LaStaVaZa Wenden

Wenden

Active Member
Na al een paar jaar op het forum rond te speuren en een geweldige oriëntatie reis nu toch maar een LaStaVaZa aan gemaakt. We hebben afgelopen December/ Januari een reis gemaakt die begonnen is in Adelaide en geëindigd in Brisbane om te kijken of Australië echt is wat we ervan verwacht hadden.

Uiteindelijk hebben besloten om er voor te gaan. Je krijgt alleen maar spijt als je iets niet gedaan hebt dus waarom niet J

We gaan voor een Skills independent 189 op het beroep van m’n vriend als Engineer. Ik zit in de toerisme dus zal meeliften op zijn visum. Het is natuurlijk altijd afwachten of het allemaal gaat lukken en we hebben aardig door dat het een lang traject is. Dus er is veel werk aan de winkel. Gelukkig hebben we geen haast. Want wat ook duidelijk is geworden is dat we heeeeeel veel moeten gaan sparen ;)

Een emigratiebureau die onze handjes vast houdt en bijvoorbeeld mee gaat om je medicare aan te vragen is voor ons “over the top”. Zelf aanvragen met behulp van iemand die ons helpt de documenten te checken, onze vragen te beantwoorden en die her en der achter aanbelt is meer ons ding.

We hebben Australisch bureau gevonden waar we vertrouwen in hebben en wachten we de quotes af. Ze helpt ons per onderdeel als we ondersteuning nodig zullen hebben en dat is precies wat we zochten.

Nu we nog niet zo heel lang terug zijn gaan we bezig met de voorbereidingen voor de IELTS (eerst nog een online cursus volgen om de slagingspercentage op te krikken we hebben op elk onderdeel een 7 nodig) en de Skills recognition bij engineers Australia (veel onderdelen en officiële papier werk zoeken en regelen)

Doordat we de reis gemaakt hebben weten we nu wel waar we willen gaat settelen als het zover komt. Dat zal Regio Brisbane worden. We voelen ons daar thuis en de omgeving sprak ons erg aan.

We hopen jullie via deze weg op de hoogte te houden van waar we allemaal tegenaan lopen en hoe de vorderingen zullen gaan.
 
Last edited:
Leuk om weer wat van jullie te horen! Veel succes met het visumtraject en het sparen! Ik kan niet wachten tot jullie komen! ;)
 
Nog een lange weg te gaan. En veel te doen. Ik zeg: Schouders eronder! Eerst die documenten voor het assessment verzamelen, dan is het wachten, maar je kunt bijvoorbeeld alvast je huis verkoopklaar maken. Of meegaan met ons uitje natuurlijk, is ook een goede voorbereiding...
Succes!
 
Nou we hebben ielts gedaan. Ik hoefde maar een 4,5 te halen en dat is gelukt. M'n hubby moest op alle onderdelen een 7 halen en komt een halve punt tekort op writing. Nu een remark aanvragen en hopen dat het lukt. Anders herkansen in september.
Van de zomer te druk met huis verbouwen, werk en vakantie.
Voor de skills assessment was een 6 genoeg dus die kunnen we hopelijk inleveren eind deze maand. De eerste stappen kunnen in iedergeval gezet worden.
 
Goed bezig Wen & Den! Huis verbouwen? Om het dan beter te kunnen verkopen of de laatste puntjes op de i zetten? Jullie waren toch al aan het klussen?
 
Het huis is nog steeds niet af. We hebben nog een hele lijst te gaan. Het huis was helemaal gestript en voor je dat helemaal klaar hebt...... Maar we hopen in augustus/ september alvast foto's te laten maken voor verkoop.
Hopelijk kunnen we dan met zomerse foto's (omdat de tuin veeel groter is dan het huisje) zsm na de Grant het bord in de tuin plaatsen.
 
Onze tuinfoto's zijn van vorig jaar mid zomer. De tuin is dan net wat fleuriger dan nu.
Binnenfoto's zijn wel van deze maand.
 
Oh dat valt niet op. Goed gedaan. Ik denk dat het bij ons ook zo zal lopen. Al hoop ik dat alles lukt in augustus / september. In ieder geval hard aan de slag. Al ben ik zelf in juni de hele maand in Denemarken. Moet kunnen :)
 
Last edited:
Even een kleine update. We hebben enige vertraging gehad omdat de school de complete vakken en cijferlijst niet gegeven heeft bij het diploma. Door verouderde computersystemen kon men dat ook niet meer terug vinden. Na veel kastje / muur heeft m'n hubby een engelstalige brief met daarin het huidige studieprogramma en de vergelijking met de oude studie opgesteld. En deze heeft de school ondertekend. Het verzamelen van de documenten van de skills assesment vielen tegen. Met name omdat we het gelijk in engels hebben opgesteld zodat vertaling minimaal nodig was. We hebben gelukkig nog voor 1 juli de stukken ingediend (scheelt ongeveer$ 150) De doorlooptijd van de beoordeling is ongeveer 15 weken. Dus afwachten maar.....
 
