Lastavaza Catlovers

Catlover

New Member
Hoi allemaal,

Ik heb ons zojuist al even voorgesteld in het voorstel topic.
Omdat we al een aantal stappen hebben gezet hierbij ook onze lastavaza!

Wie zijn wij: man 39 en vrouw 34. We zijn 2 maal in Australie geweest, veel gezien en gedaan in verschillende staten en erg onder de indruk van het mooie land en de mogelijkheden. We gaan dus proberen een visum aan te vragen!

Ivm de leeftijd van mijn man (volgend jaar 40) hebben we besloten om het traject samen met Visa4you te doorlopen om zo hopelijk geen tijd te verliezen.
In september hebben we het contract getekend bij Visa4you waarna we gestart zijn met het verzamelen van alle benodigde documenten.
Het visum zal aangevraagd worden op het beroep van mijn man (werkzaam als Accountant/external Auditor) en alle papieren moeten we indienen bij de CPA.

Ondertussen zijn we ook aan de slag gegaan met het voorbereiden van de Engelse test. We hebben gekozen voor de PTE omdat we lazen dat dit wellicht toch wat 'makkelijker' zou zijn dan IELTS. Ontzettend spannend vonden we dit en we zagen er best tegen op.
Ivm eventuele partner punten voor Engels (vanaf 16 nov) heb ik mij ook ingeschreven voor de PTE.
In november hebben we de PTE gedaan en zijn we beide geslaagd met een gemiddelde van 7! Super blij mee!

We hebben vervolgens alles ingediend bij CPA en binnen 2weken kregen we de goedkeuring!

Per 16 november staat External auditor alleen nog op de lijst van NT. We hebben de commitment letter geschreven voor de NT en wilden hem indienen....beroep van de NT lijst. Blijkbaar waren er zoveel aanvragen gekomen dat ze binnen 5 dagen het beroep van de NT lijst hebben verwijderd en wij hadden op dag 7 alles klaar om in te dienen.
Ontzettend balen temeer ook omdat dit de enige staat is waar we konden indienen.

Wat nu... in overleg met Visa4you besloten te doen alsof onze neus bloed en toch de boel in te dienen en dan maar heeeeel hard te duimen dat ze niet op 48u kijken en onze aanvraag alsnog in behandeling nemen.
De doorloop tijd schijnt 4 tot 6 maand te zijn bij NT dus op korte termijn verwachten we geen reactie.

We zijn nu aan het kijken naar andere/extra opties aangezien de kans dat NT hem afwijst obv te laat indienen natuurlijk aanwezig is. Daarnaast zitten we ook met leeftijd van mijn man en punten aftrek vanaf eind volgend jaar.

Volgens Visa4you is er nog 1 mogelijkheid die we nu aan het onderzoeken zijn namelijk een aanvraag indienen op een ander beroep: Organisation and Methods Analyst.
Dit zal via Vetasses gaan. Het beroep komt niet helemaal overeen met Auditor dus we zullen wat 'creatief' moeten gaan schrijven.

We vroegen ons af of er mensen op dit forum zijn met ervaring met dit beroep (@HardCore geloof ik?) en/of het toeschrijven naar een beroep wat niet helemaal overeen komt met je huidige functie. Hoe pak je dit aan?

We zijn erg benieuwd of er mensen zijn met tips!
 
Je moet aantonen dat je opleiding en je werk relevant zijn. Als je ANZSCO224712 opzoekt, kun je zo zien wat de vereisten zijn. Bij mij is de opleiding zondermeer goedgekeurd, maar de werkervaring afgekeurd. Je doet er dus goed aan om in de aanvraag aan te geven hoe je voldoet aan de criteria.

Je kunt die aanvraag parallel laten lopen. Het kost je natuurlijk wel de assessment fee. Als je daar mee kunt leven, zou ik ervoor gaan en dan ook meteen priority processing aanvragen. Kost je wat meer, maar dan heb je wel met twee weken uitslag. Bij mij wilden ze aanvullende informatie en omdat het aanleveren daarvan niet direct gebeurde, kwam de priority te vervallen (kreeg netjes geld terug).

Verder ben ik natuurlijk niet de beste raadgever, want ik ben er (nog) niet doorheen.
Succes & keep us posted
 
@HardCore dank voor je tip, erg fijn, wegaan het meenemen in de aanvraag! As we speak zijn we bezig met het opstellen van de aanvraag en dan hopen we dat hij aankomende week de deur uit kan. We gaan inderdaad voor de priority processing. Dan weten we, hopelijk op korte termijn, ook waar we aan toe zijn.

Ik heb je draadje gelezen. Ongeloofelijk wat een doorzettingsvermogen hebben jullie. Petje af!

@Thijsvr dankjewel voor je reactie. We willen inderdaad naar Darwin toe. Zijn er nu 2 keer geweest en bevalt ons goed. Ook qua omgeving en niet onbelangrijk qua werkaanbod lijkt Darwin ons meer te bieden dan bijv Alice.
 
Hi Catlover, goed bezig! Darwin en omgeving zijn prachtig en daar een tijdje wonen lijkt mij ook geen straf! Gelet op jouw alias, neem je poezen mee? Start Dan op tijd met de aanvraag want het hele traject duurt 6-7 maanden voordat ze kunnen vliegen! Maar eerst een visum!
 
Back
Top