet wachten om met die PR aanvraag te beginnen, want als dat binnen is wordt financiering ook weer een stuk makkelijker. Mijn ouders zijn afgelopen januari geweest, en komen volgend jaar september weer samen met mijn broertje, dus dat is wel weer iets om naar uit te kijken.

@Roels, doelen stellen moet je altijd blijven doen, en die van werk was min of meer ook een beetje het probleem, daar is afgelopen week duidelijkheid over gekomen. Ik had namelijk wel werk maar vulde iemand anders zijn positie in, als hij terug zou komen hield mijn baan op te bestaan. Dus er was constant dat onbehaaglijke gevoel van: als ik straks nog maar werk heb. Werk heb ik en hou ik voorlopig ook zoals het er nu allemaal uitziet dus dat is zeer positief. De gedachte om weer werkloos te worden terwijl je elke dag met plezier naar je werk gaat zou me dol draaien, maar deze last is dus van de schouders.

@Beebmeep super lief dat je je luisterend oor aanbiedt, dat is echt top. Ik weet nog steeds niet of het nou echt heimwee was, of een gevoel van onbehagen tov de huidige situatie hier, ik ben er nog steeds niet helemaal achter. Maar ik denk dat het een combinatie van beiden is, met een stukje heimwee naar het eigen stekje in NL, en de contacten met vrienden en familie ter afleiding. Dat is iets wat ik nog steeds wel mis maar zal dat toch anders moeten gaan invullen, en idd dat heeft tijd nodig. Het onbehagen hier komt voort uit de onzekerheid in werk en de stress van de naderende PR aanvraag en het feit dat we keihard werken en sparen maar soms het gevoel hebben dat we alleen maar achteruit gaan in plaats van vooruit. Dat is uiteraard niet zo en we bouwen lekker kapitaal op maar soms voelt het wat gedwongen, maar als je wat wil bereiken dan moet je wel. We hebben van het weekend ieder een soort van smorgasbord gemaakt met wat we willen en hoe we de toekomst allemaal zien. We zijn er wel over uit dat we dingen aan moeten passen, vriendin heeft nu 3 banen maar vanaf januari weer 1, geld is goed maar stress speelt haar parten. Dus we gaan wat meer in relax modus als we een woning hebben gekocht, en zullen dan ook veel meer geld gaan besteden aan leuke dingen doen en leuke toys kopen :p. Het was echt even een dipje want voel me nu gewoon weer top, en kijk weer vooral vooruit en liever niet meer teveel achterom. Soms moet je echter even pijn lijden,maar als er na die pijn uitzicht op een betere situatie is dan is het allemaal te overzien en moet je even doorbijten.
 

FritsC

XPdite Sponsor
Met kerst en oud en nieuw lekker een weekje naar Sydney, erg veel zin in!
Goed plan. Dan zijn de hotels extra duur, en staan mensen als op 30 December in de rij voor het oudjaars vuurwerk. En niet te vergeten op 1 Januari de Unox nieuwjaarsduik op Bondi beach. :cool:😃😃
 

Tim911

Well-Known Member
Goed plan. Dan zijn de hotels extra duur, en staan mensen als op 30 December in de rij voor het oudjaars vuurwerk. En niet te vergeten op 1 Januari de Unox nieuwjaarsduik op Bondi beach. :cool:😃😃
Ik hoef gelukkig geen hotel te boeken, zitten bij mijn neef in surrey hills. En die duik wil ik ook weleens meemaken 😂👌🏻
 

Tim911

Well-Known Member
Fijn!

Ik ben net ook weer verlengd tot einde Q1 en we hebben al een beetje gesproken over daarna :)
Goed bezig maat. is toch fijn om wat zekerheid te hebben he.

Update hier:

Hard bezig om alle info te verzamelen om mijn stage 2 partner visum (PR) in te dienen op 9 november. Heb zoals gebruikelijk weer een overkill aan bewijslast maar vorige keer heeft dat ook geholpen, laten we hopen dat het dit keer weer zo voorspoedig verloopt. Al vrees ik het ergste aangezien de aanvraag nu onshore behandelt wordt, en we weten inmiddels allemaal wel hoe efficient ze hier werken bij Home Affairs. Kuch. Maar we hopen er het beste van.

Ook bod gedaan op leuke woning, flink onder vraagprijs geboden, na onderhandeling uitgekomen op prima bedrag wat vrij marktconform was. En toen een paar dagen later werden we opeens 's avonds gebeld dat de eigenaars de woning van de markt haalden en niet verder wilden gaan met de verkoop. WTF, idd zelfde avond nog van realestate.com.au gehaald. Verder geen probleem want we gaan weer vrolijk verder maar kost toch weer tijd en energie.
 

Tim911

Well-Known Member
Dat is wel zuur zeg van dat huis, zoals je zegt gewoon weer verder maar wel irritant! vreemde actie 🤨
Ja hele vreemde en irritante actie, je bent akkoord en uiteraard is er nog geen contract getekend dus beide partijen kunnen er nog op terugkomen, maar als je dat als koper doet in dit stadium wordt dat niet bepaald gewaardeerd zeg maar. Als verkoper kan dat schijnbaar, zeker niet chique. Helemaal niet omdat de onderhandelingen ook nog eens een keer 3 dagen duurden doordat er niet snel gereageerd werd. We gaan weer verder maar zijn er wel weer even klaar mee ja.
 

