leesvoer Melbourne

tweety

XPdite Sponsor
Ben net even snel naar de boekwinkel geweest en heb de LP Melbourne gekocht. Moet me toch een beetje inlezen in melbourne en omgeving. Nou zal zo'n Lonely Planet wel niet het meest handige boek zijn om dit te doen!
Dus m.a.w. zijn er hier mensen die leuke boeken en/of leuke sites weten waar ik wat extra info kan vinden over melbourne en omgeving?

Thanks, Chantal
 
Wij hebben een half jaar geleden ook de Lonely Planet van Melbourne gekocht met dezelfde reden.
Ik was zelfs al bezig met een informatiemap over Melbourne. Erg he!
Ik had een aantal websites gevonden met info over de suburbs, oa hoeveel het gemiddelde loon, aantal inwoners en gemiddelde huisprijs per suburb is. Zal dit  straks wanneer ik thuis ben nog eens gaan opzoeken. (ben aan 't werken nu, of toch doen alsof...)

groetjes,
An
 
Alle tips zijn welkom dus graag. Kan ik me op deze manier toch een voorstelling maken van mijn toekomstige woonplaats. Heb namelijk best veel gezien van australie alleen melbourne......daar ben ik dus tot mijn grote spijt nog niet geweest. Ik weet dus ook niet wat me daar te wachten staat maar dat zal wel loslopen denk ik.
ben aan 't werken nu, of toch doen alsof...
kijk ik ben een dagje aan het thuiswerken en zoals je ziet komt er best wat op het scherm van mijn laptop te staan maar of dit werken is??
 
Hallo Chantal,

ondertussen thuis en hoef ik niet meer te doen alsof ik aan het werken ben.. :smile:

Hier zijn mijn resultaten van ettelijke avonden surfen.
Deze zal je zelf al wel gevonden hebben:
http://www.liveinvictoria.vic.gov.au/
http://www.visitmelbourne.com/

Dit gaat over de gemiddelde huurprijs per suburb: (onderaan op het excelicoontje klikken)
http://hnb.dhs.vic.gov.au/ooh/ne5ninte.nsf/v/9E34AF682D3AE666CA25727800837768/$file/rental_report__september_quarter_2006_tables.xls

Dit is een rapport over de centraal gelegen suburbs:
http://www.melbourne.vic.gov.au/rsrc/PDFs/Research/MelbourneCitySuburbsEconomicandDemographicProfile.pdf

Ook niet onbelangrijk: de stranden
http://www.bayside.vic.gov.au/beachguide/map.htm

Foto's:
http://www.jblue.com.au/photos/

Misschien dat de Melbournians onder ons (Hawk, Jan H, Sidonia, Jeroen_1, Suske, Inge...) er nog wel wat aan kunnen toevoegen? Hint, hint!

groetjes,
An
 
Nou ik kan je wat betreft leesvoer of eerder kijkvoer aanraden om als je hier aankomt bij bijvoorbeeld Myer, Dymocks of ergens anders waar ze boeken verkopen de Greater Melbourne Street Directory 2007, beter bekend als Melway aanraden.

Ik denk wat betreft de crime rate dat dat in het algemeen meevalt. Natuurlijk, er gebeurt overal wel eens wat. Maar om nu van een suburb te zeggen "Daar moet je niet wonen", dat valt denk ik wel mee. Ik heb het zelf gevraagd aan een (australische) vriend van mij. Hij zegt dat er geen echte buurten zijn waar je niet moet komen. Tuurlijk, er gebeurt overal wel eens wat. In Croydon, een suburb op 3 km bij mij vandaan was laatst een seven/eleven store overvallen door een gewapend iemand. In Bayswater, waar ik woon, zijn vandaag een aantal drugssmokkelaars gearresteerd.

En wat lonen betreft, misschien dat je in de stad melbourne zelf meer verdient dan in de suburbs, het is daar immers drukker (voor als je in een winkel / restaurant / wat dan ook werkt) dan in de suburbs. Of je hebt te maken met transportkosten / parkeergelden enz.. In de suburbs hoef je praktisch nooit iets te betalen voor een parkeerplaats en is het makkelijker om er te komen. De wegen ernaartoe zijn wat rustiger, maar evengoed nog wel druk voor mijn gevoel. Maar wat dat betreft, ik denk niet dat het echt veel uitmaakt. Over lonen kan je beter spreken over de sector waarin je werkt dan de suburb.

Mijn advies voor het selecteren van een suburb om in te wonen is: Maak een lijstje met de belangrijkste dingen die je er wilt hebben. Bijvoorbeeld:

1) Huur / koopprijs van huizen
2) Wat betreft winkels. Denk aan supermarkten, banken, kappers, warenhuizen
3) Vervoer. Denk aan snelwegen, stations, bushalten of zelfs fietspaden ook al wordt fietsen in Melbourne meer gezien als een vrije tijdsbesteding dan als vervoersmiddel.
4) Niet onbelangrijk: Internetverbindingsmogelijkheden. Zie mijn artikel http://www.xpdite.net/node/69
5) Misschien is werkgelegenheid in jouw suburb iets belangrijks? Voor als je niet elke dag wilt reizen. Zelf heb ik gisteren gesolliciteerd bij een bedrijf dat op 10 minuten lopen bij mij vandaan ligt! Ik zou het mooi makkelijk vinden als ik word aangenomen.
6) Alle andere zaken zoals de directe omgeving enz.. Kan je misschien een hobby van jouw daar uitoefenen? Wil je aan de kust (Port philip bay) wonen. Mornington bijvoorbeeld, ik ben er vorige week geweest vond ik persoonlijk een hele leuke stad, het is net geen suburb van melbourne meer en het ligt aan de kust. Op heldere dagen kun je vanaf het strand de wolkenkrabbers van Melbourne zien.

Zo, nu weer even genoeg geschreven denk ik.
 
Ik heb de LP Melbourne ook.Wat grappig Tweety,ga jij ook naar Melbourne,nou wie weet zien we mekaar daar eens! :wink:
 
Back
Top