Oooh, wat spannend! Als het inderdaad nog 15 weken duurt, is het toch nog snel gegaan het hele traject. Nu maar wachten...
 
Gelukkig is het dan toch goed gekomen tot zover.
Voor onze assessment staat
12-14 weken, wij verwachten terugkoppeling ergens in Juli. Het geld is overigens al afgeschreven :rolleyes: bij jullie ook?
 
Dat met de school/opleiding is wel een terugkerend fenomeen. Niet gek ook. Opleidingen veranderen, scholen veranderen, en als je dan alweer een paar jaar van de opleiding bent zit je al snel met deze heisa. Succes!
 
Oooh, wat spannend! Als het inderdaad nog 15 weken duurt, is het toch nog snel gegaan het hele traject. Nu maar wachten...
Zeker spannend. Hierna komt nog de EOI en de echte visum aanvraag. Hopelijk krijgen we eerder antwoord.

Gelukkig is het dan toch goed gekomen tot zover.
Voor onze assessment staat
12-14 weken, wij verwachten terugkoppeling ergens in Juli. Het geld is overigens al afgeschreven :rolleyes: bij jullie ook?
Wij moesten gelijk met credit card betalen. En staan nu in de wachtrij...

We hebben nog genoeg te doen en te sparen dus de tijd hebben we ook wel nodig. Al denk je er elke dag wel even aan :)
 
Zeker spannend. Hierna komt nog de EOI en de echte visum aanvraag. Hopelijk krijgen we eerder antwoord.
O, ik dacht dat het visum dan ook gelijk rond zou zijn. Niet goed gelezen. Maar goed, zoals je zegt, er is nog genoeg te doen en te sparen voordat je echt gaat. Gelukkig maar, dan gaat de tijd wat sneller :)
 
Weer even een update: We zijn nog steeds met onze Oz plannen bezig. Er is inmiddels veel vooruitgang geboekt: de remark op writing veranderde helaas niets aan de score.

Zo'n 2 weken geleden kregen we onverwacht bericht van Engineers Australia, ze wilden graag de originele scan van het HBO diploma (we hadden per ongeluk alleen de vertaalde versie en de scan van het origneel met vertalingsstempel ingediend). Zo ook voor 2 pensioenoverzichten (daar staat namelijk de werkgever in een bepaald jaar op). Daarnaast moest een werkgeversverklaring op briefpapier afgedrukt worden. Snel geregeld en ingediend. Dag later bericht: 14 years of experience as a professional engineer en het hbo diploma erkend! (we hadden minimaal 8 jaar nodig, dus deze uitkomst was natuurlijk helemaal top!)

Toen de IELTS test nog eens, wat een drama (dacht Den). Speaking ging niet zoals hij wilde, hij kon bijna niets over het onderwerp vertellen, je moet niet iets aan een techneut gaan vragen over "imagination". We gingen er vanuit dat speaking een dikke onvoldoende zou zijn. Weken ervoor al zenuwachtig... jullie herkennen het vast.... De ochtend erna plan B in werking gezet, gekeken of de QSOL lijst al was aangepast, en dit was inderdaad zo! de QSOL list van Qld bleek in augustus aangepast te zijn met zijn functie sinds dit jaar voor het eerst op de lijst (kon ook haast niet anders, want gedurende onze trip in Oz waren in Qld de meeste vacatures te vinden). Alvast maar lid geworden van de board of professional engineers QLD, want dat was een van de vereisten om de laatste 5 punten te krijgen voor een skilled sponsored visa (190).

Maar vanochtend veranderde iets.... de uitslag van de IELTS test, toch nog GEHAALD!!! l 7.5, r 8.5, w 7.0 en s 7.5!!! Back to plan A, de skilled independend 189 visa. Met dit visa kunnen we in Oz overal wonen en werken. We kunnen het nog niet geloven en Den wil pas gaan juichen en dit gaan vieren als de envelop met uitslag op de deurmat valt, maar dit is echt helemaal te gek! We hebben het visa bureau'tje gemaild met dat we toch voor de 189 visa willen gaan. Volgende week krijgen we een lijst met welke documenten we moeten invullen/regelen en dan wordt de EOI ingediend.
 
Last edited:
Back
Top