Tim911

Well-Known Member
Mijn 309 aanvraag heb ik gedaan op 13 november 2017, vandaag op 12 november 2019 heb ik mijn Second Stage Partner (100 visa, Permanent Resident) visa afgerond en ingediend. 1 dag te vroeg maar dat maakt niet uit, het kan vanaf 1 maand van te voren. Ik heb er ook meteen mijn AFP clearance bij gevoegd zodat de zaak hopelijk snel behandelt kan worden door de CO en er geen request for further information nodig is. Weer een heerlijke berg goed bewijs toegevoegd dus geen zorgen verder. Het wachten kan weer beginnen. Wachttijd in Immi account geeft aan 21-33 maanden, maar las op US forum dat QLD er aardig de sokken in heeft en er veel aanvragen uit A landen al binnen 3 maanden behandeld zijn. Dus dat geeft de burger moed. de 801 daarentegen schijnt minimaal een jaar in beslag te nemen, ben ik blij dat ik destijds voor offshore gekozen heb.

To be continued...
 

Roels

Member
Fijn! Heel veel succes met de aanvraag.

Aangezien ik over een jaar precies hetzelfde ga doen: waren de documenten veelal hetzelfde als voor de 309? Voor de aanvraag van je 309 had je een overzicht gemaakt van de documenten en die hier gepost. Die vond ik extreem handig en heb ik als basis genomen voor mijn aanvraag. Mocht je van deze aanvraag weer zo'n overzicht hebben en bereid zijn die te delen, zou dat enorm bruikbaar zijn.
 

Tim911

Well-Known Member
Fijn! Heel veel succes met de aanvraag.

Aangezien ik over een jaar precies hetzelfde ga doen: waren de documenten veelal hetzelfde als voor de 309? Voor de aanvraag van je 309 had je een overzicht gemaakt van de documenten en die hier gepost. Die vond ik extreem handig en heb ik als basis genomen voor mijn aanvraag. Mocht je van deze aanvraag weer zo'n overzicht hebben en bereid zijn die te delen, zou dat enorm bruikbaar zijn.
Dank je! Het is in grote lijnen hetzelfde, je gebruikt dezelfde soort evidence maar dan van na datum 309 toekenning. Ik heb zelf vanaf arrival OZ gedaan bijna 1.5 jaar geleden en kon genoeg bewijs overleggen. Maar alles verder hetzelfde. Stat dec 2 aussies/ family en sponsor statement zijn de belangrijkste, en dan weer de shared bank accounts, rent agreement, fb print, foto's met vrienden etc. had 24 documenten toegevoegd en dat is wel minder dan voor de 309. Enige verschil nu is dat ze om een AFP clearance vragen, die kun je meteen toevoegen of wachten tot je een request for more info krijgt. Ik heb het meteen gedaan aangezien ze een jaar geldig zijn.
 

Roels

Member
Top! Dat haalt weer wat stress ervan af. Zal nog steeds wel weer genoeg werk zijn, maar gaat toch altijd makkelijker als het vergelijkbaar is met wat je eerder hebt gedaan. Bedankt hiervoor!
 

Tim911

Well-Known Member
Top! Dat haalt weer wat stress ervan af. Zal nog steeds wel weer genoeg werk zijn, maar gaat toch altijd makkelijker als het vergelijkbaar is met wat je eerder hebt gedaan. Bedankt hiervoor!
Ik voel nu veel minder stress als voor de 309. Toen was het echt zo'n gevoel van: gaat mijn hele leven om of willen ze me niet hebben. Nu ga je in de tussentijd gewoon verder met het opbouwen van je leven hier. Heb zelf ook sterk de indruk dat de eerste aanvraag veel meer grondig is dan deze. Ze kijken min of meer alleen of de situatie hetzelfde is, daarom kan het zeer snel afgehandeld worden. Ook geen medicals meer dat is ook wel fijn. Werk valt reuze mee, je weet wat je nodig hebt dus je hebt ruim een jaar de tijd om goed bewijs bij elkaar te sparen. Ik had alles al klaar, hoefde alleen mijn AFP aan te vragen en daarna alles meteen geupload.


Dit is ook een zeer handig overzicht
 

Tim911

Well-Known Member
kleine update:

Ik wacht nog steeds met smart op mijn 100 visa, maar dat weerhoudt me niet om verder flink door te pakken.
Paar weken geleden consult met de bank gehad en ondanks mijn 309 status kom ik zonder boetes oid in aanmerking voor een hypotheek. Exact dezelfde voorwaarden als voor een PR of citizen. Dit was een tijdje geleden anders, maar door een versoepeling in de regels bij een paar banken uit de big 4 is dit nu dus gewoon mogelijk.

Gevolg is dat we nu akkoord zijn over een woning en wachten tot het contract terugkomt van de verkoper, dus fingers crossed. Ook is ons bod op een appartement geaccepteerd, welke we er bij willen kopen en meteen in de verhuur gooien. Dus even kijken hoe dit allemaal afloopt maar we hebben goede hoop.
 
Last edited:


OFX
Top